Windows 11 Pro screen
06/06/2023
4 min
0

Windows 11 Pro: Alles wat u moet weten

06/06/2023
4 min
0

Windows 11 Pro is de nieuwste versie van het populaire besturingssysteem van Microsoft. Het biedt tal van nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van het vorige besturingssysteem, Windows 10. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over Windows 11 Pro, inclusief de release datum, prijs, functies en waar u een licentie kunt kopen. We zullen ook bespreken hoe u tot 70% kunt besparen op Windows 11 Pro door een Pre-Owned licentie te kopen bij Softtrader.

Windows 11 Pro: Release datum

Windows 11 Pro werd officieel gelanceerd op 5 oktober 2021, samen met de Home-versie van het besturingssysteem. Sinds de lancering is het beschikbaar als een gratis upgrade voor mensen die al Windows 10 gebruiken, en is het ook vooraf geïnstalleerd op nieuwe pc's en laptops die voldoen aan de systeemvereisten.

Windows 11 Pro: Prijs

De prijs van Windows 11 Pro kan variëren, afhankelijk van waar u het koopt en of u een nieuwe of Pre-Owned licentie koopt. In het algemeen kost Windows 11 Pro ongeveer € 259 voor een nieuwe licentie. Als u voor een Pre-Owned licentie van Softtrader kiest, kunt u tot 70% besparen op de aanschaf van Windows 11 Pro.

Windows 11 Pro: Systeemvereisten

De systeemvereisten voor Windows 11 Pro zijn vergelijkbaar met die van Windows 11 Home. Om Windows 11 Pro te installeren, heeft u (minimaal) het volgende nodig:

 • Processor: 1 GHz of sneller met ten minste twee cores op een compatibele 64-bit processor of SoC
 • RAM: 4 GB
 • Opslag: 64 GB of groter opslagapparaat
 • Systeemfirmware: UEFI, Secure Boot-compatibel
 • TPM: Trusted Platform Module 2.0
 • Grafische kaart: Compatibel met DirectX 12 of later met WDDM 2.0 driver
 • Beeldscherm: 720p, 8-bit per kleurkanaal, minimaal 9-inch diagonaal

Internetverbinding en Microsoft-account: Windows 11 Home vereist een actieve internetverbinding en een Microsoft-account om de eerste installatie van het besturingssysteem te voltooien of wanneer u overschakelt naar Windows 11 Home in S-modus.

Windows 11 banner

Windows 11 Pro: Functies

Windows 11 Pro biedt een breed scala aan nieuwe en verbeterde functies ten opzichte van Windows 10, waaronder:

 • Nieuwe Start-layout: Het Start-menu is nu gecentreerd en toont recente bestanden met behulp van de cloud en Microsoft 365.
 • Snap Layouts, Snap Groups en Desktops: Hiermee kunt u vensters organiseren en schermruimte optimaliseren voor een schonere visuele indeling.
 • Chat van Microsoft Teams geïntegreerd in de taakbalk: Maakt directe verbinding met tekst, chat, spraak of video met persoonlijke contacten mogelijk, ongeacht het platform of apparaat.
 • DirectX 12, DirectStorage en Auto HDR: Verbeterde gaming-ervaring met meeslepende graphics, snellere laadtijden en levendigere kleuren.
 • Widgets: Een gepersonaliseerde feed aangedreven door kunstmatige intelligentie en Microsoft Edge.
 • Microsoft Store-overhaul: Een nieuw ontwerp en betere prestaties, met meer apps en inhoud gemakkelijker te vinden en te ontdekken.

Windows 11 Pro vs Windows 11 Home

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Windows 11 Pro en Windows 11 Home. Windows 11 Pro is gericht op zakelijke gebruikers en biedt extra functies voor beveiliging, beheer en virtualisatie die niet beschikbaar zijn in de Home-versie. Enkele voorbeelden van functies die alleen beschikbaar zijn in Windows 11 Pro zijn Bit Locker, Client Hyper-V en de mogelijkheid om lid te worden van een domein.

Daarnaast vereist Windows 11 Home een internetverbinding en een Microsoft-account voor de eerste installatie, terwijl Windows 11 Pro deze beperkingen niet heeft. Hierdoor kunnen sommige gebruikers de voorkeur geven aan de Pro-versie om een Microsoft-account te vermijden.

Windows 11 Pro vs Windows 11 Enterprise

In de basis heeft Windows 11 Enterprise meer functies dan Windows 11 Pro. De vraag is natuurlijk of deze functies aansluiten bij u organisatie. In beginsel is Windows 11 Enterprise geschikt voor grote organisaties en de functies hebben dan ook vaak meer cloud gerichte focus. Wanneer uw organisaties de basisfuncties van Windows 11 nodig heeft, raden wij altijd Windows 11 Pro aan. Meer over de concrete verschillen tussen Windows 11 Pro en Enterprise leest u in dit artikel.

Windows 11 Pro vs Windows 10 Pro

De oudere broer van Windows 11 Pro is wat minder compleet in functies maar in sommige gevallen voldoende om optimaal gebruik te kunnen maken van uw systemen. Vooral qua de verdeling van resources is Windows 11 Pro een stuk effectiever.  Meer over de verschillen tussen Windows 11 Pro en Windows 10 Pro leest u in dit artikel.

Windows 11 Pro: Beveiliging

Windows 11 Pro biedt een aantal geavanceerde beveiligingsfuncties die helpen bij het beschermen van uw gegevens en systemen, zoals:

 • Bit Locker: Bestandsencryptie die helpt bij het beschermen van gegevens op uw harde schijf en verwisselbare media.
 • Windows Information Protection (WIP): Biedt gegevensbescherming en helpt bij het voorkomen van gegevenslekken.
 • Windows Defender: Een ingebouwde antivirus- en antimalware-oplossing die uw systeem beschermt tegen bedreigingen.
 • Device Guard: Een hardware- en softwarebeveiligingssysteem dat apparaat integriteit garandeert.
 • Credential Guard: Beschermt aanmeldingsgegevens tegen diefstal door malware en andere aanvallen.

Windows 11 Pro: Ondersteuning voor bedrijven

Windows 11 Pro biedt extra ondersteuning voor bedrijfsgebruikers, zoals:

 • Domeinondersteuning: Hiermee kunnen pc's deelnemen aan een Active Directory-domein voor gecentraliseerd beheer en toegangscontrole.
 • Group Policy Management: Biedt de mogelijkheid om groepsbeleidsinstellingen te configureren en te beheren voor gebruikers en computers binnen een organisatie.
 • Client Hyper-V: Hiermee kunt u virtuele machines uitvoeren op uw pc om meerdere besturingssystemen naast elkaar te gebruiken.
 • Windows Autopilot: Vereenvoudigt het implementatieproces van Windows-apparaten voor bedrijven.
 • Windows Analytics: Biedt inzicht in de prestaties en gezondheid van Windows-apparaten binnen een organisatie.

Hoe u Windows 11 Pro kunt kopen

Er zijn verschillende manieren om Windows 11 Pro te kopen, afhankelijk van uw behoeften en budget: Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

Koop een nieuwe Windows 11 Pro licentie

U kunt een nieuwe licentie voor Windows 11 Pro kopen bij een erkende wederverkoper of rechtstreeks bij Microsoft. De prijs voor een nieuwe licentie ligt meestal rond de € 259.

Koop een Pre-Owned Windows 11 Pro licentie

U kunt een Pre-Owned Windows 11 Pro OLP-licentie kopen bij Softtrader en tot 70% besparen op de prijs. Deze licenties werken exact hetzelfde als nieuwe licenties. Meer weten over hoe Pre-Owned licenties werken en hoe u hier geld mee kunt besparen? Lees hier dan meer.

Upgrade van Windows 10 Pro

Als u al Windows 10 Pro op uw apparaat hebt geïnstalleerd, kunt u gratis upgraden naar Windows 11 Pro zolang uw apparaat aan de systeemvereisten voldoet. Deze upgrade rechten gelden alleen voor OEM en retail licenties.

Windows 11 Pro OLP kopen: Bespaar tot 70% bij Softtrader

Als u op zoek bent naar een manier om te besparen op de prijs van Windows 11 Pro, overweeg dan om een Pre-owned licentie te kopen bij Softtrader. Door een Pre-owned Windows 11 Pro OLP-licentie te kopen, kunt u tot 70% besparen op de prijs van een nieuwe licentie. Softtrader biedt een breed scala aan Pre-Owned softwarelicenties, waaronder Windows 11 Pro, Office 365 en andere populaire Microsoft-producten.

Windows 11 Pro samengevat

Windows 11 Pro is een krachtig en veelzijdig besturingssysteem dat geschikt is voor zowel zakelijke gebruikers als individuen die op zoek zijn naar geavanceerde functies en beveiliging. Met de nieuwe functies, verbeteringen en systeemvereisten biedt Windows 11 Pro een aantrekkelijke upgrade voor gebruikers van Windows 10 Pro. Vergeet niet dat u tot 70% kunt besparen op de prijs van Windows 11 Pro OLP door een Pre-Owned licentie te kopen bij Softtrader.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.