Windows 11 Enterprise vs Pro
01/11/2023
3 min
0

Windows 11 Enterprise vs Pro: de verschillen

01/11/2023
3 min
0

Sinds de release van Windows 11 twee jaar geleden, overwegen veel bedrijven om hun besturingssysteem te updaten naar de nieuwste versie. Of dit een goed idee is en welke versie het meest geschikt is voor uw bedrijf hangt af van enkele belangrijke factoren. Dit artikel onderzoekt wat er nieuw is in Windows 11 ten opzichte van Windows 10, de verschillen tussen Windows 11 Pro en Enterprise en hun belangrijkste functies. Aan het einde van deze blog vindt u ook de hardwarevereisten van Windows 11.

Windows 11 vs Windows 10: Wat is er nieuw?

Microsoft Teams is nu volledig geïntegreerd in Windows, waardoor het makkelijker te gebruiken is dan voorheen. Met de functie "Snap Lay-outs" kun je efficiënter multitasken door meerdere applicaties tegelijkertijd op 1 scherm te gebruiken. Elke toepassing kan bijvoorbeeld 1 kwart van je scherm in beslag nemen. Zo hoef je niet steeds te wisselen tussen tabbladen en applicaties. Met Windows 11 heb je de mogelijkheid om meerdere bureaubladen aan te maken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende bureaubladen aanmaken voor professioneel en persoonlijk gebruik.

Sommige gebruikers delen dat ze met Windows 11 merken dat Skype is vervangen door Microsoft Teams als communicatiemiddel. De internetbrowser is ook veranderd van Explorer naar Edge. Windows 11 heeft over het algemeen verbeterde performamnce en een vernieuwde gebruikerservaring. Verder in dit artikel lees je over de verschillen tussen Windows 11 Pro en Enterprise en hun belangrijkste functies.

Windows 11 Enterprise en Pro: Verschillen

Windows 11 Pro is de standaard optie voor bedrijven van Microsoft. Het heeft alle basisfuncties, wat verklaart waarom het de goedkoopste optie is voor bedrijven. Enterprise daarentegen is duurder, maar met Windows Enterprise krijg je meer functies dan met de Pro-versie. Een van de grootste verschillen tussen Windows 11 Pro en Enterprise is het licentietype. Windows 11 Pro zou al voorgeïnstalleerd kunnen zijn bij aankoop van een nieuwe pc. Als je een Windows 10 Pro Retail-licentie hebt, kun je gratis upgraden naar Windows 11 Pro. Als u Windows 10 Pro OLP (volumelicentie) gebruikt, kunt u niet gratis upgraden. Windows 11 Enterprise is opgenomen in Microsoft 365 Enterprise. Voor deze Windows-editie moet u een volumelicentie van Windows 11 Enterprise kopen.

Windows 11 banner

Windows 11 Enterprise en Pro: Belangrijkste kenmerken

Windows 11 Enterprise is, zoals gezegd, de meest uitgebreide editie van de twee. Daarom zijn alle functies die in Windows 11 Pro zitten ook te vinden in Windows 11 Enterprise. Enkele van de overlappende functies zijn Remote Desktop, Windows Hello for Business en Windows Information Protection. Met de functie Remote Desktop kunt u mappen, toepassingen en bestanden openen en ontgrendelen vanaf elk apparaat. Windows Hello for Business maakt biometrische verificatie mogelijk voor het ontgrendelen van apparaten. U kunt bijvoorbeeld uw laptop ontgrendelen met de vingerafdruk of gezichtsherkenning. Over beveiliging gesproken: Windows Information Protection voorkomt het opzettelijk of onopzettelijk lekken van gegevens. Als u dergelijke basisfuncties nodig hebt, raadt Softtrader u aan Windows 11 Pro aan te schaffen. Lees hieronder voor de functies die exclusief in Windows 11 Enterprise zitten. De virtuele assistent Cortana zit alleen in Windows 11 Enterprise. U kunt uw dagelijkse werkgerelateerde taken vereenvoudigen door spraakopdrachten te gebruiken. Cortana kan ook zoekopdrachten op het web uitvoeren en meerdere talen "spreken". Als onderdeel van Microsoft 365 Enterprise bevat Windows 11 Enterprise Microsoft 365 Defender Threat Protection. Met deze functie heb je toegang tot Firewall, Antimalware, Credential Guard en Exploit Guard. Microsoft 365 Defender Threat Protection is niet beschikbaar in Windows 11 Pro. Meer informatie nodig over Windows 11 Pro? klik dan op de link.

Windows 11: Hardwarevereisten

Bij de aanschaf van Windows 11 moet u rekening houden met de hardwarevereisten. Deze zijn:

  • RAM: 4GB
  • Opslagruimte: 64GB (of meer)
  • Processor: 1GHz (of sneller) met ten minste 2 kernen op een compatibele 64-bits processor

Koop uw Windows 11 Enterprise

U kunt uw Windows 11 Enterprise-productsleutel bij Softtrader kopen door hieronder een offerte aan te vragen. U ontvangt uw offerte op werkdagen binnen 24 uur. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Conclusie/samenvatting:

  • In vergelijking met Windows 10 bevat Windows 11 Teams en Edge in plaats van respectievelijk Skype en Explorer.
  • Windows 11 Enterprise heeft meer functies dan Windows 11 Pro, zoals Cortana en Microsoft 365 Defender.
  • Als u de basisfuncties van Windows nodig hebt, adviseert Softtrader u om voor de Windows 11 Pro-versie te gaan.
  • Vereisen uw dagelijkse taken meer dan de standaardfuncties, dan is Windows 11 Enterprise de licentie voor u.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.