Office LTSC
09/19/2023
3 min
0

Windows Server 2022: ondersteuning en voordelen eeuwigdurende licenties

09/19/2023
3 min
0

Kiezen voor Windows Server 2022 als eeuwigdurende Microsoft-licentie tot 2031 brengt voor veel organisaties verschillende voordelen met zich mee. Om deze reden concentreren we ons in dit artikel op de belangrijkste voordelen en onderzoeken we waarom het gebruik van eeuwigdurende licenties een slimme zet kan zijn voor het succes van uw bedrijf op de lange termijn.

Uitgebreide ondersteuning en betrouwbaarheid:

Kiest u voor een eeuwigdurende Windows Server 2022-licentie, dan krijgen organisaties toegang tot uitgebreide ondersteuning en betrouwbaarheid van Microsoft. Windows Server 2022 bevat essentiële beveiligingsupdates, bugfixes en functieverbeteringen gedurende de ondersteuningsperiode. Deze ondersteuning betekent dat organisaties over een sterke en veilige server beschikken.

 Windows Server 2022-levenscyclus:

windows-server-2022-lifecycle-

Langetermijnplanning en investeringen

Door te kiezen voor een eeuwigdurende Windows Server 2022-licentie kunnen organisaties hun IT-strategieën en investeringen afstemmen op langetermijndoelen. Dankzij de verlengde ondersteuningsperiode die Microsoft biedt, kunnen bedrijven systeemintegraties, infrastructuurupgrades of migraties plannen. Dit alles is mogelijk zonder dat u een ander licentiemodel hoeft aan te schaffen.

Kosten efficiëntie:

Eeuwigdurende licenties zijn voor veel bedrijven een kosteneffectieve oplossing vanwege het unieke betaalpunt. Eeuwigdurende licenties zijn op de lange termijn budgetvriendelijker, vooral in vergelijking met het abonnementslicentiemodel. Dit komt doordat je bij abonnementen maandelijks of op jaarbasis moet betalen. Bovendien kunt u met eeuwigdurende licenties uw kosten voorspellen en uw budget efficiënt toewijzen. Over het geheel genomen kunt u met eeuwigdurende licenties een duidelijker overzicht krijgen van uw IT-gerelateerde kosten.

Windows Server 2022 banner

Lees meer over de voordelen van de eeuwigdurende SQL server 2022 vergeleken met abonnementsmodellen.

Eeuwigdurende licenties met het volumelicentieprogramma van Microsoft: flexibiliteit en maatwerk

Met eeuwigdurende licenties kunnen bedrijven profiteren van meer flexibiliteit en maatwerk. Door Windows Server 2022 toe te passen op uw eigen hardware of infrastructuur, krijgt u de mogelijkheid om deze aan te passen aan uw specifieke wensen. Dit niveau van controle maakt het mogelijk de prestaties, de beveiliging en de toewijzing van middelen te optimaliseren, waardoor organisaties effectief aan hun unieke vereisten kunnen voldoen.

Binnen volumelicenties kunt u meerdere licenties aanschaffen voor elk Microsoft-product, zoals Windows, Office, Windows Server of SQL, afhankelijk van de grootte van uw organisatie en licentiebehoeften. Bedrijven kunnen indien nodig het aantal aangeschafte licenties aanpassen om de software te kunnen gebruiken die voldoet aan de regelgeving van Microsoft.

 Lees meer over hoe volumelicenties werken!

Andere voordelen die kunnen worden onderzocht met licenties op locatie

Naleving en wettelijke vereisten

Eeuwigdurende licenties helpen organisaties te voldoen aan compliance- en wettelijke vereisten. Industrieën zoals de financiële sector, de gezondheidszorg en de overheid hebben strikte regelgeving die langdurige ondersteuning en specifieke softwareversies vereist. Eeuwigdurende licenties garanderen naleving zonder de noodzaak om bijvoorbeeld door tijdelijke abonnementen of potentieel ontwrichtende migraties te navigeren.

Continuïteit en stabiliteit

Het aannemen van eeuwigdurende licenties zorgt voor continuïteit en stabiliteit voor de serverinfrastructuur van een organisatie. Op deze manier kunnen organisaties blijven concurreren met bestaande systemen en applicaties, zonder updates of versiewijzigingen door te voeren. Daarom kunnen kritische bedrijfsactiviteiten die erop vertrouwen dat ze niet worden verstoord door updates, gemakkelijk doorgaan.

Volumelicenties kunnen tweedehands worden aangeschaft.

Het Hooggerechtshof van de Europese Unie heeft in zijn uitspraak van 3 juli 2012 C-128/11 geoordeeld dat eeuwigdurende softwarelicenties verkocht kunnen worden. Dit betekent dat deze licenties een restwaarde hebben en overdraagbaar zijn aan derden. Een eeuwigdurende softwarelicentie die voor één enkele prijs wordt uitgegeven, kan daarom worden doorverkocht, ongeacht wat er in de licentie staat.

Softtrader is een organisatie die gebruikte Microsoft-volumelicenties koopt en verkoopt. Met onze gebruikte OLP-licentie kunt u tot 70% besparen op de aanschafkosten van licenties en toch voldoen aan de Microsoft-regels.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Conclusie:

Het omarmen van eeuwigdurende licenties van Windows Server 2022 van Microsoft tot 2031 biedt robuuste ondersteuning en voordelen voor organisaties. Van uitgebreide ondersteuning en kosteneffectiviteit tot flexibiliteit, compliance, continuïteit en langetermijnplanning: eeuwigdurende licenties bieden een solide basis voor een betrouwbare en geoptimaliseerde serverinfrastructuur. Op basis van de behoeften van uw organisatie kunt u het beste uit eeuwigdurende licenties halen. Dit licentiemodel is vooral de moeite waard voor bedrijven die van plan zijn hun software op de lange termijn te gebruiken. Met eeuwigdurende licenties kunt u uw IT-stabiliteit en algehele veiligheid vergroten. Dankzij de uitgebreide ondersteuning van Microsoft kunt u tot 2031 het volledige potentieel van Windows Server 2022 benutten.

Bent u op zoek naar advies over hoe u kunt blijven voldoen aan de Microsoft-regels en hoe u kunt besparen op volumelicentiekosten? Zoek niet verder. Neem vandaag nog contact met ons op! In 2013 werd de verkoop van gebruikte Microsoft-licenties gelegaliseerd. Door gebruik te maken van deze beslissing biedt Softtrader nu gebruikte Microsoft-licenties aan tegen prijzen die tot 70% goedkoper zijn dan nieuwe. Vraag uw offerte aan en ontdek hoeveel u nog dezelfde werkdag kunt besparen.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.