save-money
07/14/2023
4 min
0

Prijzen SQL Server 2022: Tot 70% goedkoper!

07/14/2023
4 min
0

Aanschaf van SQL Server 2022 kan een lastig en kostbaar proces zijn. In dit artikel leggen we uit hoe u en uw organisatie kunnen besparen op de aanschaf van SQL Server 2022 licenties en CALs. Er zijn inmiddels meerdere manieren om SQL Server te licenseren van de traditionele ‘Per Core’ tot pay-as-you-go opties.  In dit artikel lichten we de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen toe.

Perpetual SQL Server 2022

Veel bedrijven kiezen nog steeds voor de traditionele on-premise servers. Begrijpelijk, gezien de voordelen in vergelijking met de beschikbare Cloud versies. Ook kiest men steeds vaker voor een hybride oplossing waarbij er gebruik gemaakt word van on-premise licenties met aanvullingen van bepaalde Cloud diensten die zo optimaal samen werken.

Er zijn twee licentiemodellen beschikbaar bij keuze voor Perpetual licenses. Het gaat hier om de ‘Server + CAL’ en ‘Per Core’ licentiemodel. Meer over deze licentiemodellen is hier terug te vinden.

Pre-owned Volume SQL Server 2022 licenties

Een veel voorkomende keuze bij het aanschaffen van SQL Server 2022 licenties is de keuze voor pre-owned volume licenties. Dit zijn licenties die eerder in gebruik zijn geweest door andere bedrijven, maar niet meer gebruikt worden. Deze licenties worden dus opnieuw geactiveerd, helemaal legaal en volgens de regels van Microsoft. Deze licenties werken in essentie precies hetzelfde als nieuwe volume licenties, maar zijn tot wel 70% goedkoper. Softtrader biedt pre-owned SQL Server 2022 volume licenties aan, bij Softtrader vraagt u gemakkelijk een offerte aan. Zo heeft u binnen 24 uur inzichtelijk hoeveel u kunt besparen bij de aanschaf van SQL Server 2022 licenties.

Microsoft SQL Server 2022 banner

Nieuwe SQL Server 2022 licenses

Wederom zijn de prijzen van Microsoft SQL Server 2022 Perpetual licenses gestegen. Omdat Microsoft haar prijzen in USD weergeeft rekenen we de prijzen voor dit voorbeeld om naar euro’s. De daadwerkelijke prijs kan op het moment van lezen dus afhankelijk van valutakoers verschillen.

Omgerekend kosten nieuwe SQL Server 2022 licenties het volgende:

  1. SQL Server 2022 Enterprise 2 Core pakket:  ongeveer €13.850 euro
  2. SQL Server 2022 Standard 2 Core pakket: ongeveer €3.613 euro
  3. SQL Server 2022 Standard CAL: ongeveer €210 euro

Het is van belang om te onthouden dat er minimaal vier cores per fysieke processor gelicenseerd moeten zijn.

Pay-as-you-go optie

Middels het Pay-as-you-go, ook wel PAYG, licentiemodel betaald u voorzieningskosten per uur. Dit licentiemodel is beschikbaar voor zowel on-premise als hosted SQL Server 2022 instanties en vereist een Azure abonnement met installatie van de Azure extensie voor SQL Server 2022. Een koppeling met Azure Arc is dus vereist om het pay-as-you-go model te gebruiken. De pay-as-you-go optie is voor zowel de Standard als Enterprise versie beschikbaar. De SQL Server 2022 Standard tarieven per core zijn $73 USD per maand, en $0,10 per uur. De SQL Server 2022 Enterprise tarieven per core zijn $274 per maand, en $0,375 per uur. De prijzen zijn in dollars vermeld omdat Microsoft dollars hanteert en de valutakoersen het bedrag in euro’s laten fluctueren. Hieronder word middels twee grafieken aangeduid hoe de kosten van het pay-as-you-go zich verhouden ten aanzien van de SQL Server 2022 licenses from Softtrader.

PAYG, Standard edition

Onderstaande grafiek geeft de totale kosten per core voor SQL Server 2022 Standard over de tijdspanne van 30 maanden aan. Hierin is duidelijk te zien dat op korte termijn het pay-as-you-go model goedkoper is. De instapkosten van de Pre-Owned SQL Server 2022 van Softtrader zijn hoger, echter zijn er geen maandelijkse kosten aan verbonden. Na 17 maanden is het kantelpunt waarbij de perpetual license van Softtrader per core goedkoper is. De daadwerkelijke prijs per core kan verschillen van onderstaand gehanteerde prijs. Vraag een offerte aan met het aantal cores wat u wilt licenseren en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Het is van belang om te vermelden dat er bij instanties van SQL Server 2022 minimaal 4 cores gelicenseerd dienen te worden.


PAYG, Enterprise edition 

Onderstaande grafiek geeft de totale kosten per core voor SQL Server 2022 Enterprise over de tijdspanne van 30 maanden aan. Hierin is duidelijk te zien dat op korte termijn het pay-as-you-go model goedkoper is omdat er geen instapkosten zijn. Bij de keuze voor een SQL Server 2022 Enterprise licentie van Softtrader zijn de initiële kosten hoger, echter zijn er geen maandelijkse kosten aan dit licentiemodel verbonden. De daadwerkelijke prijs per core kan verschillen van onderstaand gehanteerde prijs. Vraag een offerte aan met het aantal cores wat u wilt licenseren en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Het is van belang om te vermelden dat er bij instanties van SQL Server 2022 minimaal 4 cores gelicenseert dienen te worden.

 

 

Subscription model

Microsoft biedt ook een daadwerkelijke abonnementsvorm aan die u per jaar kunt afnemen. Deze jaarlijkse abonnement kosten het volgende:

  1. SQL Server Enterprise (Per 2 Cores): $5.434 per jaar
  2. SQL Server Standard (Per 2 Cores): $1.418 per jaar

Door de hoge jaarlijkse kosten kiezen veel bedrijven voor een perpetual license.

Hoe krijgt u de beste prijs voor SQL Server 2022?

Het kopen van SQL Server 2022 licenties hoeft geen kostbare aangelegenheid te zijn. Met de juiste kennis en begeleiding kunt u aanzienlijke besparingen realiseren en uw bedrijf voorzien van de tools die het nodig heeft om te slagen. Bij Softtrader kunt u snel tot 70% besparen op de aankoop van SQL Server 2022 licenties. Vraag vandaag nog een offerte aan om te zien hoe we u kunnen helpen met uw SQL Server 2022 licentie behoeften.

Hoe krijgt u een legitieme Microsoft SQL Server 2022

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een legitieme licentie koopt. Een van de beste manieren om dit te doen is door te kiezen voor een betrouwbare derde partij zoals Softtrader. Softtrader haar licenties zijn legitiem en audit-proof. Het is raadzaam om van te voren contact op te nemen met Softtrader om uw situatie door te nemen en te verzekeren dat u niets over het hoofd ziet.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.