02/23/2021
1 min
0

Office 2021 aangekondigd door Microsoft

02/23/2021
1 min
0

UPDATE: Office 2021 en Office LTSC zijn 5 oktober officieel uitgekomen. Lees hier meer.


Microsoft maakt Office 2021 en Office LTSC clients klaar voor release in de tweede helft van 2021. Voor klanten die niet naar de cloud willen en/of kunnen is dit een mooie nieuwe upgrade. 

Microsoft Office 2021 voor bedrijven en consumenten

Op 18 februari kondigde Microsoft Office 2021 aan voor zowel consumenten als bedrijven. Office LTSC (voor bedrijven) zal vanzelfsprekend meer geavanceerde functionaliteiten hebben dan de consumentenversie. Bedrijfsleiders kondigen in september 2020 al aan dat er in 2021 nieuwe eeuwigdurende releases van Office clients zouden komen.

Microsoft gaat twee verschillende eeuwigdurende Office-clients beschikbaar stellen voor Windows en Mac. Office LTSC (Long Term Servicing Channel) is bedoeld voor grotere bedrijven en overheidsgebruikers en zal in april beschikbaar zijn in een previewvorm. Office 2021 is bedoeld voor consumenten en kleine bedrijven en hiervan is nog niet bekend wanneer de previewvorm beschikbaar is.

De LTSC-varianten gebruikt Microsoft al langer met o.a. Windows 10 voor versies van een product die geen constante functie updates krijgen en worden ondersteund voor 5 of 10 jaar. Office LTSC en Office zullen slechts 5 jaar ondersteuning krijgen. Later dit jaar komen er ook nieuwe LSTC-releases voor Windows 10 en Windows Server.

Microsoft Office 2021 Banner

Voor wie is Microsoft Office LTSC?

Microsoft benadrukt dat Office LTSC voor een aantal specifieke situaties bedoeld is:

  • Klanten die niet van de cloud en/of het abonnementsmodel houden;
  • Gereguleerde apparaten die jarenlang geen functie updates kunnen krijgen;
  • Procesbesturingsapparatuur in bijvoorbeeld de productiesector die zijn vergrendeld

Zowel Office LTSC als Office 2021 zullen een gedeelte van de functionaliteiten bevatten die Microsoft 365 gebruikers regelmatig zullen krijgen met hun gedownloade Office applicaties.

Nieuwe functies Office 2021 en Office LTSC

Eeuwige Office gebruikers krijgen een aantal nieuwe functies, zoals:

  • Toegankelijkheidsverbeteringen
  • Dynamics Arrays en XLOOKUP in Excel
  • Ondersteuning voor donkere modus voor meerdere applicaties
  • Prestatieverbeteringen in Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

De kern van de Microsoft Office applicaties zal niet veranderen en zullen hoofdzakelijk dezelfde apps bevatten. Echter zal Skype voor Bedrijven niet standaard beschikbaar zijn in de nieuwe versie, deze zal vervangen worden door de Microsoft Teams app. Skype zal overigens nog steeds te downloaden zijn in het Microsoft Downloadcentrum.

Lees hier meer over de verschillen tussen Office 2021 Home & Student, Home & Business en Professional.

Bekijk hier de verschillen tussen Office 2021 en Office 2019.

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.