04/20/2022
3 min
0

Visio Software

04/20/2022
3 min
0

Visio Software: Wat is het?

Microsoft Visio is een softwareprogramma dat onder de Microsoft Office Suite producten valt. Toch wordt het verkocht als een op zichzelf staand product. Met dit programma kunnen stroomdiagrammen, organogrammen, plattegronden, mind maps, en andere diagrammen gecreëerd en gevisualiseerd worden. Met Microsoft Visio kunnen simpele, maar ook complexe diagrammen gemaakt worden. Er zijn honderden built-in vormen, objecten en stencils klaar voor gebruik. Verder kunnen zelfgemaakte sjablonen worden geïmporteerd.

Er zijn een aantal verschillende versies van Microsoft Visio op de markt. De versies die nu beschikbaar zijn bij Softtrader, zijn Visio 2010, 2013, 2016, 2019 en 2021. Deze versies zijn beschikbaar in de Standard en Professional versie. Verder in de blog worden de belangrijkste verschillen tussen de versies benoemd.

Visio Software: Waarvoor kan ik het gebruiken?

Microsoft Visio heeft voornamelijk gebruikers op bedrijfsniveau. Dit komt doordat Microsoft Visio hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het creëren van professionele grafieken en diagrammen. Met Microsoft Visio is het zelfs mogelijk om 3D-mapdiagrammen te creëren.

Als u data van externe bronnen wilt visualiseren, dan is dit met Microsoft Visio zeker mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld vanuit Excel en Access databases. Het is ook mogelijk om de gemaakte diagrammen te exporteren naar applicaties zoals PowerPoint en Publisher. Er zijn verschillen tussen de versies op het gebied van mogelijkheden.

Microsoft Visio 2021 banner

Visio Software: Versies

Visio Standard

Microsoft Visio Standard heeft in de basis veel te bieden. Het biedt namelijk veelzijdige sjablonen en duizenden vormen. Hieronder vallen ook slimme vormen. Het bevat ook built-in thema’s en effecten. Hierdoor is het maken van stroomdiagrammen erg gemakkelijk. Het is mogelijk om opmerkingen in de applicatie te plaatsen en diagrammen te delen. Daarnaast is Skype geïntegreerd en is het programma compatibel met Pan en Zoom. Het importeren van DWG-bestanden is met de Standard versie mogelijk.

Visio Professional

Microsoft Visio Professional heeft alles te bieden wat de Standard versie te bieden heeft. Daarnaast biedt de Professional versie nog meer functies en mogelijkheden, zoals het importeren, exporteren en linken van gegevens. In combinatie met SharePoint is het mogelijk om samen te werken aan projecten via Microsoft Visio Professional. Ook biedt de Professional versie beveiliging rondom diagrammen. Verder bevat het programma een operationeel dashboard. Dit maakt het proces van gegevens visualiseren nog sneller en gemakkelijker.

Visio 2010

Microsoft Visio 2010 werkt goed als het gaat om diagrammen creëren en bewerken. Het is hiermee ook mogelijk om samen te werken via Microsoft Teams. De ondersteuning voor Microsoft Visio 2010 is verlopen sinds 2020. Dit betekent dat het programma nog wel te gebruiken is, maar er komen geen updates meer voor deze applicatie.

Visio 2013

Microsoft Visio 2013 bevat verbeterde veelzijdige vormen en sjablonen ten opzichte van Microsoft Visio 2010. Verder zijn er een aantal functies toegevoegd zoals automatisch uitlijnen en groottes instellen. DWG-bestanden zijn gemakkelijk om te importeren en aan te passen. De indeling van vormen en sub-processen is verbeterd.

Visio 2016

Ten opzichte van Microsoft Visio 2013 is Microsoft Visio 2016 een enorme verbetering. Het is met Visio 2016 een stuk gemakkelijker om sjablonen en thema’s toe te voegen, te verwijderen en aan te passen zonder de lay-out van de diagram te wijzigen. Ook zijn startersdiagrammen aan deze versie toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om verschillende tips en trucs te gebruiken in de juiste context. Er wordt ondersteuning aangeboden bij het zoeken en navigeren door opdrachten. Microsoft Visio 2016 is compatibel met Windows 10.

Visio 2019

Bij Microsoft Visio 2019 zijn nieuwe verbeterde startersdiagrammen toegevoegd. Daarnaast zijn databases te modelleren met deze versie. Deze versie biedt de mogelijkheid om DWG- en DXF-bestanden te importeren in Visio. Andere nieuwe voordelen van Microsoft Visio 2019 zijn nieuwe UML-sjablonen, mogelijkheid om te werken met AutoCAD tekeningen, gemakkelijk toegang tot sjablonen en diagrammen van derden en de mogelijkheid om uw vinger of pen te gebruiken voor aantekeningen.

Visio 2021

Net als bij alle andere versies van Microsoft Visio, is Microsoft Visio 2021 een verbeterde versie van zijn voorganger. Er zijn een aantal zaken verbeterd en toegevoegd. Er zijn nieuwe Azure-stencils en -vormen, samen met content voor Social Distancing Planning toegevoegd. Er zijn ook een aantal sjablonen en stijlen bijgewerkt. Verder zijn er kant-en-klare afbeeldingen toegevoegd, die kunnen voor diagrammen gebruikt worden. Op het gebied van prestaties is het programma sneller en stabieler. Door de visuele vernieuwingen is het programma nu nog strakker en duidelijker.

Visio voor Mac

Het is wel mogelijk om aan Visio-bestanden te werken met een Mac, alleen biedt Microsoft geen desktopversie van Visio voor macOS. Om met een Mac aan Visio-projecten te werken kun je Visio via een webbrowser gebruiken. Hiervoor dient u wel een maandelijks abonnement te nemen bij Microsoft. Bij dit abonnement krijgt u 2 GB aan OneDrive opslagruimte. Via het web worden niet alle mogelijkheden aangeboden die bij de desktopversie wel verkrijgbaar zijn. Het is wel mogelijk om de desktop versie van Visio te gebruiken op een Mac. Als u wilt weten hoe, dan kunt u dat hier lezen.

Visio Software: Prijs

Bent u benieuwd naar hoeveel Microsoft Visio u zou kosten? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte bij ons aan! Wij van Softtrader bieden pre-owned softwarelicenties aan voor lage prijzen. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70%. Vul het offerteformulier in en ontvang een offerte met de prijs voor de aangevraagde softwarelicenties.

Visio Software: Kopen

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.