03/03/2021
1 min
0

Wat is de nieuwste versie van Microsoft Visio?

03/03/2021
1 min
0

Microsoft Visio is een applicatie om vectorafbeeldingen en diagrammen mee te maken. Het is oorspronkelijk gemaakt door Shapewear Corporation. In 2000 heeft Microsoft het overgenomen en werd het onderdeel van de Office applicaties. Visio draait op Microsoft Windows.

Welke Microsoft Visio versies zijn er?

Er zijn door de jaren heen een heleboel versies uitgekomen zoals versie 1.0, 2000, 2002, 2003 en 2007. De volgende licenties zijn de meest recente en gangbare Visio licenties:

Microsoft Visio 2021 banner

Wat is de nieuwste versie van Microsoft Visio?

De nieuwste versie is Microsoft Visio 2019. Deze werd op 1 oktober 2018 gelanceerd. De belangrijkste toevoegingen ten opzichte van Visio 2016 zijn:

  • Nieuwe diagramsjablonen
  • Nieuwe UML tools
  • Visio Wireframe
  • Betere integratie met AutoCAD

In de volgende blog leest u meer over de Microsoft Visio nieuwe features.

Welke versie van Visio is geschikt voor mijn organisatie?

Wanneer we puur kijken naar de functionaliteiten is Visio 2019 de meest complete oplossing. Het bevat immers alle functionaliteiten van haar voorganger en biedt daarnaast nog nieuwe functionaliteiten aan. Beschik je echter over een oudere versie en heb je de nieuwe functionaliteiten niet nodig? Dan hoef je niet per sé te upgraden. Aan de slag gaan met Microsoft Visio? Lees de volgende blog om een goede start te maken.

Komt er een Microsoft Visio 2021 versie?

Microsoft kondigde een tijdje geleden Office 2021 aan. Daarbij hebben ze aangegeven in de komende maanden meer informatie te verstrekken over een nieuwe versie van Microsoft Visio. Dit hebben ze ook gedaan voor eventuele nieuwe versies van Project, Exchange, Skype en Sharepoint. Tot die tijd is het even afwachten dus!

UPDATE: Visio 2021 is gereleased, lees hier meer.

Lees hier meer over Microsoft Visio 2021 Standard vs. Professional

Goedkope Microsoft Visio licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Visio licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.