11/30/2020
2 min
0

Wat kunt u met Microsoft Visio 2019 (+ nieuwe features)

11/30/2020
2 min
0

Met Visio kunt u ingewikkelde tekst en tabellen die moeilijk te begrijpen zijn, omzetten in visuele diagrammen die informatie in één oogopslag communiceren. In deze blog wordt uitgelegd wat Visio precies is, worden de nieuwste features benoemd en beschreven, de verschillen benoemd tussen Standard en Professional en de serververeisten op een rijtje gezet.

Wat is Microsoft Visio?

Microsoft Visio is een softwareprogramma voor het tekenen van een verscheidenheid aan diagrammen. Denk bijvoorbeeld aan stroomdiagrammen, organigrammen, bouwtekeningen, plattegronden, processtroomdiagrammen, bedrijfsprocesmodellering, zwembaandiagrammen, 3D-kaarten en nog veel meer. De diagrammen die u met Visio maakt, zijn aanpasbaar en zien er veel professioneler uit en dan degene die u misschien gewend bent in programma's als Word. Er zijn meer dan 250.000 vormen en symbolen beschikbaar voor gebruik binnen het programma om elk diagram aan uw specifieke en ideale look aan te passen. Het grote aantal beschikbare ontwerpsjablonen is geschikt voor elke zakelijke behoefte. Deze diagrammen kunnen zelf ook in veel verschillende vormen zijn, van blokdiagrammen tot stroomdiagrammen en tijdlijnen.


Wat is er nieuw in Visio 2019 vergeleken met 2016?

Hieronder leest u enkele van de nieuwe features van Microsoft Visio 2019:


1. Nieuwe diagramsjablonen in de categorie Stroomdiagrammen

Sjablonen omvatten Basic Flow Chart Data Visualizer en Cross-Functional Flow Chart Data Visualizer. Met deze sjablonen kunt u eenvoudige stroomdiagrammen maken met de data die u in Excel heeft staan.


2. Nieuwe Unified Modeling Language (UML) -tools

UML-communicatie-, component- en implementatiediagrammen zijn mogelijk in Visio 2019. UML-componentdiagrammen helpen de relaties en interfaces daartussen te tonen. De implementatie-versies geven de architectuur van software-implementatie weer.


3. Visio Wireframe

Een wireframe dient als een visueel model voor een blauwdrukinterface. Met Visio wireframe kunt u low-fidelity schetsen maken om ideeën te presenteren. De schetsen kunnen uw team zelfs helpen om een overstemming te bereiken over een bepaalde kwestie.


4. Verbeterde ondersteuning voor AutoCAD

Visio 2019 maakt het mogelijk om sneller AutoCAD-bestanden te importeren en met vormen te werken. Autocad 2017-bestanden of bestanden van eerdere versies kunnen in dit programma worden bekeken. Microsoft heeft de Visio-tekeningschaal zo ingesteld dat deze overeenkomt met de schaal van de AutoCAD-viewport.

Softtrader Banner Microsoft Visio 2016, 2019 & 2021

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Visio 2019 Standard en Professional?

Hieronder ziet u welke extra functies er bij de professional variant zitten van Microsoft Visio 2019. Enkele ervan zijn hierboven al besproken.

verschillen Visio 2019

Systeemvereisten Microsoft Visio 2019

1. 1 GHz of betere x86 / x64-processor met SSE2-instructieset.
2. 2 GB vrije ruimte op de harde schijf beschikbaar.
3. 1 GB RAM (32-bits) / 2 GB RAM (64-bits) RAM.
4. Windows 8, Windows 7, Windows Server 2008R2 of Windows Server 2012 met .Net 3.5 of hoger.
5. Voor grafische hardwareversnelling zijn een DirectX10 grafische kaart en een minimumresolutie van 1024 x 567 vereist.


Ondertussen is Visio 2021 uitgekomen. Lees hier meer over Visio 2021.

Goedkope Microsoft Visio licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Visio licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Windows Visio 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.