Heb ik Software Assurance nodig? Voor- en nadelen voor uw organisatie.
09/28/2023
4 min
0

Microsoft 365-services gebruiken met Office on-premise

09/28/2023
4 min
0

De connectiviteit tussen Microsoft 365 diensten en Office on premise biedt jouw bedrijf functionaliteiten die het samenwerken vereenvoudigen. In dit artikel leest u tot welke Microsoft 365-diensten u toegang heeft met Office on premise-licenties en hoe deze uw bedrijf ten goede kunnen komen.

Welke Office-versies kunnen verbinding maken met Microsoft 365-services?

U kunt alleen verbinding maken met Microsoft 365-services met permanente Office-licenties met geldige reguliere ondersteuning. Als u bijvoorbeeld Microsoft Office 2019 of hoger heeft, kunt u zonder problemen verbinding maken. Dit betekent dat de connectiviteit met Microsoft 365 met Office 2016 niet wordt ondersteund omdat de einddatum van de reguliere ondersteuning op 10 oktober 2023 afloopt. Behalve dat ze niet worden ondersteund, zouden oudere versies geen toegang hebben tot nieuwe Microsoft 365-services en hun nieuwste functies. Microsoft biedt geen garantie voor de juiste connectiviteit met oudere Office-versies simpelweg omdat zij geen tests uitvoeren met de oudere versies. Dit is ook de reden dat er meerdere problemen kunnen optreden, zoals verminderde prestaties en betrouwbaarheid.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Waarom Microsoft 365-services gebruiken met kantoor op locatie?

Door gebruik te maken van on-premise licenties om verbinding te maken met Microsoft 365 diensten creëer je een hybride omgeving. Hybride oplossingen dragen bij aan het soepeler overbrengen van informatie en gebruikers naar Microsoft 365. Dit vergemakkelijkt de verdeling van informatie doordat het ene deel van de gebruikers of gegevens on-premise kan worden opgeslagen en het andere deel in de cloud.

Hierdoor bieden licenties op locatie meer controle over uw gegevens, omdat u uw informatie lokaal kunt opslaan in plaats van in een cloud. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het lekken van privé- of gevoelige gegevens. Bovendien bieden licenties op locatie een betere manier om de naleving van de regelgeving te controleren. Op deze manier heeft uw organisatie volledige controle over haar middelen, diensten en gegevens. Bovendien verkrijgt u bij aankoop op locatie de rechten op de software voor onbepaalde tijd. Omdat er maar één aankoopmoment is, is investeren in on-premise op de lange termijn financieel voordeliger in vergelijking met een abonnementslicentiemodel. Ten slotte biedt Microsoft 365 on-premise een eenvoudige manier om op afstand te werken. Het enige dat je nodig hebt is werkende wifi en je kunt werken met het cloud gebaseerde platform van Microsoft 365. 

Lees meer over hoe u Remote Desktop gebruikt met Office.

Tot welke Microsoft 365-services heeft u toegang met Office on-premise?

De connectiviteit tussen Office on-premise en Microsoft 365 biedt u toegang tot Microsoft 365-services zoals SharePoint Online, OneDrive for Business en Exchange Online.

Met SharePoint Online kunt u een intranet opzetten voor uzelf, uw collega's en iedereen die u graag wilt, zodat u een document kunt delen en er tegelijkertijd aan kunt werken. Mensen binnen en buiten het bedrijf kunnen samenwerken via SharePoint. Dit is een geweldige manier om het werk van meerdere individuen die op afstand werken te combineren en om te zetten in een groepsproject.

Een andere Microsoft 365-service waar u toegang tot heeft met Office on-premise is ‘OneDrive for Business’. Met deze dienst kunnen meerdere gebruikers in hetzelfde bestand werken, ongeacht hun locatie of apparaat. Met ‘OneDrive for Business’ heb je al je gegevens en documenten op één plek opgeslagen. Iedereen die rechten heeft, heeft altijd en overal toegang tot de OneDrive. Met ‘OneDrive for Business’ profiteert u van exclusieve functies zoals co-creatie, gegevensherstel en versiebeheer. Deze functies zouden bijdragen aan effectief tijdbeheer en workflow.

Een derde Microsoft 365-service waar u van kunt profiteren is Exchange Online. Door de dienst te combineren met Exchange on-premise creëert u een hybride omgeving waarin u een deel van uw data lokaal en een deel van uw data in de cloud kunt opslaan. Microsoft heft veel tijd en middelen geïnvesteerd om een veilige service te bieden die uw veiligheid niet in gevaar brengt wanneer u voor Exchange Online kiest als aanvulling op uw netwerk.

Lees meer over waarom u Office on-premise zou gebruiken.

Vereisten voor connectiviteit met Microsoft 365 met Office on premise

Sinds 1 november 2021 moet je bepaalde versies van Outlook voor Windows gebruiken om verbinding te maken met Microsoft 365-diensten, zoals Exchange Online. Dit komt door het feit dat oudere versies geen toegang zouden hebben tot de services vanwege fundamentele serverwijzigingen. Zie hieronder.

Als u bijvoorbeeld Outlook 2007 en 2010 gebruikt, kunt u niet werken met enkele van de volgende servicewijzigingen:

 • Microsoft 365 verhoogt de veiligheid van zijn diensten door niet meer te vertrouwen op basisauthenticatie, maar door moderne authenticatieprotocollen te implementeren. Deze protocollen zorgen er ook voor dat u uw gegevens eenvoudig kunt beheren en tegelijkertijd het noodzakelijke beleid kunt naleven en controleren.
 • Een andere servicewijziging in Microsoft 365 is de toegevoegde ondersteuning voor het duplexprotocol HTTP/2. Deze nieuwe toevoeging vermindert vertragingen met behulp van multiplexing en headercompressie. De toegevoegde ondersteuning voor HTTP/2 verbetert de prioriteitstelling van verzoeken, waardoor gegevens op een geoptimaliseerde manier aan de gebruikers worden geleverd.

Op dit moment zijn dit de ondersteunde versies van Outlook:

 • Outlook 2021 (ondersteund tot oktober 2026)
 • Outlook 2019 (ondersteund tot oktober 2023)
 • Outlook 2016 (ondersteund tot oktober 2023)

Als u een Mac-gebruiker bent, moet u letten op de Microsoft Office-versie die u gebruikt. In principe heb je minimaal Microsoft Office 2019 of hoger nodig. De reden hiervoor is de reguliere ondersteuning voor Office 2016, die al op 13 oktober 2020 afliep.

Met de volgende versies van Project kunt u verbinding maken met Microsoft 365-services:

 • Project Standaard 2021 en Project Professional 2021 (tot oktober 2026)
 • Project Standaard 2019 en Project Professional 2019 (tot oktober 2023)
 • Project Standaard 2016 en Project Professional 2016 (tot oktober 2023)

Softtrader Banner Microsoft Project 2016, 2019 & 2021

Met de volgende versies van Visio kunt u verbinding maken met Microsoft 365-services:

 • Visio LTSC Standard 2021 en Visio LTSC Professional 2021 (tot oktober 2026)
 • Visio Standaard 2019 en Visio Professional 2019 (tot oktober 2023)
 • Visio Standaard 2016 en Visio Professional 2016 (tot oktober 2023)

Softtrader Banner Microsoft Visio 2016, 2019 & 2021

Einde van de reguliere ondersteuning en wat betekent dit?

Elke software die u bij Softtrader kunt kopen, heeft een einde aan de reguliere ondersteuning. Dit betekent dat software nog steeds beveiligingsupdates en enkele bugfixes kunnen ontvangen, maar de meeste nieuwe functies die in de nieuwere versies zijn opgenomen, zullen niet meer aan de oudere software worden toegevoegd. Deze reguliere ondersteuning duurt doorgaans 5 jaar. Gedurende deze 5 jaar zullen nieuwe releases, updates, fixes, etc. door Microsoft worden geleverd. Wanneer de reguliere ondersteuning eindigt, kunt u nog steeds rekenen op de uitgebreide ondersteuning. De uitgebreide ondersteuning duurt ook 5 jaar en omvat alleen beveiliging gerelateerde updates.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.