04/25/2022
3 min
0

On-premise Exchange Server

04/25/2022
3 min
0

Microsoft Exchange Server is een platform waarmee de gebruiker kan mailen, agenderen, contacteren, inplannen en samenwerken. Dit kan allemaal via desktops, mobiele apparaten en webgebaseerde systemen. Microsoft Exchange Server is op het Windows Server opererend systeem geplaatst om ervoor te zorgen dat bedrijven gebruik kunnen maken van dit platform. On-premise Exchange houdt in dat de Exchange Server op eigen terrein (lokaal) staat en dus niet online. Door middel van een licentie kan Microsoft Exchange Server gebruikt worden op apparaten waar de server op geïnstalleerd staat.

On-premise Exchange vs Office 365 (Online)

On-premise Exchange: Wat zijn de voordelen?

 • Het platform biedt volledige autoriteit. Specificaties en instellingen kunnen gemakkelijk en snel aangepast worden. Het beheren van bijvoorbeeld de mailboxen is hierdoor zeer eenvoudig.
 • Er kan moeiteloos controle uitgeoefend worden op server-updates, back-ups, het herstarten en uitschakelen van het platform.
 • Bij on-premise Exchange bent u onafhankelijk van online servers. U heeft de volledige controle over het platform.
 • De data staat op uw eigen terrein, hierdoor is het een stuk beter beveiligd.
 • Het is mogelijk om de veiligheidsfunctie te upgraden.

Softtrader Banner Exchange Server Standard & Enterprise

Office 365 (Online): Wat zijn de voordelen?

 • Met Office 365 zijn er een aantal extra services mogelijk.
 • Gebruikers kunnen altijd gebruik maken van de up-to-date versie van Office.
 • Er hoeft geen installatie op de hardware gedaan te worden.
 • Er kan overal gebruik gemaakt worden van Office 365 zolang er een internetverbinding is.

On-premise Exchange vs Office 365 (Online): De verschillen

 • Bij On-premise Exchange is het platform volledig in eigen beheer, Office 365 vindt online plaats. Hierdoor is on-premise Exchange veiliger op het gebied van data dan Office 365.
 • On-premise Exchange is volledig onder controle van de gebruiker, Hierdoor kunnen zaken aangepast worden naar wens. Bij Office 365 is dit niet mogelijk.
 • Office 365 is altijd up-to-date. On-premise Exchange biedt wel verschillende updates, alleen is het niet volledig up-to-date.
 • Office 365 wordt aangeboden in abonnementsvorm, hierdoor betaalt u dus op regelmatige basis een bepaald bedrag. On-premise Exchange dien je eenmalig aan te schaffen. Na verloop van tijd bent u goedkoper uit met On-premise Exchange. Het verschilt per versie waar het break-evenpoint ligt, meestal vindt dit tussen de 6 en 18 maanden plaats. Als u van plan bent om een van deze twee programma’s voor een aantal jaar te gebruiken, dan is on-premise Exchange de betere keuze.

On-premise Exchange: MFA

MFA, oftewel Multi-Factor Authentication, houdt in dat er meerdere bewijzen van identiteit nodig zijn om gebruik te kunnen maken van het platform. De gebruiker moet aantonen dat ze iets weten, iemand zijn en iets hebben om in te kunnen loggen. Dit systeem zorgt ervoor dat het platform beter beschermd is tegen hackers. Bij on-premise Exchange is data nog beter veiliggesteld, aangezien de server lokaal staat.

Als u data van externe bronnen wilt visualiseren, dan is dit met Microsoft Visio zeker mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld vanuit Excel en Access databases. Het is ook mogelijk om de gemaakte diagrammen te exporteren naar applicaties zoals PowerPoint en Publisher. Er zijn verschillen tussen de versies op het gebied van mogelijkheden.

On-premise Exchange: Einde van het leven

De on-premise Exchange licenties worden niet oneindig ondersteund. Het verschilt per versie wanneer deze ondersteuning verloopt. Wanneer de ondersteuning verlopen is kan het programma nog wel gebruikt worden, alleen biedt Microsoft dan geen ondersteuning meer. De ondersteuning van Exchange 2019 en 2016 vervalt op 14 oktober 2025. Die van Exchange 2013 vervalt op 11 april 2023. De ondersteuning van Exchange 2010 is vervallen.

On-premise Exchange: 2019

De 2019 versie is op moment de meest recente versie van de on-premise Exchange licenties. Over het algemeen doet het precies hetzelfde als de voorgangers van deze versie. Toch zijn er een aantal aanpassingen gedaan waardoor het programma nog soepeler en beter werkt. Het is nu ook mogelijk om volume-licenties van Exchange te gebruiken. Deze zijn gemaakt voor grote bedrijven, hiermee kunnen veel gebruikers toegang to het platform krijgen.

On-premise Exchange: Prijzen

Bent u benieuwd hoeveel on-premise Exchange licenties u zouden kosten? Dan kunt u een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Softtrader biedt zeer goedkope softwarelicenties met tot wel 70% korting! Vraag een offerte aan en ontdek hoeveel het u zal kosten.

On-premise Exchange: Teams kalender

Om Teams te koppelen aan Exchange moeten de volgende stappen voltooid zijn:

 • Gebruikers moeten gesynchroniseerd zijn met Azure Active Directory
 • De gebruiker moet een on-premise Exchange Server mailbox hebben
 • Er moet een hybride Exchange Server vastgesteld zijn.
 • De gebruiker moet de 2016 versie of nieuwer geïnstalleerd hebben.
 • De gebruiker moet geauthentiseerd zijn.
  Zodra deze stappen doorlopen zijn, dan kunt u de Teams kalender gebruiken in combinatie met Exchange Server mailboxen.

On-premise Exchange: Kopen

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.