11/24/2020
3 min
0

Microsoft Exchange Server 2019 vs. 2016

11/24/2020
3 min
0

Microsoft Exchange Server is een communicatietool die valt onder Windows Server. Met deze tool heeft u de mogelijkheid om te e-mailen, contacten en agenda bijhouden en delen met anderen. In dit artikel wordt Exchange Server 2019 met 2016 vergeleken.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Exchange Server 2016?

1. Verbeterde zoekervaring

De zoekcapaciteit van Exchange 2016 is uitgebreid tot 10.000 mailboxen per zoekopdracht, terwijl de vorige versie 'slechts' in staat was om 5.000 mailboxen per zoekopdracht te doorzoeken. Deze nieuwe verbetering is van toepassing op zowel mailboxen als gearchiveerde mailboxen, dit betekent dat u in 20.000 mailboxen tegelijk kunt zoeken.
Zoeksuggesties kunnen ook beter anticiperen op wat u zoekt en zoekverfijners zullen u helpen de informatie die u nodig heeft gemakkelijker te vinden door de contextgevoelige filters zoals datum, afzendernaam, enzovoort.

2. Gemakkelijkere samenwerking op SharePoint en OneDrive

Exchange 2016 biedt de mogelijkheid voor integratie met SharePoint 2016. Wanneer een Exchange 2016-gebruiker een e-mail met documentbijlage ontvangt, wordt deze automatisch opgeslagen in OneDrive of een lokale SharePoint-server. Gebruikers kunnen de documenten eenvoudig delen met een link in plaats van bestanden aan de e-mail toe te voegen. Exchange 2016 verbetert ook de manier waarop gebruikers bestanden opslaan en uploaden naar OneDrive en het ondersteunt het rechtstreeks bewerken van de bijlage als deze is geïntegreerd met Office Server.

Exchange Server 2019 banner

3. Snellere ‘failover’ en storingsisolatie

Exchange Server 2016 maakt gebruik van Database Availability Group (DAG) waar ze het proces voor elke database opsplitsen, zodat ze het probleem op een enkele database kunnen isoleren. DAG vertrouwt nog steeds op Windows Server-clustering en continue replicatie, maar Exchange 2016 heeft de tijd die nodig is voor ‘failover’ verkort dankzij verbeteringen in de transactielogboekcode en op de passieve database. Alle bewakings- en herstelfuncties zijn nu meer dan alleen om de uptime van de componenten in stand te houden, het richt zich in plaats daarvan op de gebruikerservaring door de beheerder te waarschuwen om proactief services te herstellen of met de automatische ‘server failover’.

4. Verbetering van Outlook op het web en de Outlook-app

Afgezien van de functies die hierboven zijn genoemd, heeft Outlook de manier waarop het gebruikersactiviteiten afhandelt verbeterd voor het beste uit hun ervaring. Het inboxpaneel heeft nu de meest geoptimaliseerde weergave om te lezen en gemakkelijk acties uit te voeren zoals het archiveren, verwijderen of verplaatsen van een bericht, allemaal met een enkele klik op een knop. Het heeft nu ook de mogelijkheid om de laatste mailboxactie van de gebruiker snel ongedaan te maken met slechts een enkele klik op de knop ‘Ongedaan maken’.
Het koppelen van contacten ondersteunt nu het importeren van contacten vanuit LinkedIn-account en de agenda heeft ook nieuwe functies geïmplementeerd, zoals e-mailherinnering voor evenementen en de mogelijkheid om een nieuwe tijd direct in een uitnodiging voor een vergadering voor te stellen.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Exchange Server 2019?

1. Windows Server Core

Exchange Server 2019 kan nu worden geïnstalleerd op Windows Server 2016 en 2019 Core en biedt een veilig platform voor uw Exchange. Het Exchange-team van Microsoft beveelt dit aan als de beste keuze om Exchange Server 2019 te installeren. De GUI-interface zal nog steeds beschikbaar zijn. Het is belangrijk om op te merken dat Exchange 2019 alleen kan worden geïnstalleerd op Windows Server 2019.

2. Performance

Exchange Server 2019 ondersteunt tot 48 CPU-cores en 256 GB geheugen om te profiteren van nieuwe hardware-ontwikkelingen. Dit is een enorme toename ten opzichte van Exchange 2016, dat 24 CPU-cores en 192GB geheugen ondersteunt. Grotere organisaties zullen minder Exchange-servers kunnen inzetten om te besparen op licenties en hun datacenter footprint te verkleinen.

3. Zoekfunctie

Microsoft heeft Bing-zoektechnologie geïntegreerd om de zoekervaring te verbeteren. De index maakt nu deel uit van de mailboxdatabase, waardoor het niet meer nodig is om extra logbestanden en vereisten voor het opnieuw opbouwen van inhoudindexen te beheren. Dit vermindert de failover-tijden van de database vanwege het kopiëren van de mailboxdatabase.

4. Unified Messaging

Microsoft heeft de Unified Messaging-rol uit Exchange 2019 verwijderd. Exchange 2019 biedt geen ondersteuning voor het gebruik van een externe PBX of Skype for Business Server naar Exchange Server.

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Exchange Server 2016 en 2019?

In de tabel hieronder zijn de technische verschillen tussen de twee edities overzichtelijk naast elkaar gezet.

technische verschillen exchange server 2019 2016

In de tabel hieronder zijn de functionele verschillen tussen de twee edities te zien.

functionele verschillen exchange server 2016 2019

Goedkope Microsoft Exchange Server licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Exchange Server licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Windows Server 2010, 2013, 2016, 2019 en 2022 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.