09/29/2021
1 min
0

Core CAL Suite

09/29/2021
1 min
0

De licensering van Microsoft Server producten kan lastig zijn. Naast het aantal licenties voor de server zelf is het ook van belang om de juiste Client Access Licenses (CALs) in de juiste aantallen te halen voor de gebruikers of apparaten die toegang nodig hebben tot de Serverfuncties. Core CAL Suite licenties kunnen een uitkomst bieden om het licenseren makkelijker en goedkoper te maken.

Wat is Microsoft Core CAL Suite?

Een Core CAL Suite is een licentie die gebruiksrechten verschaft aan een gebruiker of apparaat afhankelijk van het type CAL. De Core CAL Suite verschaft gebruiksrechten voor meerdere verschillende servertypes, namelijk:

  • Windows Server CAL 2019
  • Sharepoint Server Standard CAL 2019
  • Exchange Server Standard CAL 2019
  • System Center Configuration Manager Client Management License
  • System Center Endpoint Protection Client Management License
  • Skype for Business Server Standard CAL 2019

Wanneer men meerdere servertypes gebruikt is de Core CAL Suite vaak een goede optie, door de bundeling van de verschillende servertypes is de prijs per licensering van servertype goedkoper wanneer men losse CALs koopt. Er is maar één CAL per gebruiker of apparaat per servertype nodig, het aantal servers maakt niet uit. Men kan kiezen tussen Core CAL Suite User 2019 en Core CAL Suite Device 2019, het verschil tussen User CALs en Device CALs wordt in deze blog uitgelegd. SQL CALs zijn niet inbegrepen en moeten dus los aangeschaft worden, meer over licensering van SQL Servers lees je hier.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Core CAL Suite prijs

Bij Softtrader Europe zijn wij in staat om Core CAL Suite User 2019 aan te bieden voor 65,- euro (op het moment van schrijven), vergeleken met andere aanbieders al gauw 70% goedkoper. Het in- en verkopen van tweedehands softwarelicenties is al jaren legaal, meer hierover lees je hier.

Core CAL Suite Bridge voor office 365

Tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemingen voor een online oplossing in combinatie met on-premise oplossingen. Wanneer men kiest voor een aantal Core CAL Suite licenties is het vervolgens dus mogelijk om deze ook online geldig te maken met zogenaamde CAL Suite Bridges. Welke CAL Suite Bridge je moet aanschaffen voor een upgrade is afhankelijk van de online service en de CAL Suite die men gebruikt.

Goedkope Microsoft licenties kopen

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.