12/16/2020
2 min
0

Wat moet u weten over Microsoft SQL Server 2017?

12/16/2020
2 min
0

SQL Server is een databaseprogramma dat veel wordt gebruikt in het bedrijfsleven. De ondersteuning van Microsoft SQL Server 2017 is er tot 2027. Daardoor kunt u dus nog lang vooruit met dit programma. Lees in deze blog wat SQL Server precies is, wat de nieuwe features zijn van SQL Server 2017, wat het verschil is tussen de Standard en Enterprise variant en wat de systeemvereisten zijn om dit programma te kunnen draaien.

Wat is Microsoft SQL Server?

Microsoft SQL Server is een Relational Database Management System (RDBMS). Het wordt veel in het bedrijfsleven gebruikt omdat Microsoft SQL server ondersteuning biedt aan transactie processen, analytische systemen en business Intelligence (BI) en een van de marktleiders is op het gebied van databases. SQL is een veel gebruikte programmeertaal in het beheren van databases.

Softtrader Banner Microsoft SQL Server Standard & Enterprise

Wat zijn de belangrijkste functies van Microsoft SQL Server 2017?

Hieronder leest u de belangrijkste functies van SQL Server 2017 en hoe het werkt.

1. Always On Availability Groups

Always On Availability Groups ondersteunen nu cross-database-transacties, dit omvat zelfs databases die deel uitmaken van dezelfde groep. Andere toegevoegde functionaliteiten op het gebied van Always On Availability Groups zijn onder meer:

  • Ondersteuning op lees-schaal zonder dat een cluster nodig is.
  • Minimum Replica Commit Availability Group-context.
  • Windows-Linux cross-OS-migraties en testen.

2. CLR-Assemblies

CLR-Assemblies bieden nu meer controle over de interpretatie van veilige, externe toegang en onveilige machtigingen in SQL Server. CLR-Assemblies kunnen nu op de witte lijst worden geplaatst om de CLR STRICT SECURITY te omzeilen. Indien ingeschakeld, zal de database-engine de PERMISSION_SET-informatie binnen de Assemblies negeren en deze als ONVEILIG lezen. Aangezien de beheerde code vóór uitvoering compileert in native code, zult u in bepaalde situaties aanzienlijke prestatieverhogingen opmerken.

3. Opnieuw opbouwen van online index

SQL Server 2017 biedt nu de mogelijkheid om het opnieuw opbouwen van een online index te hervatten. U kunt nu het online opnieuw opbouwen van de index hervatten vanaf het punt waarop het na een fout is gestopt. De functie maakt ook pauzes en hervattingen mogelijk tijdens het opnieuw opbouwen van de index.

4. Modified Extent Page Count

Modified Extent Page Count houdt nu wijzigingen in elk databasebestand bij. Voor u betekent dit dat deze functie een slimme back-up oplossing mogelijk maakt die differentiële back-ups of volledige back-ups uitvoeren op basis van het wijzigingspercentage in de database.

Verschillen tussen Microsoft SQL Server 2017 Standard en Enterprise

In het tabel hieronder ziet u wat de verschillen zijn tussen de twee varianten van SQL Server 2017.

Systeemvereisten Microsoft SQL Server 2017

Hieronder leest u de minimale systeemvereisten voor SQL Server 2017.

Geheugen

1 GB voor Standard & Enterprise

Bestandssysteem

NTFS of ReFS (andere systemen zoals FAT32, worden niet ondersteund)

Schijfruimte

Minimaal 6 GB

Processor snelheid

Kloksnelheid van 2 GHz of meer. Minimaal 1.4 GHz

Processor cores

2 cores (virtueel of fysiek)

Processortype

64 bit x64-compatible AMD of Intel CPU

Lees hier alles over de licensering van een SQL Server en de bijbehorende CALs.

Lees hier meer over Microsoft SQL Server Express.

Lees hier alles wat u moet weten over SSIS.

Goedkope Microsoft SQL Server licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft SQL Server licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft SQL Server 2014, 2016, 2017 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.