10/21/2020
2 min
0

Nieuwe functies Microsoft SQL Server 2017

10/21/2020
2 min
0

Microsoft SQL Server 2017 is nu op de markt met meer nieuwe functies die snellere verwerking, flexibiliteit van gebruik en kostenbesparingen als gevolg bieden. Versie 2016 bood tal van verbeteringen die Microsoft een grote sprong voorwaarts noemde. Als 2016 een grote sprong was, belooft 2017 nog veel meer voor zakelijke klanten.

Toegevoegde prestaties van Adaptive Query Processing, nieuwe flexibiliteit met platformoverschrijdende mogelijkheden en nieuwe integraties voor statistische en data science-analyse, deze nieuwe versie voegt solide technologie toe met kostenbesparingen. Bedrijven zoeken naar behendige hardware en operationele oplossingen, hiervoor biedt SQL Server 2017 gebruikers precies wat nodig is in een gediversifieerd technologisch klimaat.

Snelle verwerking

Dagen van langzame vragen en transacties zijn voorbij met een upgrade naar SQL Server 2017. Microsoft heeft zelfs hun lagere versies volgepakt met basis Adaptive Query Processing terwijl de Enterprise (en Developer) beschikt over Advanced Adaptive Query Processing. Organisaties met minder veeleisende databasebehoeften zullen voordelen van de basisdiensten zien, terwijl enterprise-class clients met zwaardere verwerkingsvereisten hun verwerking ook met SQL Server kunnen versnellen. Adaptive Query Processing versnelt vragen tot wel 100 keer sneller, terwijl transacties ook tot 30 keer sneller worden uitgevoerd vorige versies.

Softtrader Banner Microsoft SQL Server Standard & Enterprise

Verbeterde statistische en data science-analyse

Microsoft verspilde geen tijd en moeite in deze nieuwste versie van SQL Server en voegde integraties toe voor R en Python. Met geavanceerde analyses zijn de databaseprestaties enorm verbeterd. Met alle nieuwe informatie en toegevoegde ondersteuning voor grafische gegevens, maakt deze nieuwste versie nog meer gebruik van BI dan de 2016-versie. Basisfuncties zijn beschikbaar in Standard, terwijl Enterprise- en Developer-edities hun databasespieren verbeteren met de geavanceerde versie.

Flexibiliteit in licensering

Met de overvloed aan organisatorische behoeften in het huidige zakelijke klimaat, beantwoordde Microsoft de bel met gevoeligheid voor diverse en veranderende behoeften. Klanten die naar hybride oplossingen zoeken terwijl ze groeien, zullen merken dat License Mobility wendbare oplossingen biedt als dat nodig is. Als databases moeten worden verplaatst naar VM's in de cloud, biedt licentieverlening die mogelijkheid, met name bij gebruik van actieve passieve licenties door HA. Door de combinatie met snellere verwerking, eenvoudigere upgrades en superieure beveiliging, werkt dit kostenverlagend.

Cross-platform flexibiliteit

Open-source databaseproviders bieden misschien flexibiliteit, maar Microsoft heeft SQL Server 2017 gebouwd voor nog meer functionaliteit in veel omgevingen. Nu beschikbaar voor gebruik op Linux- en Docker-platforms, kan SQL Server overal worden uitgevoerd en vereist geen ondersteuning en ontwikkeling door derden, terwijl het algehele risico's vermindert met de door de branche erkende beveiliging. Koppel al deze details aan Visual Studio die kan worden gecodeerd voor Linux en Mac OS en deze databaseversie van SQL is precies wat bedrijven nodig hebben, of het nu gaat om de drie beschikbare productie-edities: Standard of Enterprise.

Handige migratietool

SQL Server 2017 bevat een solide brug om al vanaf 2008 te upgraden van oudere SQL-versies met een upgradewizard. Wanneer organisaties moeten overstappen naar de cloud of terug, kunnen databases bovendien eenvoudig worden verplaatst met behulp van een migratietool. In het geval van migratie houdt Mobile Licensing als onderdeel van een Software Assurance-pakket de kosten lager.

Hulpmiddelen voor nieuw gebruik

Microsoft luisterde naar de behoeften van zijn klanten met zijn twee nieuwste versies, met als hoogtepunt SQL Server 2017. In 2016 waren mobiele beschikbaarheid en BI sleutelfactoren. Met 2017 worden dergelijke functies goed benut met analyse, betere verwerking, ontwikkelingsflexibiliteit en platformflexibiliteit allemaal in combinatie met licenties en beveiliging die beter kunnen worden vertrouwd om aan zware eisen te voldoen. Of het nu in de cloud is, op locatie of een hybride van de twee. IT-providers kunnen als nooit tevoren koppelen aan Azure-services en energiedatabases. Oudere implementaties hebben vereenvoudigde oplossingen met kostenefficiëntie om te upgraden, terwijl de risico's van inbraak tot gegevensherstel worden beperkt.

Lees hier alles over de licensering van een SQL Server en de bijbehorende CALs.

Microsoft SQL Server heeft ook een broertje, namelijk de Lite variant genaamd 'Microsoft SQL Server Express'.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.