Gebruikte software: zijn de licenties volledig legaal?

Gebruikte software: zijn de licenties volledig legaal?
Gepubliceerd op: 12-07-2018

Gebruikte software installeren en daar gebruik van maken op basis van een tweedehands licentie? Het is de keuze van steeds meer bedrijven, zowel binnen het MKB als bij grotere organisaties. Zij besluiten gebruikte licenties te kopen, bijvoorbeeld binnen het Microsoft Open License Program (OLP).

De tweedehands software licenties maken het een stuk voordeliger om daar gebruik van te maken. Volledig legaal en net zo makkelijk, maar dan met een lagere prijs dan u zou verwachten.

Uitspraak door het Europees Hof

Veel klanten vragen ons of de gebruikte software licenties legaal zijn. We kunnen u gerust stellen, op basis van een uitspraak door het Europees Hof. Dat oordeelde dat “[…] once a software seller or distributor sells a copy of any software tool, it automatically loses exclusive rights to distribution, making it completely legal for companies and individuals to re-sell their own copies.”

De uitspraak van het Hof was uiteraard uitgebreider, om aan te geven dat het volledig legaal is om gebruikte licenties te verkopen en aan de andere kant weer te kopen. Sterker nog, de rechter ging zelfs in op de branche om legaal gebruikte software te kopen en gaf aan dat het geen enkel probleem is om gebruik te maken van tweedehands software als je je houdt aan de eisen die daarvoor zijn opgesteld. 

Dat betekent in de praktijk dat de gebruikte licenties voor zakelijke software 100% legaal en audit proof zijn, om u nergens zorgen over te maken als u er gebruik van maakt. De ideale kans om flink op de kosten te besparen, terwijl u gewoon kunt werken met bijvoorbeeld de officiële software van Microsoft. 

Legaal gebruikte software kopen: zakelijke licenties

Legaal gebruikte software licenties kopen? De zakelijke keuzes voor bijvoorbeeld Microsoft SQL Server en de andere toepassingen zijn een stuk goedkoper dan wanneer u daar voor de originele prijs gebruik van zou maken. De tweedehands licenties werken op dezelfde manier en zorgen ervoor dat u de belangrijke zakelijke software kunt gebruiken. Met een klein groepje specialisten of binnen heel de organisatie, dankzij de schaalbare OLP-licenties die er beschikbaar zijn. Iets waar we u bovendien goed over kunnen adviseren, zodat u zakelijk gebruik maakt van de licenties die aansluiten bij de behoeften binnen uw organisatie.

Gebruikte licenties kopen

Zelf gebruikte licenties kopen? Dat kan eenvoudig online, vanuit ons brede assortiment. Aangeboden door organisaties die de licenties gebruikten, maar die nu niet meer nodig hebben. Zodat u een lagere prijs betaalt voor de belangrijke licenties, om daar volledig legaal en 100% audit proof gebruik van te maken. En heeft u vragen over de activatie daarvan of waar u rekening mee dient te houden? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de gebuikte software en de licenties die daarvoor beschikbaar zijn.

Deel dit artikel