12/08/2021
3 min
0

Welke applicaties zitten er in Office 365?

12/08/2021
3 min
0

Office 365 is een productiviteitssuite van Microsoft. Office 365 dient afgenomen te worden in een abonnementsvorm, een grote stap. Maar welke applicaties krijg je met Office 365 en wat kun je er mee? Dat lees je in deze blog!

Microsoft Word

Iedereen is onderhand bekend met de tekstverwerker van Microsoft. Word is één van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. Word wordt gebruikt voor meerdere doeleinden zoals het maken van rapporten, brieven en notulen. Ook kun je enkele grafische objecten invoegen in Word, en is het zelfs mogelijk om technische tekeningen te maken.

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma, hierin kan men rekenbladen gebruiken voor berekeningen. Er zijn verschillende functies in Excel waarmee je alles kan berekenen, op zoeken of kan filteren. Excel wordt voornamelijk veel gebruikt voor financiële en technische berekeningen. Je maakt gemakkelijk aantrekkelijke en overzichtelijke draaitabellen en grafieken om data op een leuke manier weer te geven.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft PowerPoint

Met Microsoft PowerPoint kun je slideshows maken om iets op een aantrekkelijke wijze te presenteren of uit te leggen. Je maakt een aantal dia’s met daarin wat je wilt presenteren, en kleed dit gemakkelijk mooi aan. Waar Microsoft PowerPoint ooit begon voor zakelijke gebruikers wordt PowerPoint nu voor veel doeleinden gebruikt. Zo gebruiken veel studenten Microsoft PowerPoint om spreekbeurten, presentaties, pitches en speeches te ondersteunen. Ook gebruiken sommige mensen PowerPoint om afbeeldingen te bewerken, voor recreatieve of persoonlijke doeleinden.

Microsoft OneNote

In Microsoft OneNote kan de gebruiker notities maken door middel van het invoegen van tekst, afbeeldingen, audiofragmenten, tekeningen en schema’s. Met OneNote kun je makkelijk informatie overzichtelijk maken en deze informatie vervolgens delen met andere OneNote gebruikers. Men maakt verschillende pagina’s, secties en losse notities aan. Zo komt met uiteindelijk tot een ‘boek’ van verschillende notities. Ook is er een koppeling tussen OneNote en Excel, waardoor je gemakkelijk bepaalde werkbladen uit Excel kan koppelen in OneNote.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is onder jong en oud bekend. In outlook verzend, ontvang en archiveer je gemakkelijk e-mailberichten. Daarnaast kun je contactpersonen toevoegen, afspraken maken en versturen in de online agenda, to-do lijsten opstellen, en losse aantekeningen maken.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive is een dienst van Microsoft waarmee je bestanden online kan opslaan in de cloud. Deze bestanden kun je vervolgens overal openen, als je maar ingelogd ben en een actieve internetverbinding hebt. OneDrive is te bereiken via een webbrowser, ook kun je er voor kiezen om OneDrive te installeren, waarmee je vanuit de verkenner toegang krijgt tot je bestanden.

Skype

Ook Skype is voor velen al bekend. Skype is een programma waarmee je over het internet telefoontjes kunt plegen. Wanneer je vanuit skype belt naar mobiele of vaste telefoonnummers moet je wel gewoon betalen of een abonnement afnemen.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is bedoeld als opvolger van Skype. Microsoft Teams is een communicatieplatform waarmee men in groepen samen kan werken. Men kan in Teams chatten, videogesprekken houden, bestanden opslaan, delen en met andere applicaties samenwerken. Daarnaast kan men in Teams bellen en gebeld worden op een vast telefoonnummer, doorverbinden en doorschakelen. Daarnaast kan men een voicemail, auto attendant en call queue instellen.

Microsoft Exchange

Microsoft Exchange is een e-maildienst van Microsoft die vaak gebruik wordt bij grote bedrijven. Exchange ‘levert’ dus eigenlijk de mail bij je mailbox, maar daarnaast synchroniseert Exchange nog meer dingen zoals de adresgegevens van je contacten, de online kalender en het taakbeheer. Microsoft Exchange werkt alleen op Windows Server.


Microsoft SharePoint

SharePoint heeft veel gelijkenissen met OneDrive, maar is voornamelijk bedoelt voor interne content management van organisaties. Je kunt bestanden uploaden, en vervolgens beheren wie deze te zien krijgt binnen je organisatie. Organisaties gebruiken SharePoint voor bijvoorbeeld het delen van memo’s, aankondigingen en andere documenten.

Microsoft Access

Microsoft Access is een relationeel database management systeem waarmee ook minder ervaren gebruikers een database op kunnen zetten. Access kan ook gebruikt worden als ‘front-end’ van een programma, dit maakt Access uniek ten opzichte van andere programma’s als Microsoft SQL Server en Oracle.

Microsoft Publisher

Microsoft Publisher is een applicatie van Microsoft waarmee je net als Microsoft Word pagina’s kan maken en tekst kan verwerken, echter ligt bij Publisher de focus op pagina design en Lay-out. Publisher wordt niet aangeraden voor grote commerciële drukkerijen en professionals, maar wordt vaak gezien als een instapprogramma voor redacteurs en mediadesigners.

Ben je nog niet bekend met Office 365? Lees hier over wat Office 365 precies is.

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties, in plaats van een duur Office 365 abonnement? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u al gauw tot wel 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.