Office 2021 Professional Plus
04/19/2024
5 min
0

Office 2021 Professional Plus: Alles wat u moet weten

04/19/2024
5 min
0

Microsoft Office is een softwaresuite dat bestaat uit verschillen applicaties van Microsoft. Zo bevat het applicaties zoals, Word, PowerPoint, Outlook en Excel. De Office 2021 Professional Plus is de meest uitgebreide editie van Microsoft Office en met deze editie krijgt de gebruiker toegang tot extra applicaties.

Over Office 2021 Professional Plus

Microsoft Office 2021 Professional Plus maakt het voor zowel de gebruiker als de computer eenvoudiger om taken uit te voeren en hiermee de efficiëntie te verbeteren. De applicaties stellen de gebruiker in staat om verschillende taken zo goed mogelijk op te maken. Microsoft biedt verschillende applicaties aan in hun softwaresuite voor verschillende doeleinden. Microsoft biedt ook een LTSC (Long Term Servicing Channel) versie aan van Professional Plus. De LTSC versie is uitsluitend bedoeld voor bedrijven en overheden. Het is een eeuwigdurende licentie, waardoor het product alleen maar één keer hoeft te worden aangeschaft. Hieronder staan de applicaties waar Microsoft Office 2021 Professional Plus uit bestaat en waarvoor de applicaties worden gebruikt.

Microsoft Office 2021 Banner

Lees meer over de verschillen tussen Office 2021 en Office LTSC.

Lees meer over alles wat u moet weten over LTSC.

Microsoft Word

Microsoft Word is een tekstverwerker, die de gebruiker kan helpen bij het opstellen van documenten. Naast het opstellen van documenten kan Word ook het document opmaken door verschillende tools. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van schaduwen, het veranderen van contrast, het lettertype en de tekstgrootte aanpassen en het toevoegen van illustraties. Ook biedt Word een spellingscheck aan of de mogelijkheid om tabellen toe te voegen. Er zijn verder nog een tal aan andere functies die de gebruiker kan gebruiken om het document er verzorgd uit te laten zien.

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint maakt het mogelijk om presentaties in elkaar te zetten. Met PowerPoint kan de gebruiker doormiddel van verschillende tools die PowerPoint biedt, zorgen voor een goed verzorgde presentatie. Presentaties zorgen voor visualisatie en het is een goed hulpmiddel bij het presenteren of pitchen, zodat het publiek een beter beeld krijg over datgene wat verteld wordt. Door effecten en overgangen te gebruiken die PowerPoint aanbiedt, kan de gebruiker de aandacht trekken van het publiek.

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een spreadsheet editor en het beschikt over rekenmiddelen, grafische hulpmiddelen en draaitabellen. De applicatie wordt meestal gebruikt door gebruikers die zich bezig houden met het verwerken van gegevens. Excel werkt namelijk met verschillende formules en hierdoor kunnen gegevens sneller worden verwerkt.

Microsoft Access

Microsoft Access is een applicatie die gebruikers helt bij het beheren van databases. Acces is een databasebeheersysteem die een grafische gebruikersinterface combineert met softwareontwikkeling tools. Denk aan het beheren van rekeningen en facturen, het toevoegen van tabellen, het zoeken naar relaties tussen bestaande gegevens of het vergelijken ervan.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote maakt het mogelijk om notities te maken. Het is ontworpen om informatie te verzamelen en dit kan ook samen gedaan worden met meerdere gebruikers. Zo kan de gebruiker niet alleen makkelijk notities delen, maar ook samen notities maken in een bestand. OneNote verzamelt schermknipsels, aantekeningen, tekeningen en audiocommentaar van gebruikers.

Microsoft Publisher

Microsoft Publisher is een desktop publishing-applicatie waar de nadruk wordt gelegd op pagina-indeling en grafisch ontwerp. Met Publisher kunnen gebruikers visueel rijke en professionele publicaties maken. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, kalanders, nieuwsbrieven, wenskaarten of kalenders.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een personal information manager en e-mailclient. Het stelt de gebruiker in staat om e-mailberichten te beheren. Denk aan het versturen, creëren en archiveren. Verder kunne gebruikers met Outlook ook contactpersonen, taken of acties, losse aantekeningen en afspraken in een elektronische agenda beheren. Organisaties gebruiken Outlook meestal om met elkaar te communiceren of om gegevens te delen. Dit kan erg makkelijk gedaan worden doormiddel van centrale adressenlijsten of distributielijsten.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform. Het biedt verschillende mogelijkheden aan gebruikers om efficiënt met elkaar samen te werken, zelf op afstand. Zo biedt Teams chatmogelijkheden, videoconferenties, bestandopslag en integratie met andere Microsoft applicaties.

Office 2021 Professional Plus: Voordelen

Beheerders kunnen met Office 2021 Standard gemakkelijk centraal controle uitoefenen op computers en accounts. Er kan doormiddel van volumeactivering veel gebruikers worden toegevoegd. Daarnaast biedt Microsoft in Office 2021 een app-telemetrie aan. Dit zorgt voor geautomatiseerde metingen op afstand en verzamelt gegevens. Ook beschikt Office 2021 over RMS (Rights Management Services), wat helt bij het beveiligen van digitale informatie tegen ongeoorloofde gebruikers. Verder komt Office 2021 ook met verbeterde samenwerkingsfuncties.

De bovengenoemde functies zijn ook beschikbaar voor Office 2021 Professional Plus. Professional Plus biedt echter nog extra mogelijkheden, zoals het archiveren van e-mails vanuit Outlook. Hierbij kan ook een automatisch bewaarbeleid opgesteld worden, dat door IT-beheerders centraal kan worden beheerd. In de Professional Plus editie van Office 2021 is het mogelijk om met Power Pivot native en Power view om grote hoeveelheden gegevens snel te compileren en analyseren.

Professional Plus is zoals eerder vermeld de meest uitgebreide pakket van Office 2021. Office 2021 Professional Plus beschikt over meer applicaties dan de Standard versie. Bij deze editie krijgt de gebruiker namelijk ook Microsoft Teams en Microsoft Acces. Met Professional Plus kan de gebruiker ook vanuit Outlook toegang krijgen tot SharePoint-  en Exchange documenten.

Lees meer over de verschillen tussen Microsoft Office 2021 Standard vs Professional Plus.

Office 2021 Professional Plus vs Microsoft 365 Business Premium

Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium zijn allebei de meest uitgebreidste softwareoplossingen voor zakelijke klanten. Beiden beschikken namelijk over een breed assortiment aan toepassingen en diensten. Het grootste verschil tussen de twee is de aanschafmethode. Professional Plus is namelijk zoals eerder vermeld een eeuwigdurende licentie, terwijl Microsoft 365 Business Premium gebruik maakt van een abonnementenmodel. Bij Microsoft 365 Business Premium ontvangt de gebruiker recht om de software en de bijbehorende services voor een beperkte tijd te gebruiken, totdat het abonnement word beëindigd. Dit kunnen op maand- of jaarbasis worden betaald of worden beëindigd. Een ander verschil is dat Microsoft 365 Business Premium deel uitmaakt van het Software-as-a-Service programma van Microsoft. Hierdoor kan er gebruik worden gemaakt van cloudgebaseerde applicaties en services. Echter is dit niet voor elke klant nodig zijn, kunnen ze de algehele workflow wel bevorderen. Office 2021 Professional Plus biedt echter meer controle over de lokale opslag van de gegevens, wat erg belangrijk kan zijn voor bedrijven die veel werken met gevoelige informatie.

Lees meer over de verschillen tussen Office 2021 Professional Plus en Microsoft 365 Business Premium.

Office 2021: End of Life

Alle producten van Microsoft hebben een End of Life (EoL) datum. Dit houdt in dat een product maar voor een bepaalde periode wordt ondersteund. Normaal bestaat zo’n periode uit ongeveer 10 jaar na de releasedatum. Na deze datum wordt het product dus niet meer ondersteund. Deze ondersteuning kan worden onderverdeeld in twee soorten ondersteuningen: De reguliere- en de uitgebreide ondersteuning. In de eerste 5 jaar zal de reguliere ondersteuning van toepassing zijn, waarbij de gebruiker wordt voorzien van de nieuwste updates. Denk hierbij aan nieuwe functies of verbeteringen. Wanneer de reguliere ondersteuning zijn einddatum na 5 jaar heeft bereikt, dan zal de uitgebreide ondersteuning ingaan. De gebruiker zal bij de uitgebreide ondersteuning alleen nog maar beveiligingsupdates ontvangen. Er zullen dus tijdens de uitgebreide ondersteuning geen nieuwe functies meer komen. Zodra beide ondersteuning ten einde zijn gekomen, dan kunt u het product nog wel gebruiken, alleen komen er helemaal geen updates meer en kan Microsoft zelf ook geen ondersteuning meer verlenen. Als u dus buiten de End of Life datum problemen heeft, dan kan Microsoft niks voor u betekenen.

Office 2021 wordt echter niet meer voorzien van de uitgebreide ondersteuning. Wat betekent dat de algehele ondersteuning voor alle Office 2021 edities zal eindigen op 13 oktober 2026. Dit is ongeveer 5 jaar later, aangezien Office 2021 is uitgekomen op 5 oktober 2021.

Office 2021 Professional Plus aanschaffen

Office Professional Plus is het meest uitgebreidste softwarepakket van Office en in het algemeen kost deze licentie nieuw zo’n €579 op de officiële Microsoft website. Maar de prijs kan dus verschillen afhankelijk van waar u het koopt. In plaats van software nieuw te kopen, is er ook een optie om tweedehands software te kopen. Software blijft in tegenstelling tot fysieke producten in dezelfde staat. Als u kiest voor een tweedehandse licentie dan kunt u tot wel 70% besparen op de oorspronkelijke prijs.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Lees meer over tweedehandse software.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via de onderstaande kanalen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

  1. +31 24 202 21 03
  2. info@softtrader.nl
  3. www.softtrader.nl