Office 2019 End of Life
05/10/2024
3 min
0

Office 2019: End of Life

05/10/2024
3 min
0

Microsoft Office 2019 is een versie van Microsoft voor het besturingssysteem Windows en MacOS. Office 2019 vervangt Office 2016 en is de tweede release met codenaam Office 16, net zoals zijn voorganger Office 2016. Gebruikers kunnen gebruik maken van de verschillende soorten applicaties die Microsoft Office aanbiedt in zijn softwaresuite. Elk van deze applicaties zijn bedoeld voor verschillende doeleinden, zoals het opstellen van documenten of presentaties maken. Echter hebben de producten van Microsoft een End of Life (EoL) datum. Na deze datum kunnen gebruikers nog wel gebruik maken van Office, maar wordt het niet meer ondersteund door Microsoft. Wat kan zorgen voor een aantal problemen. In dit artikel leest u meer over de End of Life van Office 2019 en wat u kunt verwachten na de End of Life.

Office 2019: Ondersteuning

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de twee soorten ondersteuningen die Microsoft aanbiedt. Zo biedt Microsoft voor een groot deel van zijn producten een reguliere en een uitgebreide ondersteuning aan. Dit is ook het geval bij Office 2019. In totaal bestaat zowel de reguliere als uitgebreide ondersteuning allebei uit vijf jaar, maar dit verschilt per product. Office 2019 maakt in de eerste vijf jaar gebruik van de reguliere ondersteuning. Het is goed om te weten dat deze gelijk ingaat bij de release van het product. Microsoft Office is uitgekomen op 24 september 2018 en dus begint de reguliere ondersteuning vanaf deze datum.

De reguliere ondersteuning van Office 2019 is ongeveer vijf jaar later op 10 oktober 2023 geëindigd. Wanneer de reguliere ondersteuning van toepassing is dan krijgt de gebruiker gedurende periode nieuwe updates en verbeteringen. Aangezien de reguliere ondersteuning voor Office 2019 er nu op zit, maakt deze alleen nog maar gebruik van de uitgebreide ondersteuning. Met de uitgebreide ondersteuning krijgen gebruikers alleen nog maar beveiligingsupdates.

Bekijk onze pre-owned licenties banner

Office 2019: End of Life

Wanneer de uitgebreide ondersteuning ook is verlopen, dan spreken we van End of Life. Na de uitgebreide ondersteuning wordt er geen enkele vorm van ondersteuning meer aangeboden. Voor Office 2019 is dit het geval op 14 oktober 2025, dan zal de uitgebreide ondersteuning verlopen. Microsoft biedt dan ook geen technische ondersteuning meer aan voor het product. Gebruikers die nu nog gebruik maken van Office 2019 hoeven dus nog niet te upgraden naar een nieuwere versie. Dit hoeft in principe pas rond de End of Life datum, maar gebruikers kunnen er natuurlijk voor kiezen om eerder te upgraden. Zo weten ze zeker dat ze niet voor problemen komen te staan en maken ze gebruik van de nieuwste functies. Office 2021 heeft vergeleken met Office 2019 een aantal nieuwe functies die het werkgemak kunnen verbeteren. Deze zouden de productiviteit kunnen verhogen.

Office 2019: Problemen

Gebruikers die beschikken over een eeuwigdurende licentie kunnen nog wel gebruik maken van Office 2019, alleen  is er geen sprake meer van ondersteuning. Microsoft brengt versies van zijn producten ten einde om de gebruiker een zo goed mogelijke ervaring te bieden. Microsoft is continu bezig met het verbeteren en ontwikkelen van zijn producten. Oudere versies komen daardoor langzaam te vervallen, aangezien deze niet meer voldoen aan de huidige eisen en standaarden.

Zodra Office 2019 zijn End of Life datum heeft bereikt, dan kan dit gevolgen hebben voor uw Office-gegevens. Zo is het aantal cybercriminelen in het afgelopen jaar toegenomen. Door de ontwikkeling van technologie krijgen cybercriminelen steeds meer middelen om binnen te komen in systemen. De cybercriminelen zijn voortdurend opzoek naar kwetsbaarheden, waarbij niet-ondersteunde software een makkelijk doelwit is. Het is daarom van belang om de veiligheid van uw Office-gegevens te waarborgen. Klanten kunnen er dan ook vanuit gaan dat u als organisatie of bedrijf verantwoordelijk opereert. Zorg er daarom voor dat u op tijd upgrade naar een nieuwere versie, zodat u zeker weet dat u geen risico loopt.

Welke Office versies worden nog ondersteund?

Naast Office 2019 zijn er nog twee andere Office versies beschikbaar. Zo wordt de voorganger, Office 2016, ook nog ondersteund tot 14 oktober 2025. Dit is dezelfde End of Life datum als Office 2019. Het is daarom niet waard om een Office 2016 aan te schaffen als u beschikt over Office 2019. Office 2016 heeft tenslotte ook minder functies vergeleken met Office 2019.

Ook is er Office 2021, wat de meeste recente versie is van Microsoft Office. Deze versie beschikt nog over de reguliere ondersteuning. Gebruikers krijgen met de reguliere ondersteuning nieuwe functies en verbeteringen. Ook krijgt Office 2021 beveiligingsupdates. Zoals eerder vermeld kunnen nieuwe functies of verbeteringen het gebruiksgemak bevorderen, aangezien er functies kunnen komen die sommige taken vereenvoudigen. Echter heeft Office 2021 geen uitgebreide ondersteuning, wat betekent dat Office 2021 na de reguliere ondersteuning zijn End of Life bereikt. Dit zal plaatsvinden op 23 oktober 2026. Microsoft was namelijk van plan om zich alleen te richten op een abonnementsmodel, waardoor er geen losse licenties meer zouden worden verkocht. Toch is er laatst nog een nieuwe versie van Office aangekondigd, genaamd Office 2024. Deze zal hoogstwaarschijnlijk ook doormiddel van licenties verkrijgbaar zijn. Microsoft heeft inmiddels een preview-build vrijgegeven, waar nieuwe toevoegingen en verbeteringen te zien zijn. Gebruikers weten hierdoor beter wat ze kunnen verwachten.

Lees meer over Office 2024.

Lees meer over de verschillen tussen Office 2021 vs. 2019.

Microsoft Office 2021 Banner

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via de onderstaande kanalen van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.