10/21/2020
2 min
0

Verschillen tussen Microsoft Office edities (2021, 2019, 2016, 2013)

10/21/2020
2 min
0

Door de jaren heen zijn er diverse versies van Microsoft Office uitgebracht. Wat zijn de grootste verschillen? Wat zijn de leukste opties? En vooral: Wat past het beste bij u?

Microsoft Office 2021 VS Office 2019

Microsoft Office 2021 is de nieuwste editie van de Office-pakketreeks, en het is verschenen in oktober 2021. Met de Office 2021 komt het met alle laatste up-to-date versies van de Office applicaties. Een van de grote veranderingen in de Office 2021 is de integratie van Microsoft Teams in de pakketten, deze nieuwe toevoeging vervangt Skype for Business.  Tijdens COVID-19 en de lockdowns werd Teams veelvuldig gebruikt. Daardoor zijn mensen het daarna blijven gebruiken. Microsoft zag dit als een kans om het op te nemen in Office 2021 Professional Plus. Een andere verbetering in Office 2021 is het zoeken in de Outlook-applicatie. Dit maakt het gemakkelijker om e-mails, contacten, afspraken en andere informatie te vinden. Naast de Teams-integratie is een andere belangrijke verbetering de real-time samenwerkingsfunctie. Hiermee kun je met meerdere personen tegelijk samenwerken aan hetzelfde document. Dit is iets waar Office-gebruikers al jaren op zitten te wachten en daarom is het debuut zo goed ontvangen omdat het het werk makkelijker maakt en tijd bespaart.

Lees hier meer over de verschillen tussen Office 2021 en 2019.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Microsoft Office 2019 vs Office 2016

Bij Microsoft Office 2019 is er voor het eerst te kiezen voor een donker thema als achtergrond bij Word. Ideaal voor mensen die vaak s ’avonds of s ‘nachts achter hun PC moeten werken.

Er is ook een tekst naar spraak functie toegevoegd. Deze werkt eigenlijk verbazingwekkend goed. Stukken tekst die geschreven zijn kun je door de computer laten voorlezen. Dit kan wel alleen in de taal die ook als standaard is ingesteld bij je Office 2019 pakket.

Een vertaler zit ondertussen ook vast in het Office pakket. Wij raden af om hele documenten met tekst hierdoor te laten vertalen maar een paar woorden gaat prima. U heeft vast wel ervaring hoe het vertalen met Google translate gaat, het is hier goed mee te vergelijken.

Autoherstel: Elke paar minuten wordt het bestand opgeslagen en overgeschreven door Office zelf. Deze functie kan echter wel alleen gebruikt worden in “noodsituaties” "AutoHerstel is alleen bedoeld voor niet-geplande onderbrekingen, zoals bij stroomstoringen of wanneer de computer vastloopt. AutoHerstel-bestanden zijn niet zodanig ontworpen dat ze worden opgeslagen wanneer afmelden is gepland of bij normaal afsluiten", zo schrijft Microsoft.

Microsoft Office 2019 beschikt zelf ook over meerdere varianten. Lees hier de verschillen tussen deze pakketten.

Microsoft Office 2016 VS Office 2013

De nieuwe functies in Office 2016  zijn vooral gericht op samenwerken. Degene die een Microsoft account hebben en met Onedrive werken kunnen gelijktijdig in een bestand werken en ook is er versiegeschiedenis beschikbaar.

Binnen de programma’s van 2016 kunt u nu slim zoeken. Selecteer een word of zin, klik er met de rechtermuisknop op en kies “slim zoeken” het inzichtvenster wordt geopend met meer informatie over dat woord of zin. Er wordt gezocht op het internet en vaak zal Wikipedia of andere top gerelateerde zoekopdrachten verschijnen.

Microsoft heeft er ook voor gezorgd dat werken met mobiele telefoons en tablets een stuk soepeler gaat. Het uiterlijk is hetzelfde en bijna alle functies zitten er op. Veel van deze functies zijn wel iets simpeler gemaakt dit uiteraard omdat de desktop versie niet geëvenaard kan worden. Veel mensen zullen de tablet en smartphone versie wel functioneel genoeg vinden.

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Office licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Office 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.