12/08/2020
3 min
0

Wat kunt u doen met Microsoft Office OneNote?

12/08/2020
3 min
0

OneNote is eigenlijk een soort digitaal kladblok, maar dan met slimme extraatjes. U kunt uiteraard aantekeningen maken en ideeën opschrijven. Echter kunt u ook afbeeldingen, video’s, documenten, e-mails en audiobestanden invoegen. In deze blog leest u wat OneNote precies is, wat u ermee kunt, wat het verschil is met Word, waarom u het moet gebruiken en in welke Office licenties dit programma voorkomt.

Wat is Microsoft OneNote?

Zoals in de intro al deels uitgelegd is Microsoft OneNote een applicatie voor het maken van notities en informatiebeheer. Gebruikers kunnen tekst en afbeeldingen opslaan in vrije vorm documenten die privé kunnen worden gehouden of met anderen kunnen worden gedeeld. Notities zijn georganiseerd in afzonderlijke digitale notitieblokken, secties en pagina's. Er kunnen meerdere notitieblokken worden gemaakt om verschillende onderwerpen of projecten weer te geven, zoals twee notitieblokken om werk en persoonlijke notities te scheiden.

Microsoft Office 2021 Banner

Wat zijn de voordelen van Microsoft OneNote?

1. OneNote maakt samenwerking in real-time mogelijk

Een OneNote-bestand kan met andere mensen gedeeld worden om een real-time werkmap voor samenwerking mogelijk te maken. Notitieblokken kunnen worden gedeeld om te bekijken of te bewerken en aangezien OneNote automatisch opslaat terwijl u werkt, kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd samenwerken.
Het is niet ongebruikelijk dat er ongelukken gebeuren wanneer meerdere gebruikers hetzelfde bestand bewerken. OneNote heeft dit gedekt. Via het tabblad 'geschiedenis' kunt u eerdere revisies bekijken om wijzigingen bij te houden en bestandsversies te herstellen.

2. OneNote beveiligt gevoelige informatie

Zoals elk programma dat informatie opslaat, heeft notebooksoftware beveiligingsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat alleen degenen die toegang zouden moeten hebben, dit hebben. OneNote heeft de functionaliteit om afzonderlijke secties met een wachtwoord te beveiligen en informatie te beveiligen via de 3DES-coderingsstandaard.
Als OneNote bovendien gedurende een bepaalde periode inactief blijft, wordt uw informatie met een wachtwoord beveiligde secties automatisch vergrendeld om ervoor te zorgen dat ze privé blijven.

3. U kunt uw aantekeningen ondersteunen met multimedia

Naast de mogelijkheid om tekst (verwerkt of handgeschreven), afbeeldingen en andere mediatypen in te voeren, kunt u met OneNote audio en video rechtstreeks in uw notitieblok opnemen. Dit is perfect voor het documenteren van vergaderingen en deze te delen met collega's.
OneNote kan ook gesproken woorden herkennen, zodat u door opnamen kunt zoeken om precies te vinden wat u zoekt.

4. U kunt OneNote gebruiken om onderweg ideeën en informatie vast te leggen

OneNote is ontworpen voor gebruik op elk apparaat en is beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen, inclusief iOS en Android. Door OneDrive-notebooks op meerdere apparaten te synchroniseren, hebben gebruikers dus toegang tot al hun notities en kunnen ze nieuwe notities maken, of ze nu op kantoor of onderweg zijn.
Net als een tekstverwerker kunnen tekst, tabellen, afbeeldingen en links aan de applicatie worden toegevoegd. Als u een apparaat met aanraakfunctionaliteit gebruikt, kunt u ook rechtstreeks in het systeem schrijven of tekenen. OneNote kan zelfs uw handgeschreven tekst scannen en deze omzetten in getypte tekst.

Microsoft OneNote versus Microsoft Word

OneNote wordt voornamelijk gebruikt als een notitietoepassing, terwijl Microsoft Word is ontworpen voor degenen die verschillende soorten inhoud moeten maken - van brieven tot manuscripten.
Microsoft Word biedt alle tools die nodig zijn om één document van elke lengte te maken, terwijl OneNote wordt gebruikt als een platform om ideeën samen te werken. Met OneNote kunnen gebruikers aantekeningen maken en inspiratie vastzetten, zoals video's, artikelen, afbeeldingen en muziek.

Waarom is Microsoft OneNote ideaal voor bedrijven?

OneNote maakt het gemakkelijker voor bedrijven om zich te concentreren op het doen van werk, in plaats van veel tijd besteden aan het plannen van hoe het werk zal worden gedaan. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Uw team heeft snel toegang tot hun relevante planningsinformatie
  • Collega's kunnen elkaars ideeën zien, waardoor een efficiënte samenwerking mogelijk is
  • Teamgenoten kunnen informatie toevoegen aan en toegang krijgen tot gedeelde documenten, waar ze ook zijn
  • Het is het optimale platform om een reeks mediatypen te combineren
  • Elk vertrouwelijk zakelijk materiaal wordt naar behoren beschermd


In welke Microsoft Office licenties komt OneNote voor?

OneNote is niet als stand-alone product te koop maar als onderdeel van een Microsoft Office pakket. OneNote is, zoals in het schema hieronder te zien, beschikbaar in elk pakket. Twijfelt u welke licentie voor uw bedrijf het handigst is? Lees dan deze blog voor meer uitleg over de verschillende zakelijke Office-paketten.

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Office licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Office 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.