02/11/2021
2 min
0

Wat is er nieuw in Microsoft Word 2019?

02/11/2021
2 min
0

Microsoft Word is onderdeel van de Microsoft Office suite en wordt gebruikt om documenten op te stellen en te bewerken. In de 2019 versie zijn er weer een aantal functionaliteiten toegevoegd om de gebruikerservaring te verbeteren. In deze blog nemen we de belangrijkste met u door.

1. Vertaal snel en gemakkelijk teksten

Deze functie is naast Microsoft Word 2019 ook beschikbaar voor Excel, OneNote en PowerPoint. Hiermee is het mogelijk om woorden en zinnen te vertalen naar elk bedenkbare taal met slechts één druk op de knop. U kunt deze functionaliteit benaderen door in het lint te navigeren naar ‘Controleren’ en vervolgens op ‘vertalen’ te klikken.

2. Verbeterde leeservaring

Deze functionaliteit geeft de optie om teksten te laten voorlezen wanneer u bijvoorbeeld vermoeide ogen krijgt of wanneer u simpelweg geen zin heeft om te lezen. Ook kunnen er zaken aangepast worden zoals kolombreedte en tekstafstand. Daarnaast kunt u gebruik maken van lijnfocus, paginakleur en syllables.

Microsoft Office 2019 banner

3. Voeg iconen en SVG’s toe

Voeg gemakkelijk iconen en SVG’s toe om uw document bijvoorbeeld duidelijker en/of sierlijker te maken. Vervolgens kunt u deze iconen en SVG’s aanpassen in onder andere grootte en kleur. Deze functie is echter alleen te gebruiken voor Office 365.

4. Werk met meerdere personen tegelijk in één document, realtime

Werk tegelijk in hetzelfde document en zie elkaars naam in het document zodat je kan zien waar desbetreffende persoon mee bezig is. Dit voorkomt het heen en weer sturen van documenten omdat je direct elkaars wijzigingen ziet. Hierbij is het mogelijk om elkaars wijzigingen bij te houden en deze vervolgens weer terug te draaien wanneer er bijvoorbeeld per ongeluk iets mis gaat.

5. Bekijk pagina’s horizontaal van elkaar

Vind u het fijner om niet verticaal door documenten te scrollen, maar ze naast elkaar te lezen? Dat kan met deze nieuwe functie in Office 2019. Doordat u horizontaal door documenten navigeert lijkt het net alsof u door een boek bladert. Met de thumbnail functie is het tevens makkelijk om snel de gewenste pagina te vinden en bespaart het een hoop zoekwerk.

6. Maak gebruik van een digitale pen

U kunt hiermee gebruik maken van een aantal digitale pennen en potloden. Teken door het gebruik van deze functie met uw vinger (afhankelijk van apparaat), een digitale pen of met een muis. Dit kan handig zijn wanneer u iets wil tekenen en/of schrijven op een specifieke manier of met uw eigen handschrift.


Goedkope Microsoft Office 2019 licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Microsoft Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.