11/03/2020
2 min
0

Wat is Skype for Business? (+ uitleg van features)

11/03/2020
2 min
0

Iedereen kent het programma Skype, maar Microsoft biedt ook Skype for Business aan. Wat is Skype for Business precies? In dit artikel bespreken we de features, de verschillen met Skype voor particulieren en in welke Office-pakketten dit programma is inbegrepen.

Wat is Skype for Business?

Skype voor Bedrijven is een uniforme oplossing voor bedrijfscommunicatie die de vertrouwde interface van Skype combineert met de zakelijke mogelijkheden van Lync. Tot 2015 heette Microsoft Skype for Business Microsoft Lync De software biedt een uitgebreide reeks functies en de beveiliging op bedrijfsniveau die Lync-gebruikers gewend zijn.

Wat is het verschil met gewoon Skype?

Skype: Er is natuurlijk ook een ‘eenvoudige’ variant van Skype for Business. De verschillen zijn dat Skype gratis te gebruiken is en waar ongeveer 20 personen tegelijk op kunnen. Als u ook nog mobiel of vast wilt bellen via Skype, moet u een betaald abonnement nemen. Deze variant is dus perfect voor kleine bedrijven.

Skype for Business: Skype for Business is voor ongeveer 250 mensen tegelijk te gebruiken. Het biedt beveiliging op bedrijfsniveau, accountbeheer en bevat de mogelijkheid te worden geïntegreerd met andere Office programma’s zoals Microsoft Outlook, PowerPoint en SharePoint. Deze variant is dus perfect voor grote bedrijven.

Microsoft Office 2019 banner

Wat zijn de handigste functies van Skype for Business? 

1. Verbeterde toegankelijkheid

Met Skype voor Bedrijven hebt u gemakkelijk toegang tot vergaderingen en agenda's. Dit helpt u op de hoogte te blijven van de nieuwste taken, uw vergaderingen onderweg te plannen en bij te houden en snel te handelen.

2. Onlinevergaderingen

Houd vergaderingen alsof u allemaal in één kamer zit, terwijl u dat in werkelijkheid niet bent. Hiermee kunt u onderweg deelnemen aan audio-, video- en webconferenties. U kunt van tevoren vergaderingen plannen. Skype voor Bedrijven kan eenvoudig worden geïntegreerd met Outlook, zodat u met een paar klikken elke vergadering via Outlook kunt plannen.

3. Vergaderingen opnemen

Met Skype for Business kunt u belangrijke vergaderingen met uw collega's opnemen. U kunt ook Skype-oproepen voor Mac opnemen met behulp van verschillende software van derden die op de markt verkrijgbaar is, zoals Movavi's Screen Recorder Mac. Zodra u begint met opnemen, wordt iedereen in het gesprek op de hoogte gebracht. Na het gesprek heeft u de keuze de opname op te slaan en te delen in de komende 30 dagen.

4. Telefonische ondersteuning

Stap over van de eigen telefoonsystemen naar een efficiëntere manier om te bellen met Skype for Business. U kunt eenvoudig bellen, gebeld worden en doorverbinden met uw telefoon, Mac, pc en mobiel.

5. Whiteboard-hulpmiddelen

Met de whiteboard-tool kunt u ideeën illustreren, aantekeningen maken of een sessie vastleggen op een virtueel whiteboard. U kunt verder peilingen houden voor publiek en vragen en antwoorden posten.

In welke Office-licenties komt Skype for Business voor?

In de tabel hieronder is te zien dat alleen Office Professional Plus het programma Skype for Business bevat. Dit is dan ook de meest complete licentie dat Microsoft aanbiedt.

microsoft office 2019 pakket verschillen

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Office licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Office 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.