10/30/2020
3 min
0

Wat is Microsoft Project en welke versie heb ik nodig? (Standard of Pro)

10/30/2020
3 min
0

Microsoft Project helpt projectmanagers voortgang bij te houden, taken toe te wijzen, bronnen te beheren en andere soortgelijke taken uit te voeren voor projecten. In dit artikel komt u te weten wat u met Project kunt, welke verschillende versies er zijn, wat de handigste features zijn van Project 2013, 2016 en 2019 en wat de hard- en softwarevereisten zijn.

Waarom gebruiken ondernemingen Project?

Microsoft Project helpt projectmanagers bij:

• Het ontwikkelen van plannen
• Het toewijzen van middelen aan taken
• Het volgen van de voortgang
• Het beheren van budgetten en het analyseren van werklasten.

Het is een uitgebreid programma en is voornamelijk handig voor het MKB of grote bedrijven, waar een hoop ingewikkelde projecten vaak voorkomen. Met Microsoft Project wordt het makkelijker om die projecten te managen.

De handigste features van Project 2013, 2016 en 2019

Hieronder de belangrijkste features per versie van Microsoft Project.

Nieuwe features in Project 2013

Gebruik ingebouwde sjablonen: Projectsjablonen zijn kant-en-klare plannen voor een typisch zakelijk project, zoals een commerciële bouw, een technisch project, de uitrol van een nieuw product, softwareontwikkeling of een verhuizing van een kantoor.
Organiseer uw project op fase, resultaat, geografie of een andere methode: Met het overzichtsformaat werkt u de informatie geleidelijk en gedetailleerder uit, afhankelijk van hoe gedetailleerd u uw plan wilt hebben.
Bereken kosten en timing op basis van uw input: U berekent snel ‘what-if’-scenario's om resourceconflicten op te lossen, de kosten binnen uw budget te houden of een bepaalde deadline te halen.

Microsoft Project 2019 banner

Verschillen tussen Project 2013 Standard en Professional

In het schema hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen de Standard en Professional variant van Project 2013.

Project-2013-standard-vs-professional-softtrader

Nieuwe features in Project 2016

  • Verbeterde tijdlijnen: Met de vernieuwde tijdlijnfunctie van Project 2016 voegen managers nu meerdere tijdlijnen toe met afzonderlijke begin- en eindtijden en verschillende taakmijlpalen die moeten worden voltooid. Met dit nieuwe systeem heeft een manager een realistisch beeld van hoe en wanneer verschillende delen van een project worden voltooid.
  • Verfijnde Resource Manager-ervaring: De resourcemanager krijgt ook een nieuwe en verbeterde interface van waaruit hij of zij, indien nodig, resources toewijst. Hierdoor krijgt hij of zij een overzicht van de bezettingsgraad, zodat een weloverwogen beslissing genomen wordt over het al dan niet goedkeuren van een resource. Met een nieuwe functie voor Project 2016 bekijken resourcemanagers eenvoudig voorgestelde resourcetoewijzingen voor goedkeuring of afwijzing.
  • Heatmap-weergave van bronnen: De resource-heatmap is een weergave in tabelvorm van resourcetoewijzingsgegevens, waarmee resourcemanagers snel vastgelegde en voorgestelde resourcetoewijzingen kunnen bekijken. Hierbij worden boven en onder toewijzingen benadrukt. Gebruikers kunnen het percentage van de over- en onder-toewijzing kiezen om te markeren als rood (over) en blauw (onder).

 

Verschillen tussen Project 2016 Standard en Professional

In het schema hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen de Standard en Professional variant van Project 2016.

Project-2016-standard-vs-professional-softtrader

Nieuwe features in Project 2019

  • Makkelijk voortgang volgen: Project 2019 stelt gebruikers in staat om tijdlijnbalken te labelen met de taakvoortgang ernaast.
  • Verbeteringen in toegankelijkheid: De navigatie van het programma is makkelijker gemaakt. Gebruikers gebruiken nu het toetsenbord om te navigeren in plaats van met de muis. Bovendien zoomt u nu in- en uitzoomen op de rapporten om het aan uw behoeften te laten voldoen. Daarnaast is het mogelijk om Project voor te laten lezen.
  • Koppelen van taken met behulp van een keuzemenu: U hoeft niet langer een vreemde taaknaam te creëren om verschillende soorten taken te onderscheiden. Nu drukt u gewoon op het pijltje om precies de taak aan te klikken die u bedoelt.

Lees ook ons uitgebreide artikel over nieuwe features in Microsoft Project 2019 om meer te weten te komen welke features Microsoft Project 2019 heeft.

Softtrader Banner Microsoft Project 2016, 2019 & 2021

Verschillen tussen Project 2019 Standard en Professional

In het schema hieronder ziet u de belangrijkste verschillen tussen de Standard en Professional variant van Project 2019.

Project-2019-standard-vs-professional-softtrader

Goedkope Microsoft Project licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Project licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Project 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.