10/21/2020
2 min
0

Wat is er nieuw in Microsoft Project 2019?

10/21/2020
2 min
0

Microsoft Project (MSP) is een projectbeheersoftware gemaakt voor projectmanagers om projecten kunnen beheren. Met Microsoft Project kan u projecten plannen, taken toewijzen, resources beheren, rapporten maken en meer. In dit artikel leest u wat de grootste en wat kleinere nieuwe features zijn in Microsoft Project 2019.

Grootste verbeteringen in Project 2019

In Project 2019 zijn enkele grote verbeteringen aangebracht ten opzichte van Project 2016. Hieronder ziet u de grootste:

1. Volgen van de voortgang is eenvoudiger

Microsoft Project Professional 2019 heeft de communicatie en het volgen van de voortgang nu een stuk eenvoudiger gemaakt. Het heeft gebruikers in staat gesteld om tijdlijnbalken te labelen, met de taakvoortgang er direct naast. Wanneer teams de voortgang van hun project presenteren, kan dit laten zien of het al dan niet is voltooid. Daarnaast kan het ook laten zien voor wie de taak of een bepaalde opmerking bedoeld is.

2. Verbeteringen in toegankelijkheid

Aangezien Project Microsoft Active Accessibility (MSAA) ondersteunt, helpt MS Project 2019 de interactie van ondersteunende technologieproducten om de software te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is een voorlees-software voor slechtzienden.

In het geval van Microsoft Project Professional 2019 wordt de kleurnaam gegeven, wat handig is voor gebruikers die kleurenblind zijn. Ook kunnen kenmerken met kleuren worden gewijzigd. De navigatie van de app is ook eenvoudiger gemaakt, waarbij gebruikers nu het toetsenbord kunnen gebruiken om te navigeren in plaats van de muis. Bovendien kunnen gebruikers nu in- en uitzoomen op de rapporten om aan hun behoeften te voldoen.

3. Koppelen van taken met behulp van een keuzemenu

U hoeft niet langer te onthouden of te scrollen om de taak-ID te achterhalen. Ook hoeft u niet langer een vreemde taaknaam te creëren om verschillende soorten taken te onderscheiden. Nu drukt u gewoon op het pijltje om precies de taak aan te klikken die u bedoelt.

Softtrader Banner Microsoft Project 2016, 2019 & 2021

Andere handige features Project 2019

Bestanden delen

Met Microsoft Project kunt u bestanden delen met andere leden van uw team. Dit helpt u ervoor te zorgen dat alle leden alle relevante documentatie hebben, zodat ze met minimale onderbrekingen aan het project kunnen werken.

Teamdashboard

Een teamdashboard is cruciaal, omdat het een overzicht biedt van de belangrijkste informatie en statistieken die relevant zijn voor uw project. Met behulp van deze Microsoft Project-functie kunt u eigenlijk meerdere grafieken, gegevenspresentaties en andere afbeeldingen toevoegen. Dit zal uw werk meer georganiseerd, levendiger en visueler maken. Het helpt ook bij teamtoewijzing en resourcebeheer. Het dashboard is vooral handig tijdens vergaderingen en presentaties, omdat het in wezen dient als een project-KPI-rapportage.

Rapportage

Rapportage is een van de belangrijkste middelen om de voortgang van een project te volgen, omdat u hiermee kunt zien hoeveel werk is voltooid en hoeveel er nog over is. Microsoft Project blinkt uit in deze taak, waardoor u met weinig moeite goede rapporten kunt maken. Het beste van alles is dat u zelfs de gegevens en de structuur kunt aanpassen naar uw wensen. De functies van rapportage zijn:

Burn-down rapporten

Een overzicht van het hele project op één pagina

De voorwaarden van de beschikbare middelen en het gebruik ervan

Een kostenoverzicht

Een lijst met lopende taken

Een lijst met behaalde doelen en eventuele toekomstige doelen

Lees hier meer over MS Project 2021!

Goedkope Microsoft Project licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Project licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Project 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.