10/19/2020
3 min
0

Microsoft Project 2016 vs. Microsoft Project 2019: wat zijn de verschillen?

10/19/2020
3 min
0

Microsoft Project, ontwikkeld en verkocht door Microsoft, is de populairste projectbeheersoftware van vandaag. Het biedt zonder twijfel tools die projectmanagementteams kunnen gebruiken om gemakkelijk succesvolle projecten te realiseren.

Microsoft Project bestaat in twee edities, de standaard en professionele edities. De keuze tussen deze twee hangt af van de specifieke behoeften van het team. Het wordt beschouwd als een van de meest gebruikte pc-gebaseerde projectbeheersoftware van vandaag, waardoor projectbeheerders tal van bevoegdheden krijgen. Deze omvatten het plannen van vergaderingen, het bewaken van werkbelastingen, het registreren van voortgang, het volgen van financiën, het toewijzen van taken, het definiëren van middelen, het stellen van doelen en het opstellen van plannen.

Microsoft heeft al twee versies van Project uitgebracht, 2016 en 2019. De eerste bevatte updates voor Project Online, Project Pro voor Office 365 en Project Professional. Het bevatte ook enkele van de meest gevraagde mogelijkheden zoals Resource Capacity Planning en Resource Management. Vervolgens werd het na een paar jaar geüpgraded naar MS Project 2019, dat nog steeds enkele van de oude functies heeft die zijn voorganger heeft gevonden, maar met veel nieuwe functies ook.

Microsoft Project 2019 banner

Microsoft Project 2016

De komst van MS Project 2016 gaf projectmanagers de kans om software te gebruiken die de last van hun werk hielp verminderen. Inderdaad, deze versie heeft een groot aantal nieuwe functies en verbeteringen die teams als doel hadden productiever te zijn bij het gebruik van de tool.

Ten eerste maakte Project 2016 een einde aan het probleem met het verkrijgen van voldoende middelen voor projecten door gebruikers in staat te stellen systematisch een hulpmiddel aan te vragen. Op het moment dat het bronverzoek wordt goedgekeurd, kunnen gebruikers die bron vergrendelen om ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is. Het doen van het verzoek is eenvoudig en laat de manager het even gemakkelijk goedkeuren of weigeren. Managers van andere projecten krijgen ook een melding als ze proberen een vergrendelde bron te overboeken.

Een ander sterk punt van Microsoft Project 2016 is hoe de Resource Manager kan samenwerken met de Project Manager. De tool heeft een gebied gecreëerd waar hij alle voorgestelde contracten kan zien en ervoor kan kiezen om het goed te keuren of te weigeren. Hier kan hij ook een manier hebben om de capaciteitsbenutting van hun middelen te begrijpen.

Deze software heeft ook de Capaciteit Heat Maps, een belangrijk hulpmiddel voor het beheer van de middelen van een team. Het heeft een geheel nieuwe set van intuïtieve rapporten waarmee gebruikers het resource-gebruik van het team onmiddellijk in één oogopslag kunnen zien. De warmtekaart geeft aan hoeveel van de hulpbronnen worden gebruikt om over- of onderbenutting te voorkomen.

Microsoft Project 2019

Microsoft Project heeft zijn 2019-versie geïntroduceerd, gewapend met nieuwe en betere functies voor verbeterde levering en projectselectie. Managers zijn nu uitgerust met de juiste tools om de juiste tijdlijn te gebruiken en budget en middelen te gebruiken.

Met deze versie van MS Project kunnen gebruikers snel opstarten met behulp van het scherm Aan de slag. Het leidt gebruikers door de mogelijkheden van de software, zoals het maken van een tijdlijn en het koppelen van taken.

Een van de verbeterde functies waarmee deze versie te maken heeft, is het koppelen van taken. Hier hoeven gebruikers niet langer de taak-ID te onthouden waaraan deze moet worden gekoppeld. Gebruikers hoeven alleen een cel in de kolom Voorgangers te selecteren en de pijl-omlaag te selecteren waar een lijst met alle taken in een project wordt weergegeven. Taken kunnen ook worden geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Opvolgers. Wat betreft het communiceren van projecten, kunnen de tijdlijnbalken nu worden gelabeld, terwijl de voortgang van taken nu op de taken zelf wordt weergegeven. Het stelt gebruikers ook in staat om een team van meerdere werknemers toe te voegen en heeft 450 door de gebruiker gedefinieerde velden en opzoektabellen.

Microsoft Project 2019 heeft betere mogelijkheden in vergelijking met zijn voorganger. Het biedt nuttige nieuwe functionaliteit die helpt projecten en portefeuilles efficiënt te beheren. Het bevordert ook betere besparingen op de lange termijn, vergeleken met het gebruik van oudere versies op locatie. Als projectbeheersoftware stelt de 2019-versie gebruikers in staat om tools te gebruiken die ze al kennen, zoals Gantt-grafieken, om schema's te maken en de trainingstijd te minimaliseren.

Moet ik de overstap maken?

Migreren van Microsoft Project 2016 naar MS Project 2019 is een beslissing waarover managers en teams moeten nadenken. Het is echter handig om te weten dat de functies die zijn toegevoegd aan de 2019-versie meer zijn dan de functies die er niet bij worden opgenomen. Over het algemeen kan worden gezegd dat de voordelen groter zijn dan de nadelen. Maar de beslissing ligt natuurlijk bij de gebruikers. Projecten hebben immers unieke behoeften en alleen de teams die ermee omgaan, weten welke software bij hen past.

Lees hier meer over Microsoft Project 2021 Standard vs. Professional

Goedkope pre-Owned licenties kopen?

Op zoek naar MS Project 2019? Omdat Volume licenties overdraagbaar zijn tussen bedrijven of pc’s is het mogelijk om deze licenties tweedehands (Pre-Owned) aan te schaffen. Softtrader biedt deze Pre-Owned licenties aan voor een lage prijs waardoor u tot wel 70% kunt besparen op de aanschaf van software licenties. Vraag hier een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.