Microsoft Access

Micrsofot Access is een informatie management systeem. Deze software is vergelijkbaar qua functies met Excel, maar de functies in Access zijn veel uitgebreider en kunnen grotere hoeveelheden data aan.

Goedkope Microsoft Access licenties

Microsoft Access 2021

SKU: DG7GMGF0D7FV-0001

product box Microsoft Access 2021
 • Merk: Microsoft
 • Taal: All Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: Volume Licentie
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Microsoft Access 2019

SKU: 077-07233

product box Microsoft Access 2019
 • Merk: Microsoft
 • Taal: All Language
 • Staat: Tweedehands
 • Licentie type: OLP (Open License)
 • Licentietermijn: Eeuwigdurend
 • Levering: Product Key + ISO

Microsoft Access

Wat is Microsoft Access?

Microsoft Access is een informatiebeheersysteem. De toepassing is qua functionaliteit vergelijkbaar met Microsoft Excel. De functies in Access zijn echter veel uitgebreider en kunnen grote hoeveelheden gegevens aan. Een groot voordeel van Access is de mogelijkheid om relaties tussen tabellen vast te leggen. Access heeft een grafische interface waarmee iedereen een database kan bouwen. Microsoft Access is onderdeel van de Microsoft Office suite, maar de applicatie is ook los verkrijgbaar.


Microsoft Access 2021 vs 2019

In Microsoft Access 2021 kan u nu snel de grootte van uw tabellen aanpassen om alle velden en relaties te zien die u nodig heeft. Bovendien kunt u zowel verticaal als horizontaal scrollen. Met de nieuwe functies "Openen", "Ontwerpweergave" en "Grootte aanpassen" kan u tabelobjecten in een handomdraai bewerken. Goed nieuws voor gebruikers die de voorkeur geven aan het donkere thema, want dat is nu beschikbaar in de 2021-versie.


Microsoft Access Downloaden

Na aankoop van Microsoft Access als een on-premise licentie, ontvangt u een activeringssleutel en een ISO-bestand. Het ISO-bestand is in wezen een koppeling die u naar de installatie van een .exe-bestand leidt. Wanneer u dat bestand opent, kunt u het installatie- en activeringsproces van uw licentie starten. Tijdens dit proces wordt u gevraagd om uw licentiesleutel in te vullen, die u van uw Microsoft licentie distributeur of reseller krijgt, bijvoorbeeld Softtrader. Nadat u de installatie hebt voltooid, zou u de software moeten kunnen gebruiken.


Microsoft Access in Office

Microsoft Access is een van de weinige on-premise toepassingen die zowel verkrijgbaar zijn als losse licentie en als onderdeel van een Office-pakket. Als je naast Microsoft Access ook een Office-licentie nodig hebt, kunt u overwegen om Office Professional of Office Professional Plus te kopen, zoals weergegeven in de onderstaande tabel.


null

Als u al een (andere) Office-licentie hebt of alleen Microsoft Access wilt kopen, dan is de enkele Access-licentie de beste oplossing. Met tweedehands licenties zoals Microsoft Access kan u tot 70% besparen op de aanschafkosten. Omdat u het gebruiksrecht van de software koopt, kunt u, wanneer u kiest voor on-premise, Microsoft Access in theorie voor altijd gebruiken, aangezien de licentie nooit verloopt. Dit betekent dat Microsoft Access bruikbaar blijft, zelfs nadat de updates zijn afgelopen en de ondersteuning van de licentie is verlopen. Controleer de einddata voor ondersteuning hieronder.


Microsoft Access 2021 End of Life (EoL)

 Zorg ervoor dat u een versie van Microsoft Access koopt die voldoende ondersteuning krijgt van Microsoft. Dit omvat standaardondersteuning (updates) en uitgebreide ondersteuning (beveiliging). Basisondersteuning, d.w.z. standaardondersteuning, eindigt als eerste.

Einddatum standaardondersteuning en uitgebreide ondersteuning: 13-10-2026


Microsoft Access 2019 End of Life (EoL)

Standaard ondersteuning: 10-10-2023

Uitgebreide ondersteuning: 14-10-2025