10/20/2020
2 min
0

Server 2012 Standard versus Datacenter

10/20/2020
2 min
0

Windows Server 2012 R2 beschrijft de ervaring die Microsoft heeft opgedaan met het bouwen en beheren van openbare clouds om een zeer dynamisch, beschikbaar en kosteneffectief serverplatform voor uw datacenter en privé-cloud te leveren. Het biedt een schaalbare, multitenant-aware cloud-infrastructuur die de gedistribueerde en mobiele werkkrachten van uw organisatie kan helpen om een veiligere verbinding te maken met verschillende locaties, en het stelt IT in staat om sneller en efficiënter in te spelen op de zakelijke behoeften. De volgende informatie biedt een overzicht van de belangrijkste licentie-opties.

Server 2012 Standard

De Standaardeditie is ideaal voor klanten die een fysieke of licht gevirtualiseerde omgeving willen hebben. Met deze editie kunt u met elke licentie maximaal twee virtuele exemplaren van Windows Server gebruiken en beschikt u over dezelfde functies als de Datacenter-editie. De licentie voor de standaardeditie blijft processor plus CAL, waarbij elke licentie geschikt is voor maximaal twee fysieke processors op één server, net als de Datacenter-editie.

Windows Server 2022 banner

Server 2012 Datacenter

De Datacenter-editie is ideaal voor klanten die een zeer gevirtualiseerde privé- en hybride cloudomgeving willen hebben. Zoals altijd biedt het toegang tot alle productfuncties en maakt het onbeperkte instances van Windows Server mogelijk met elke licentie, waardoor uw virtuele omgeving met u meegroeit. De licentie voor de Datacenter-editie blijft processor plus CAL (Clienttoegangslicentie), waarbij elke licentie geschikt is voor maximaal twee fysieke processors op één server.

Hoe wordt Windows Server 2012 gelicenseerd?

Windows Server 2012 R2 behoudt hetzelfde licentiemodel als Windows Server 2012, met twee edities verkrijgbaar in volumelicenties, Standaardeditie en Datacenter-editie. Edities zijn alleen te onderscheiden op virtualisatierechten (twee OSE's voor Standaard, onbeperkte OSE's voor Datacenter). Een enkele licentie dekt maximaal twee fysieke processors.

Clienttoegangslicenties (Engelse afkorting: CAL's) zijn vereist voor elke gebruiker of elk apparaat dat wordt gebruikt. De Windows Server 2012-gerelateerde CAL's bieden toegang tot en gebruik van de 2012 R2-functionaliteit. Clienttoegangslicenties (Engelse afkorting: CAL's) zijn vereist voor elke gebruiker of elk apparaat dat wordt gebruikt. De Windows Server 2012-gerelateerde CAL's bieden toegang tot en gebruik van de 2012 R2-functionaliteit.

Wat is het verschil tussen Windows Server 2012 R2 Standaardeditie en Windows Server 2012 R2 Datacenter-editie?

Zowel de Standaard- als de Datacenter-editie biedt dezelfde reeks functies; de differentiator is het aantal virtuele besturingssysteemomgevingen (Engelse afkorting: VOSE). Een licentie voor een Standaardeditie geeft recht op maximaal twee VOSE's op maximaal twee processors (afhankelijk van de VOSE-gebruiksrechten die zijn uiteengezet in het document Gebruiksrechten voor Producten voor Volumelicenties of Eindgebruikerslicenties voor andere kanalen). Een Datacentereditie geeft recht op een onbeperkt aantal VOSE's op maximaal twee processors.

Windows Server licentie: tot wel 70% goedkoper

Zoekt u naar een Windows Server licentie en wilt u die zo goedkoop mogelijk aanschaffen? U kunt online licenties kopen, gewoon bij ons op de marktplaats. We kopen de licenties in bij organisaties die daar geen behoefte meer aan hebben, om ze u volledig legaal en audit-proof aan te kunnen bieden.

Dat doen we voor bijvoorbeeld Windows Server, net als voor andere software waar u zakelijk gebruik van wilt maken. Ook Microsoft Visio is daar een goed voorbeeld van. Dankzij onze gebruikte licenties kunnen de kosten flink omhoog, terwijl u daar in het gebruik verder niets van merkt. Zowel grote als kleinere organisaties maken er gebruik van, waardoor we u goed kunnen uitleggen hoe zij daarmee werken. Vraag hier een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.