03/17/2021
1 min
0

Thuiswerken met Windows Server Remote Desktop Services (RDS)

03/17/2021
1 min
0

Inmiddels is thuiswerken voor iedereen het ‘nieuwe normaal’ geworden. Veel mensen werken nu al langere tijd voor een gedeelte vanuit huis of soms zelfs volledig vanuit huis. Met behulp van Remote Desktop Services kan je de productiviteit verhogen tijdens het thuiswerken.

Remote Desktop Services (RDS) als oplossing

Remote Desktop Services kan een oplossing bieden als het gaat om thuiswerken. Het zorgt er namelijk voor dat je vanuit huis kan verbinden met de servers op je kantoor.

Met RDS kan een Windows Server op een lokale server uitgevoerd worden en kan je als gebruiker op afstand toegang krijgen tot de applicaties en gegevens die je nodig hebt. Zo kan je dus vanuit huis door middel van een RDS-client toegang krijgen tot je werkcomputer of een desktoptoepassing die op de server wordt uitgevoerd.

Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Wanneer bestanden en gegevens lokaal op apparaten van medewerkers worden opgeslagen kan dat zorgen voor veiligheidsproblemen. Door middel van RDS vindt alle verwerking plaats op de lokale server en wordt hier dan ook alles opgeslagen. Hierdoor blijft de beveiliging en bescherming van gegevens van kracht;
  • Het werken op afstand kan problemen opleveren wanneer je niet met RDS werkt op het gebied van e-mail en bestanden delen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er meerdere versies van bestanden zijn. Met RDS hebben medewerkers altijd toegang tot de nieuwste versie van applicaties en bestanden;
  • Sommige apparaten hebben mogelijk niet de capaciteit om bepaalde applicaties uit te voeren, dit kan verholpen worden met RDS;
  • Het uitvoeren van Windows applicaties op bijvoorbeeld Android en IOS.

Softtrader Banner Remote Desktop Services

Windows Server 2019

Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van Windows Server 2019 kan je profiteren van enkele voordelen van RDS. Zo kan je door middel van de ingebouwde RDS-service externe medewerkers direct toegang geven wanneer ze de juiste licenties hebben.

Thuiswerken is van deze tijd en mocht je op zoek zijn naar een Windows Server 2019 of RDS CALs ben je bij Softtrader aan het juiste adres.

Je leest meer over RDS en CALs in deze blog.

Lees hier meer over Windows Server Remote Device Services 2022 vs. 2019.

Goedkope Remote Desktop Services CALs kopen

Bent u op zoek naar goedkope Remote Desktop Services Cals? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Remote Desktop Services 2012, 2016 en 2019 User CALs en Device CALs aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.