10/30/2020
2 min
0

Wat is er nieuw in Windows Server 2019 Remote Desktop Services?

10/30/2020
2 min
0

Windows Server 2019 brengt enorme veranderingen en verbeteringen met zich mee. Er zijn grote verbeteringen op het gebied van hybride cloud, directe opslagruimten, beveiliging en HCI die helpen om het datacenter van een bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een van de verbeterde functionaliteitsgebieden van Windows Server 2019 zijn de nieuwe RDS-functies. In dit artikel wordt uitgelegd wat er nieuw is in Windows Server 2019 RDS.

Verbetering in RDS en Windows Server 2019

Remote Desktop Services biedt de mogelijkheid om eindgebruikers de connectiviteit tot Windows-desktops en -toepassingen te geven op afstand door middel van het Windows Server-besturingssysteem. In de Windows Server 2019-versie van Remote Desktop Services heeft Microsoft een aantal nieuwe functies toegevoegd:

1. Voortgang van RDS op Azure

Microsoft toont nog steeds zijn voortdurende toewijding aan het ontwikkelen en verbeteren van Remote Desktop Services op locatie met Windows Server. Het krachtige aanbod in Azure lijkt echter de richting van Microsoft aan te geven met betrekking tot RDS. Microsoft Azure Platform is een cloud computing-platform van Microsoft waarmee een aantal internetdiensten aangeboden wordt via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf. Er is een enorme groei geweest als het gaat om RDS in Azure. In feite heeft RDS op Azure een groei van 230% op jaarbasis in Azure-rekenuren meegemaakt. RDS stuurt ongeveer 10% van de rekenkracht in Azure aan. Met legacy RDS-technologieën waren er veel services die niet waren opgenomen in RDS in Windows Server 2012 en 2016. Een groot deel van de beperking was dat je je eigen infrastructuur moest meenemen om RDS in Azure te gebruiken in eerdere releases. U moest bijvoorbeeld uw eigen Active Directory meenemen.

Softtrader Banner Remote Desktop Services

2. Verbeterde klantervaring voor eindgebruikers

De verbeteringen met Windows Server 2019 RDS-sleutel zijn als volgt:

2.1. RDS-webclient

Als onderdeel van de RDS-webclient in de browser gebruikt u de eenmalige aanmelding om authenticatie door te geven aan desktops waartoe u toegang hebt vanaf de RDS-webclient. RDS-webclient is een beetje beperkt in wat het omleidt. U kunt een pdf van de afdruk maken en deze vervolgens afdrukken wanneer u verbinding heeft.

2.2. GPU-virtualisatie

Meer en meer toepassingen vereisen tegenwoordig grafische versnelling. Er is een groot aantal scenario's die vandaag GPU-versnelling vereisen. Discrete apparaattoewijzing is voortdurend verbeterd in Windows Server 2019, inclusief RDSH-schaalbaarheid met GFX HW-versnelling, gebruik van alle beschikbare GPU's, verbeteringen in videodetectie en -verwerking, verbeteringen in regioclassificatie en downsampling met hoge DPI.

3. RDSH-verbeteringen

Kijkend naar de RDSH-verbeteringen die zijn toegepast in Windows Server 2019 RDS, zijn er verschillende gebieden waar verbeteringen te zien zijn, waaronder:

3.1. Video afspelen

• Gebruikt altijd hardwareversnelling
• Vloeiende weergave bij het verplaatsen van het videovenster
• 4K-downsampling

3.2. Device redirection

• Redirection op hoog niveau van ingebouwde of aangesloten videocamera
• Minder netwerkbandbreedte in vergelijking met USB-camera
• Verhoogde videoframe-rate, tot 30 fps
• Redirect meerdere camera's
• Apparaatbeheer toont nu externe desktopcamera-apparaten

Goedkope Microsoft Remote Desktop Services licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft RDS licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft RDS 2008, 2012, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.