Home / Microsoft Windows Server 2019: Standard vs. Datacenter

Home / Microsoft Windows Server 2019: Standard vs. Datacenter

Microsoft Windows Server 2019: Standard vs. Datacenter

 
Microsoft licenties volume

Windows Server 2019 Standard en Datacenter-edities zijn de meest gebruikte server licenties in de zakelijke wereld. Laten we de belangrijkste verschillen in functionaliteit en beperkingen van de standaardeditie nader bekijken in vergelijking met Datacenter.

Verschillen tussen Windows Server 2019 Standard en Datacenter 

Er zitten veel verschillen tussen  Windows Server Standard  en  Datacenter. Deze verschillen kunnen voor uw organisatie belangrijk zijn en daarom is het belangrijk dat de functionaliteiten van beide servers duidelijk zijn. Hieronder leest u verschillen in functies en beperkingen. 

  • Virtualization - Hoewel  Windows Server 2019 Standard  kan worden gebruikt als virtualisatiegast, is het beperkt tot 2 virtuele machines, plus één Hyper-V-host per licentie. Datacenter biedt onbeperkte virtuele machines plus één Hyper-V-host per licentie. 
  • Network Virtualization - Een van de belangrijkste rollen in Windows Server-netwerkvirtualisatie is de rol Netwerkcontroller. Alleen Datacenter biedt de rol van netwerkcontroller.  Windows Server 2019 Datacenter  is de enige editie die softwaregedefinieerde netwerkfunctionaliteit biedt. 
  • Containers - Hoewel Windows Server 2019 Standard onbeperkte Windows-containers kan uitvoeren, kan het slechts twee Hyper-V-containers uitvoeren. Windows Server 2019 Datacenter kan onbeperkte Windows-containers EN onbeperkte Hyper-V-containers uitvoeren. 
  • Hyper-V Security - Met behulp van de Host Guardian-service kunnen virtuele Hyper-V-machines worden gecodeerd. Dit is alleen beschikbaar met  Windows Server 2019 Datacenter. 
  • Storage Replicas - Hoewel  Windows Server 2019 Standard  opslagreplica kan, is het beperkt tot 1 partnerschap en 1 resourcegroep met een enkel volume van 2 TB. Windows Server 2019 Datacenter kan deelnemen aan onbeperkte opslagreplica’s. 
  • Storage Spaces Direct - De softwaregedefinieerde opslagtechnologie in Windows Server 2019 is beperkt tot  Windows Server 2019 Datacenter. Met S2D kunt u lokaal gekoppelde opslag gebruiken die is samengevoegd tot een pool van opslag tussen de leden van een cluster met Storage Spaces Direct. 
  • Inherited Activation - Hoewel de standaardversie van Windows Server 2019 kan profiteren van overgeërfde activering als deze wordt gehost op Datacenter, kan  Windows Server 2019 Datacenter  een host of een gast zijn. 

Windows Server 2022 is uit! Lees hier meer.

Windows Server 2019 licentie kopen 

Wil je een  Windows Server  licentie kopen? We zijn jouw specialist in licenties voor  Windows Server, net als voor allerlei andere zakelijke licenties. Zoek je bijvoorbeeld naar een goedkope oplossing voor  Microsoft Office? We zijn de online specialist waar je naar op zoek bent, om op een voordelige manier een zakelijke licentie aan te schaffen. Het is de makkelijkste manier om op de kosten te besparen, zonder dat dit effect heeft op de manier van werken. 

* We leveren alleen aan bedrijven binnen de Europese Unie.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.