10/15/2020
2 min
0

Windows Server Licentie: Standard, Datacenter of Essentials

10/15/2020
2 min
0

Een Windows Server Licentie kopen, maar bent u benieuwd welke daarvoor het best geschikt is? U heeft binnen het overzicht de keuze uit verschillende licenties, nog los van de diverse edities die er beschikbaar zijn. Wilt u Windows Server kopen met een officiële licentie? Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Drie Windows Server Licenties

Windows Server is beschikbaar in 3 uitvoeringen. Standard en Datacenter lijken sterk op elkaar, terwijl Essentials vooral geschikt is bij een kleiner aantal gebruikers en apparaten:

Windows Server Standard licentie

Ideaal voor kleine tot middelgrote organisaties die gebruik willen maken van een Windows Server 2016-licentie. Er mogen twee versies van de software draaien in een virtueel besturingssysteem. Het is mogelijk om meerdere Standard-licenties te koppelen.

Windows Server Datacenter licentie

Ideaal voor virtualisatie op grote schaal. Geschikt voor een onbeperkt aantal versies op een virtuele server. Bovendien is deze uitvoering geschikt voor virtuele machines met encryptie en een paar andere toepassingen.

Windows Server Essentials licentie

Ideaal voor kleine organisaties met maximaal 25 gebruikers en 50 apparaten. Er is slechts één versie tegelijkertijd toegestaan op een virtuele server.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om meerdere Essentials-licenties met elkaar te combineren, waardoor de flexibiliteit daarmee beperkt is. De Standard-licentie kan wel worden gecombineerd en met een Datacenter-licentie is dat over het algemeen niet nodig. De Essentials licentie is ook niet beschikbaar als volume licentie.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Goedkope Windows Server Licentie: tweedehands

Goedkoop gebruik maken van een Windows Server Licentie? De licenties zijn duur, als u daar op een officiële manier gebruik van wilt maken. Tenminste, als u gaat voor een nieuwe licentie. Het is in plaats daarvan mogelijk om een tweedehands licentie te kopen.

De licentie voor Windows Server is dan 100% origineel en officieel. De licentie is volledig audit proof, waardoor dit geen problemen op zal leveren tijdens een audit of een andere controle. Het grote verschil is dat een andere organisatie de licentie al een keer gebruikt heeft. Die organisatie heeft de licentie niet meer nodig, waardoor u daar nu gebruik van kunt maken om Windows Server te kopen.

Interesse in een van de uitvoeringen voor een Windows Server Licentie, maar daar liever niet te veel voor betalen? Wij leggen u graag uit hoe steeds meer gemiddelde tot grote organisaties graag gebruik maken van de tweedehands licenties. Met een gebruikte licentie voor de software van Microsoft en andere fabrikanten hoeven de kosten niet meer zo hoog op te lopen. Terwijl u kiest voor dezelfde licenties als volledig nieuwe exemplaren, al kosten ze gelukkig een stuk minder. Benieuwd hoe dat werkt of heeft u specifieke vragen en voorkeuren? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.