10/23/2020
2 min
0

Licentie voor Windows Server 2016: wat heb ik nodig?

10/23/2020
2 min
0

Licentie voor Windows Server 2016 gezocht? U heeft de keuze uit Standard, Essentials en Datacenter. Drie varianten binnen het licentiemodel, waar we u graag meer over vertellen

Veel (kleinere) organisaties hebben niet meer nodig dan de Essentials-uitvoering, waardoor u daar op een relatief voordelige manier gebruik van kunt maken. En kiest u voor een tweedehands licentie? Dan kost dit nog minder, waardoor u de kosten nog verder kunt drukken. 100% legaal en audit-proof, zonder dat u de typische hoge rekening krijgt die daar normaal gesproken bij hoort.

3 soorten: ontdek de Essentials-variant

De licentie voor Windows Server 2016 is er in 3 varianten:

  • Standard
  • Essentials
  • Datacenter

Veel organisaties kiezen haast automatisch voor Standard, terwijl ze in een aantal gevallen voldoende hebben aan Essentials. Een bijkomend voordeel is bovendien dat de systeemvereisten nog niet zo hoog zijn. Het gaat om een processor met 1,4 Ghz aan rekenkracht, 512MB RAM en 32GB ruimte op de harde schijf.

Als u gebruik wilt maken van een Windows Server is het Essentials-pakket een mooie instaplicentie. U kunt daarmee zorgen voor een snelle, effectieve en goed-beveiligde eigen server. Geschikt voor zakelijk gebruik, dankzij de extra functionaliteiten ten opzichte van de pakketten voor thuisgebruik.

De Standard- en Datacenter-uitvoeringen van Windows Server 2016 kennen duurdere licenties, zowel nieuw als tweedehands. U betaalt een hogere prijs, omdat er sprake is van meer functionaliteiten (Standard) en ondersteuning voor een groter aantal servers (Datacenter). We denken graag met u mee of u dat nodig heeft binnen de organisatie. Is dat niet het geval? Dan is Essentials waarschijnlijk een betere keuze, zodat u daar voordelig gebruik van kunt maken.

Softtrader Banner Windows Server Standard & Datacenter

Goedkope licentie voor Windows Server 2016

Wilt u bovendien besparen met de Essentials-licentie voor Windows Server 2016? Ook dat kan, dankzij het tweedehands aanbod dat er beschikbaar is. Gebruikt door andere organisaties, al merkt u daar gelukkig niets van.

U kunt licenties kopen die al een keer eerder werden gebruikt. Die kopen we voordelig voor u in, zodat we ze u voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Ze zijn uiteraard 100% audit-proof en volledig legaal. En toch een stuk goedkoper dan de tarieven die u kent van de nieuwe licenties bij Microsoft. Bijvoorbeeld voor Windows Server, net als voor andere software waar u gebruik van wilt maken. Speciaal voor uw organisatie, zoals ook grotere bedrijven daar steeds vaker gebruik van maken.

We leggen u graag meer uit over de licentie voor Windows Server 2016, zowel als u zoekt naar Essentials als naar Standard en Datacenter. Ontdek op die manier hoe het een stuk goedkoper kan, om niet langer onnodige kosten te maken voor de zakelijke softwarelicenties die u zoekt.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.