Citrix remote werken

Citrix

Wat is Citrix?

Citrix is een softwarebedrijf opgericht in 1989 door Ed Iacobucci. De multinational staat bekend om het ontwikkelen en leveren van netwerk-, virtualisatie- en cloud computing-oplossingen. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij het creëren en verbeteren van IT-infrastructuren door externe toegang en gecentraliseerd beheer van applicaties en desktops mogelijk te maken.

Met het product van Citrix, XenApp, kunnen gebruikers applicaties op externe servers openen en gebruiken. Tot de producten en diensten die Citrix aanbiedt behoren XenDesktop , XenMobile en NetScaler. Citrix is een gerenommeerd bedrijf in de technologiesector vanwege de voortdurende productverbetering.

Citrix producten

 1. Citrix-werkruimte
 2. Citrix virtuele apps en desktops (voorheen XenApp en XenDesktop )
 3. Citrix ADC (voorheen NetScaler)
 4. Citrix Hypervisor (voorheen XenServer )
 5. Citrix Endpoint Management (voorheen XenMobile)
 6. Citrix Content Collaboration (voorheen ShareFile)
 7. Citrix Secure Web Gateway
 8. Citrix SD-WAN (voorheen NetScaler SD-WAN)
 9. Citrix Application Delivery Management (voorheen NetScaler MAS)
 10. Citrix Analytics voor beveiliging
 11. Citrix Intelligent Verkeersbeheer
 12. Citrix Virtual Apps en Desktops Standard voor Azure
 13. Citrix veilige browser
 14. Citrix Virtual Apps Essentials
 15. Citrix beheerde desktops
 16. Citrix Virtual Desktops Essentials voor Azure
 17. Citrix ADC Essentials
 18. Citrix-gateway

Houd er rekening mee dat Citrix zich het recht voorbehoudt om zijn diensten en producten bij te werken en een nieuwe merknaam te geven, wat vervolgens kan leiden tot wijzigingen in de naamgeving van de producten.

Wat is Citrix Workspace?

Citrix Workspace is een digitaal werkruimteplatform dat gebruikers veilige toegang biedt tot hun gevirtualiseerde applicaties, desktops, bestanden en samenwerkingstools. Enkele van de belangrijkste functies van Citrix Workspace zijn desktopvirtualisatie, toegang tot meerdere apparaten en toegang tot applicaties. Zie hieronder.

Wat zijn de belangrijkste functies van Citrix Workspace?

Citrix Workspace is een platform waarmee gebruikers toegang hebben tot hun applicaties en bestanden, ongeacht hun locatie of het apparaat. Daarnaast hebben Citrix Workspace-gebruikers toegang tot SaaS (Software as a Service)-applicaties zoals bijvoorbeeld Microsoft 365, Google Workspace of Salesforce. De integratie tussen Citrix Workspace en de productiviteitstools van Microsoft, zoals Microsoft Teams, vergemakkelijkt de vlotte communicatie en het teamwerk. Met de Multi-Device Access-functie van Citrix Workspace hebben gebruikers toegang tot gevirtualiseerde en SaaS-applicaties via elk apparaat en vanaf elke locatie. Citrix Workspace moet niet worden verward met de Citrix Workspace-app. Het verschil tussen beide wordt in de volgende sectie gepresenteerd.

Wat is het verschil tussen Citrix Workspace en Citrix Workspace App?

Citrix Workspace en Citrix Workspace App maken beide deel uit van het Citrix-ecosysteem, maar verschillen van elkaar. In wezen is Citrix Workspace een digitaal werkruimteplatform, terwijl Citrix Workspace App de client-side applicatie is die toegang heeft tot en interactie heeft met Citrix Workspace. De Workspace Applicatie zorgt voor een soepele gebruikerservaring met de gevirtualiseerde applicaties en desktops. Citrix Workspace is daarentegen het platform waarmee gebruikers toegang krijgen tot gevirtualiseerde desktops en applicaties, mobiele apps en SaaS-apps. Bovendien integreert Citrix Workspace goed met andere samenwerkings- en productiviteitstools zoals Microsoft 365, Teams, etc. Gebruikers kunnen ook bestanden delen of hun samenwerking synchroniseren via de functie Citrix Content Collaboration (voorheen ShareFile genoemd).

Citrix Workspace App is daarentegen een soort leveringsmechanisme voor de gevirtualiseerde desktops en applicaties. Met de app kunnen ze op het apparaat van de gebruiker worden uitgevoerd, terwijl ze ook centraal worden beheerd door de Citrix-infrastructuur. Citrix Workspace App ondersteunt ook HDX-technologie die de prestaties van de gevirtualiseerde apps verbetert. Een ander bewijs van de goede integratie van Citrix is de compatibiliteit van de Citrix Workspace App met meerdere besturingssystemen zoals Windows, macOS, iOS, Android, Linux, etc.

Waarom gebruiken mensen Citrix?

Citrix biedt talrijke en aanpasbare oplossingen voor ondernemingen, wat een van de belangrijkste redenen is voor zijn populariteit. Als eerste bedrijf dat externe desktops faciliteert, blijft Citrix externe toegang mogelijk maken voor bedrijven over de hele wereld. Door het gebruik van Citrix kunnen bedrijven hun applicaties en desktop bovendien centraal beheren, wat ook bijdraagt aan het vereenvoudigde IT-beheer en onderhoud. Door desktops en applicaties op servers te hosten, kan Citrix hun reactievermogen en prestaties verbeteren. Bovendien zijn Citrix-producten compatibel met verschillende besturingssystemen en passen ze dus goed bij bedrijven met uiteenlopende IT-omgevingen. Op het gebied van beveiliging biedt Citrix functies als encryptie, beveiligde verbindingen en toegangsbeheer, wat op zijn beurt bijdraagt aan het veilig houden van gevoelige informatie. Door de centralisatie van applicaties en desktop kunnen bedrijven besparen op softwarekosten, omdat er geen extra hardware, licenties of IT-beheer nodig is. Zoals hierboven vermeld, biedt Citrix ook een breed scala aan producten die bedoeld zijn om te passen en zich aan te passen aan de softwarevereisten van verschillende organisaties. De oplossingen reiken verder dan virtualisatie, want Citrix biedt bijvoorbeeld ook clouddiensten, beveiligingstools en netwerkoplossingen aan. Ten slotte is Citrix ook aanpasbaar aan snelgroeiende organisaties, omdat het gemakkelijk aan de toegenomen gebruikerseisen voldoet

Samenwerking tussen Microsoft-licenties en Citrix

Microsoft en Citrix werken al meerdere jaren samen. Het partnerschap is gebaseerd op de integratie van Citrix met de producten en licenties van Microsoft. Windows Virtual Desktop (WVD) is bijvoorbeeld een service waarmee organisaties hun gevirtualiseerde Windows-applicaties en desktops kunnen beheren. Citrix verbetert de mogelijkheden van WVD door Citrix Virtual Apps en Desktops te integreren. Bovendien heeft Citrix zijn oplossingen zo ontworpen dat ze effectief zouden werken met het Azure-cloudplatform dat Microsoft gebruikt. Een andere belangrijke integratie van Citrix is met Microsoft Teams, waardoor gebruikers via Citrix Workspace toegang krijgen tot Teams, naast andere Office-applicaties. Wat de schaalbaarheid betreft, biedt Citrix een Single Sign-On waarmee gebruikers één keer kunnen inloggen op de gevirtualiseerde Microsoft-omgeving zonder dat ze zich elke keer opnieuw hoeven te authenticeren.