Long Term Servicing Brand LTSB

Long Term Servicing Brand (LTSB)

Wat is LTSB?

Long Term Servicing Brand (LTSB) is een gespecialiseerde editie van Windows 10 Enterprise. Het is ontworpen om bedrijfskritische systemen te gebruiken en om een betrouwbare en veilige manier van gebruik van Windows 10 te garanderen. Het besturingssysteem is bedoeld voor de lange termijn en was bedoeld voor bedrijfskritische omgevingen zoals de financiële sector, overheden en gezondheidszorg. Het LTSB-besturingssysteem is bedoeld voor apparaten die gedurende een lange periode moeten blijven draaien terwijl er geen updates nodig zijn.  

LTSB: ondersteuning

Windows 10 LTSB wordt 10 jaar lang ondersteund. De eerste 5 jaar bestaat uit mainstream ondersteuning en daarna is er nog 5 jaar uitgebreide ondersteuning. Mainstream-ondersteuning bestaat uit prestatie-, schaalbaarheids-, functionele en beveiligingsupdates, terwijl uitgebreide ondersteuning alleen uit beveiligingsupdates bestaat. 

LTSB: Functies

Hoewel Windows 10 Enterprise functie-updates ontvangt, ontvangt Windows 10 LTSB er minder. Windows 10 LTSB ontvangt elke 2-3 jaar functie-updates, terwijl Windows 10 Enterprise elk jaar 2 functie-updates ontvangt. De reden hiervoor is dat omgevingen die Windows 10 LTSB gebruiken hun besturingssysteem altijd en zonder wijzigingen moeten draaien om consistente applicatieprestaties en compatibiliteit te garanderen.  

LTSB: Beveiliging

In tegenstelling tot de functie-updates van LTSB, ontvangt Windows 10 LTSB wel dezelfde beveiligingsupdates als Windows 10 Enterprise. Net als voor de Enterprise-versie, ontvangt Windows 10 LTSB maandelijkse beveiligingsdownloads die kunnen worden gedownload door Windows 10 LTSB-gebruikers. Een andere optie om beveiligingsupdates te ontvangen is het gebruik van Windows Server Update Services (WSUS). Dit is een console die helpt bij het beheren en uitrollen van beveiligingsupdates naar apparaten waarop LTSB wordt uitgevoerd.

LTSB: compatibiliteit

Veel toepassingen die compatibel zijn met Windows 10 Enterprise zijn ook compatibel met Windows 10 LTSB. Maar omdat Windows 10 LTSB geen functie-updates ontvangt, zijn sommige toepassingen niet compatibel.