Microsoft retail licenties

Retail Licenties

Wat is een retail licentie?

Een Retail licentie is een eeuwigdurende licentie en de meest gedetailleerde en complete versie van een licentie die beschikbaar is. Retail licenties worden ook wel FPP licenties genoemd, wat staat voor Full Packaged Product. Retail licenties zijn over het algemeen iets duurder en zijn apart verkrijgbaar. Deze licenties worden voornamelijk aangeboden wanneer een klein bedrijf of particulier minder dan 5 licenties nodig heeft.

Welke Retail licenties zijn er?

  1. Windows Pro
  2. Microsoft Office Home & Business (2010, 2013, 2016, 2019, 2021)
  3. Microsoft Office Home & Student (2013, 2016, 2019, 2021)
  4. Microsoft Office Professional (2013, 2016, 2019, 2021)

Voordelen van een Retail licentie

Een Retail licentie is een individuele licentie die los staat van een apparaat. Dit betekent dat als een computer kapot gaat, de sleutel gemakkelijk naar een andere computer kan worden overgezet. Dit kan gratis worden gedaan.

Voor individuele gebruikers of bedrijven die geen groot aantal sleutels nodig hebben, zijn Retail licenties een goede optie. Zoals eerder vermeld zijn Retail licenties individuele licenties, waardoor ze gemakkelijk afzonderlijk te verkrijgen zijn. Als er bijvoorbeeld maar 3 licenties nodig zijn, is het aan te raden om voor retaillicenties te kiezen. Het feit dat Retail licenties afzonderlijk kunnen worden aangeschaft, is voordelig voor kleine bedrijven omdat er gemakkelijk één nieuwe licentie kan worden aangeschaft wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe werknemer wordt aangenomen.

Nadelen van een Retail licentie

Een nadeel van het aanschaffen van een Retail licentie is dat de kosten hoger zullen zijn. Voor bedrijven met veel werknemers is het daarom belangrijk om goed te overwegen welke licenties nodig zijn voordat u voor de duurdere optie kiest.

Een ander nadeel is dat Retail licenties weinig toegevoegde waarde hebben voor grote bedrijven met veel werknemers. De kosten voor bedrijven zullen veel hoger zijn als de licenties voor elke werknemer afzonderlijk worden aangeschaft in plaats van een goedkopere volumelicentie.

Regels voor retail licenties

  1. De aankoop van een Retail licentie wordt geleverd met een wettelijke bedenktijd van 14 dagen in het geval dat de gebruiker niet tevreden is met de aankoop.
  2. Er is ook een wettelijke garantie voor gebruikers wanneer het gekochte product niet werkt zoals het zou moeten werken.
  3. Retail licenties zijn eeuwigdurend.
  4. Retail licenties kunnen slechts op één apparaat tegelijk worden gebruikt.