10/26/2020
2 min
0

Voor gebruikte software gaat u naar Softtrader!

10/26/2020
2 min
0

Bent u op zoek naar tweedehands software? Dan bent u bij Softtrader op de juiste plek. Wij zijn een integere aanbieder van legaal gebruikte software.

Wat is Softtrader?

Softtrader is dé leverancier van gebruikte software. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod van tweedehands software licenties. Bij ons vindt u onder andere tweedehands Microsoft Project licenties, Windows Server licenties en meer. Kunt u op onze website niet de software vinden die u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op, zodat wij u toch zo goed mogelijk kunnen helpen.

Waarom gebruikte software licenties aanschaffen?

Het aanschaffen van tweedehands software in plaats van nieuwe software, kan uw organisatie maar liefst 70% van de totale kosten schelen. Vooral bij MKB-bedrijven, die doorgaans altijd op de kosten letten, is gebruikte software erg populair. Deze software is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuwe, doordat een andere organisatie er al gebruik van heeft gemaakt.

Maar zijn nieuwe licenties dan niet noodzakelijk?

Op het eerste gezicht lijkt het alsof het alleen bij Microsoft zelf mogelijk is om licenties aan te schaffen voor Microsoft-software. Echter is dat niet het geval. Microsoft lanceert regelmatig nieuwe software. Dit is niet zozeer omdat de nieuwe software vele malen beter is dan de oude, maar omdat Microsoft natuurlijk ook graag geld verdient. Doordat niet iedereen weet dat u niet persé nieuwe software nodig heeft om van de producten van Microsoft gebruik te kunnen maken, is het lanceren van nieuwe software voor Microsoft een leuk verdienmodel.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Tweedehands software is nog prima te gebruiken

Een virtueel product slijt niet. Hierdoor is wat oudere software nog net zo goed te gebruiken als nieuwe. Wanneer u tweedehands software bij Softtrader aanschaft, is de software van alle laatste updates voorzien. Bovendien werkt bijvoorbeeld Office 2013 nog net zo goed als de variant uit 2016. Hierdoor zult in gebruik geen verschil merken tussen de nieuwe en de gebruikte versie. Doe uzelf dus een plezier en schaf geen dure nieuwe, maar juist goedkopere, tweedehands software aan.

Mogen software licenties wel worden doorverkocht?

Er is nog steeds veel onduidelijk over of je in Nederland software mag doorverkopen. In de meeste software licentieovereenkomsten staat immers dat software niet kan worden overgedragen aan een derde. Toch is niets minder waar.

In juli 2012 deed het Europese Hof hier namelijk uitspraak over. Gebruikte software licenties mogen gewoon worden doorverkocht, mits ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Een paar van die voorwaarden zijn dat de verkopende partij de licenties zelf niet meer heeft geïnstalleerd. Daarnaast mogen licenties niet worden opgesplitst.

Waarom kiezen voor Softtrader?

Softtrader is een betrouwbare verkoper van software licenties. Bovendien geven wij bedrijven ook de gelegenheid om hun licenties te verkopen. Bij Softtrader weet u zeker dat u gebruikte softwarelicenties aanschaft, die aan alle wettelijke richtlijnen voldoen.

Softtrader is een onderdeel van 2SAVE-IT B.V. Dit is een leverancier van hardware en software. Doordat 2SAVE-IT B.V. ons moederbedrijf is, kunnen wij bij het oplossen van problemen met gemak dit bedrijf inschakelen. Hierdoor zal uw probleem altijd worden opgelost.

Lees hier alles over refurbished Microsoft software.

Tweedehands licenties kopen? Vraag hier uw offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.