Windows Server 2019 Essentials vs. Standard vs. Datacenter

Microsoft Volume Licentie voor Office 2016: Standard of Professional Plus
Gepubliceerd op: 22-06-2020

Waar Windows Server 2019 Essentials beperkt is tot 25 clients, zijn de Standaardversie en de Datacenter dat niet en is dit afhankelijk van een aantal CAL's (Client's Access Licenties) die u koopt. In deze blog laten we enkele basisverschillen zien tussen Windows Server 2019 Essentials, Standard en Datacenter.

Windows Server 2019 Essentials 

Microsoft Windows Server 2019 Essentials een lokaal serverproduct voor kleine bedrijven met minder dan 25 werknemers. Windows Server 2019 Essentials zal dezelfde kenmerken hebben als de 2016-versie, waaronder: 

  • De enige licentie met Client Access Licenties (CAL) voor maximaal 25 gebruikers / 50 apparaten 
  • Lagere prijs dan standaardversie 
  • Mogelijkheid om alle traditionele applicaties en andere functies binnen de gebruikersinterface uit te voeren en ook bestands- en printdeling te gebruiken. 

In Windows Server 2019 Essentials vindt u zelfs minder functies dan in 2016 Essentials, omdat Microsoft een hoofdfunctie heeft afgeschaft die aanwezig was in de 2016-versie. 

Houd er rekening mee dat wanneer u de Essentials-editie koopt, u ​​GEEN Client Access Licenties (CAL's) hoeft te kopen zoals u dat doet voor Standard en Datacenter. U kunt het aantal gebruikers echter niet uitbreiden voorbij de ingebouwde 25 gebruikers. Dat is een van de belangrijkste redenen om Essentials te kopen. 

Microsoft is eigenlijk niet van plan om de volgende versie van Essentials uit te brengen voor de volgende belangrijke release van de Windows-server. Windows Server 2019 Essentials is waarschijnlijk de laatste versie van Windows Server Essentials. 

 

Windows Server 2019 Standard 

Windows Server Standard  is ontworpen voor kleine of middelgrote bedrijven die meer dan 25 gebruikers of meer dan één server nodig hebben om verschillende serverrollen te scheiden. Alleen door de standaardversie van de Windows-server te gebruiken, kunt u Flexible Server Master Operations-functies (FSMO) scheiden van meer dan één server en een hogere beveiliging van uw omgeving bereiken. 

 

     

Windows Server 2019 Datacenter 

Windows Server Datacenter  wordt meestal gebruikt voor virtualisatie, omdat u hiermee veel virtuele machines (VM's) op één fysieke host kunt plaatsen. Datacenter, hetzelfde als Standard, heeft CAL's nodig, maar hiermee kan een onbeperkt aantal virtuele machines worden uitgevoerd. 

De kosten van  een Datacenter-licentie  zijn echter een stuk hoger dan een standaardlicentie, dus als u minder VM's op een fysieke server gebruikt, is het over het algemeen minder duur om alleen de standaard aan te schaffen. 

 

Vragen over Windows Server licenties? Wij helpen graag! 

Vragen over Windows Server en welke licentie bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van Maandag tot en met Vrijdag tussen 09:00 en 17:00. 

 

Deel dit artikel