12/07/2020
2 min
0

Waarom moet u upgraden naar Microsoft Exchange Server 2019?

12/07/2020
2 min
0

Microsoft Exchange Server is het platform voor e-mail, agenda, contact, planning en samenwerking van Microsoft. Het wordt ingezet op het Windows Server-besturingssysteem (OS) voor zakelijk gebruik. In 2018 werd Exchange Server 2019 uitgebracht. In deze blog wordt beschreven waarom u moet upgraden naar de nieuwste versie.

Nieuwe features van Microsoft Exchange Server 2019

Exchange Server 2019 heeft enkele nieuwe functies t.o.v. 2016. Hieronder leest u wat de meest interessante functies zijn.


1. Metacache-Database

De MCDB-functie verbetert de bestaande Exchange-database-engine om grotere schijven (JBOD's tot 16 TB) te ondersteunen en SSD-schijven om samen te werken en betere algehele prestaties te bieden. De grotere schijven zullen nog steeds de mailbox-databases opslaan en als u SSD's toevoegt, slaan ze Exchange-mailbox meta-informatie op, zoals de mappenstructuur van een mailbox, metadata van items of zelfs kleine items. Dit zorgt voor snellere inlogtijden, snellere responstijden en minder vertraging, wat vooral belangrijk is als u veel Outlook Online Mode-gebruikers heeft, Outlook in een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) -omgeving. Als u MCDB wilt gebruiken, is de algemene aanbeveling om 1 SSD-schijf toe te voegen voor elke 3 JBOD-schijven.

U hoeft geen SSD's aan uw omgeving toe te voegen als u van plan bent om de Exchange-databases op dezelfde manier te gebruiken als Exchange 2016. U kunt dan de MCDB-functie echter niet gebruiken.


2. Dynamische databasecache (DDC)

In eerdere Exchange-versies kreeg elke Exchange-database, ongeacht of deze actief of passief was aangekoppeld, dezelfde hoeveelheid cachegeheugen toegewezen door Exchange. DDC wijst nu meer cachegeheugen toe aan actieve databases en vermindert het geheugen van passieve databases.

Naarmate de actieve databases meer geheugen ontvangen, betekent dit dat er meer van de database in de cache wordt opgeslagen. Daarom worden er meer database-reads uitgevoerd met behulp van het geheugen, zodat de algehele prestaties beter zullen zijn. Bovendien wordt elke keer dat er een failover plaatsvindt, het servergeheugen automatisch opnieuw uitgelijnd, waardoor het geheugengebruik dynamisch wordt aangepast aan alle actieve databases.

Softtrader Banner Exchange Server Standard & Enterprise

3. De zoekindex maakt nu deel uit van de mailbox

Sinds Exchange 2007 was de zoekindex voor Exchange beschikbaar in uw mailboxdatabases. De zoekindex wordt gekopieerd van de actieve database naar de nieuwe database bij het aanmaken van een nieuwe database naar een Exchange-server. Exchange 2016 CU3 of hoger maakte de zoekindex rechtstreeks op de passieve kopie, dus het is niet nodig om deze uit de actieve database te kopiëren.

Exchange 2019 verandert dit gedrag nu en verplaatst de zoekindex van een eigen map op uw Exchange-server naar de mailbox die deze gebruikt. Het voordeel hiervan is duidelijk: updates van de zoekindex worden automatisch gerepliceerd naar alle Exchange-databases van kopieën van de mailbox. Daarom zouden de failovertijden van de database tijdens een failover moeten afnemen en is de zoekarchitectuur sneller en betrouwbaarder.

Voorbij zijn de dagen dat een corrupte zoekindex u ervan weerhield een passieve database te activeren.


4. Ondersteuning voor Windows Server Core

U kunt nu Exchange Server 2019 ook op Server Core installeren. Dit was een ontbrekende functie waar veel gebruikers naar verlangden sinds Exchange 2010 Remote PowerShell. 8 jaar later is de functie er. De twee voordelen van Server Core liggen voor de hand: de geheugenvoetafdruk van Exchange verkleinen en het aanvalsoppervlak in het algemeen verkleinen. In de afgelopen jaren is de kracht van de hardware dramatisch toegenomen en er zijn gelukkig minder gevallen van Exchange Server-hacks vastgesteld. Om een zo goed mogelijke veiligheid te garanderen, raden we aan om Exchange Server op Server Core te installeren.

Goedkope Microsoft Exchange Server licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Exchange Server licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Exchange Server 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.