Home / Microsoft Visio Standard vs Professional: wat is het verschil?

Home / Microsoft Visio Standard vs Professional: wat is het verschil?

Microsoft Visio Standard vs. Professional: wat is het verschil?

Word, Excel en Outlook zijn veelgebruikte applicaties uit het productaanbod van Microsoft. Andere – minder bekende – applicaties bieden meer gespecialiseerde functionaliteiten, zoals Microsoft Visio. Een programma voor het ontwerpen van technische en logische schema’s. In dit artikel lees je de verschillen tussen de twee varianten Standard en Professional.

Wat is Microsoft Visio?

Microsoft Visio is een programma om technische ontwerpen te maken. Denk daarbij aan technische en logische schema’s als netwerkdiagrammen, tijdlijnen en organigrammen. Andere functies zijn onder meer procesmodellering en datavisualisatie. Het programma is eenvoudig te gebruiken en de ontwerpen kunnen worden overgezet naar veel andere programma’s zoals PowerPoint en Editor.

 

Visio 2019 Standard vs. Professional

Waarom upgraden van Visio Standard naar Professional?

Visio 2019 Professional voegt indien nodig extra functionaliteit toe. Hoewel de standaardeditie meer nieuwe functies bevat, kan voor zakelijke behoeften een upgrade van de professionele editie nodig zijn. Samenwerkingsfunctionaliteit is mogelijk vereist in grote organisaties, terwijl bepaalde zakelijke vereisten voor veilige gegevens de behoefte aan een upgrade naar Professional verder kunnen vergroten. Evenzo kunnen gebruikers die gegevens in Visio-bestanden moeten importeren, profiteren van de nieuwe live gegevensoverlay, stroomdiagramgegevens, eenstaps datalinkfunctionaliteit en gegevensvernieuwingen.

Microsoft Visio 2016 vs. Microsoft Visio 2019

De twee meest recente Microsoft Visio software-pakketten zijn Visio 2016 en 2019. In Microsoft Visio 2019 zijn drie nieuwe functies toegevoegd:

 

  • Breng ideeën tot leven door een Visio-draadframe te gebruiken. Een wireframe is een gedetailleerd visueel model van een interface dat als een blauwdruk van functionaliteit en inhoud is. Deze nieuwe websitesjablonen zijn ideaal voor het creëren van een low-fidelity, ontwerpschets om ideeën te presenteren, om tot een teamconsensus te komen en de basis te vormen voor een high-fidelity draadframe.

 

  • De organigram-, brainstorm- en SDL-sjablonen hebben nieuwe starterdiagrammen waarmee u snel aan de slag kunt.

 

  • Microsoft Visio 2019 komt met ingebouwde databasemodeldiagrammen. De nieuwe sjabloon voor databasemodeldiagram modelleert uw database nauwkeurig als een Visio-diagram. Geen invoegtoepassing vereist.

 

* We leveren alleen aan bedrijven binnen de Europese Unie.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Liever eerst bellen?

klantenservice medewerker

Heeft u vragen over onze producten? Vul uw gegevens in en onze accountmanager belt u binnen 24 uur..