Server Licensing: hoe werkt een Windows Server Licentie?

Windows Server Licentie kopen
Gepubliceerd op: 29-03-2019

Windows Server Licentie kopen, maar is u niet goed duidelijk wat de mogelijkheden en voordelen zijn? Wellicht bent u geschrokken van de Windows Server 2016 prijs, als u een nieuwe licentie wilt aanschaffen. Microsoft Server 2016 is niet goedkoop, al zijn er mogelijkheden om flink op de kosten te besparen.

U heeft binnen Windows Server 2016 of een van de andere versies de keuze uit diverse licenties. Welke u ook kiest, het is een goed idee om ook de tweedehands en gebruikte licenties te overwegen. Steeds meer bedrijven besparen daarmee op hun kosten voor licenties, terwijl ze er op precies dezelfde 100% legale manier gebruik van kunnen maken.

Soorten licenties

Benieuwd hoe een Windows Server Licentie werkt? U heeft de keuze uit verschillende soorten licenties:

   Standard Edition

   Datacenter Edition

   Essential Edition

Het grote voordeel van deze licenties is dat u er gebruik van kunt maken op basis van wat u op dat moment nodig heeft. U kiest met de verschillende edities voor een licenties voor een maximaal aantal gebruikers, zodat u daar binnen de organisatie goed mee kunt werken.

Uiteraard gelden er een aantal voorwaarden voor de Windows Server Licenties, om daar goed gebruik van te kunnen maken. Het licentiemodel is afgestemd op gebruik per Core/CAL. Dat betekent een core-based licentie voor de server en CALs voor het aantal gebruikers of apparaten dat er gebruik van maken. Uiteraard kunnen we daarover meedenken als u er gebruik van wilt maken en u niet goed weet welke licentie u nodig heeft voor Microsoft Server 2016. 

Upgraden en downgraden mogelijk

Dankzij de flexibele licenties voor Windows Server kunt u die upgraden en downgraden wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld om er met meer gebruikers en apparaten gebruik van te maken of dit juist in te krimpen. U bent volledig flexibel, terwijl u met een tweedehands licentie veel minder betaalt dan voor een nieuwe. Alleen de Essential Edition is niet verkrijgbaar als volume licentie en biedt daardoor minder mogelijkheden.

Licentie kopen: tweedehands Windows Server Licentie

De tweedehands of gebruikte Windows Server Licentie is een goed alternatief voor de nieuwe exemplaren. U kunt licenties kopen zoals u dat gewend bent, maar dan met tientallen procenten korting. De licenties zijn 100% legaal en volledig audit-proof, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Zoekt u naar Windows Server licentie en wilt u daar op een voordelige manier gebruik van maken? Wij leggen u graag uit hoe onze gebruikte licenties een goede keuze zijn, zodat u daarmee eenvoudig op de kosten bespaart.

Deel dit artikel