Windows 10 Professional vs. Windows 10 Enterprise LTSC
04/21/2023
2 min
0

Windows 10 Professional vs. Windows 10 Enterprise LTSC

04/21/2023
2 min
0

Windows 10 Professional en Windows 10 Enterprise LTSC zijn beide besturingssystemen (OS) die door Microsoft zijn gemaakt voor zakelijk gebruik. Elk van deze versies heeft zijn eigen specificaties die kunnen helpen bij verschillende werkstationvereisten. Verder in dit artikel komt u te weten wat een OS is en wat de kenmerken zijn van deze twee versies van Windows 10 die zijn opgenomen in het Microsoft Volume Licensing-programma.  

Wat is een besturingssysteem?

Een besturingssysteem (OS) is software die tot taak heeft de middelen van een systeem te beheren, van hardwarecomponenten en bestandssystemen tot programma's van derden, en die de interface vormt tussen de computer en de gebruiker.

In deze blog behandelen we de twee versies van het Windows-besturingssysteem die door onze klanten het meest worden gevraagd voor de bedrijfsomgeving: Windows 10 Professional en Windows 10 Enterprise LTSC.

Windows 10 Professional

Windows 10 Professional is een van de populairste en meest gebruikte besturingssystemen ter wereld. Dit OS wordt door Microsoft geleverd in drie verschillende licentiemodellen: OEM, Retail en Volume Licensing. In deze blog verwijzen we naar de volume licentie versie.

Naast de gebruikelijke functies van Windows 10 Professional zijn er ook geavanceerde functies toegevoegd aan deze versie, zoals de mogelijkheid om toe te treden tot een netwerkdomein zoals Azure Active Directory, ondersteuning van virtualisatie, en geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Bitlocker (schijfversleuteling), evenals de mogelijkheid om de installatie van updates te plannen om per ongeluk opnieuw opstarten te voorkomen.

Deze versie van het besturingssysteem wordt sterk aanbevolen voor zakelijk gebruik en is beschikbaar onder het Microsoft volumelicentieprogramma. Dit betekent dat één MAK- of KMS-sleutel massaal kan worden geïnstalleerd, wat betekent dat beheerders één productsleutel kunnen gebruiken voor meerdere installaties.

Windows 10 banner

Windows 10 Enterprise LTSC

Als u nu op zoek bent naar een besturingssysteem dat zelden hoeft te worden bijgewerkt, dan is Windows 10 Enterprise LTSC zeer geschikt voor u. Deze versie van Windows past zich op een nog gevoeliger niveau aan ondernemingen aan. Het belangrijkste verschil tussen deze versie en Windows 10 Professional is dat er alleen beveiligingsupdates nodig zijn die om de twee tot drie jaar worden uitgebracht en dat er een garantie van maximaal 5 jaar op zit.

De LTSC wordt sterk aanbevolen en is nuttig in situaties waarin de hardware en toepassingen van de machine jarenlang niet zullen veranderen. Het belangrijkste idee is om het systeem zo stabiel mogelijk te maken zonder updates te activeren die de stabiliteit of compatibiliteit van de gebruikte toepassingen zouden kunnen beïnvloeden. Ook deze versie wordt door Microsoft geleverd via het volumelicentieprogramma.

Conclusie

Hoewel het duidelijk is dat er andere besturingssystemen zijn die zowel op persoonlijk als zakelijk niveau worden gebruikt, doen we hier verslag van de belangrijkste kenmerken van de versies met twee volumelicenties die Softtrader dagelijks het meest levert aan bedrijven in heel Europa.

Nog steeds niet zeker welke Windows 10 het beste is voor u en uw bedrijf? Softtrader heeft een team van Microsoft licentie-experts dat u kan helpen de OS-licentie te vinden die het beste bij u en uw bedrijf past. Bespaar tot 70% op de aanschafkosten van licenties. Neem hier contact met ons op.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.