02/02/2021
2 min
0

5 functies die uitsluitend beschikbaar zijn in Windows 10 Enterprise

02/02/2021
2 min
0

Windows 10 is inmiddels meer dan 5 jaar beschikbaar en is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Er zijn meerdere Windows 10 varianten actief waarvan Enterprise de meest uitgebreide variant is. In deze blog lichten we de 5 functies toe die uitsluitend beschikbaar zijn in Windows 10 Enterprise.

1. Windows To Go

Windows To Go is geïntroduceerd in Windows 8 Enterprise en is tevens beschikbaar in Windows 10 Enterprise. Zoals de naam al doet vermoeden is het hiermee mogelijk om Windows op een USB-stick of externe harde schijf te installeren. Vervolgens is het mogelijk om deze op elke computer aan te sluiten is en hiermee gebruik te maken van Windows waar en wanneer u maar wilt. Het Windows-besturingssysteem draait vanaf een USB-drive waarbij de bestanden en instellingen worden opgeslagen op dezelfde USB-drive. Dit is super handig wanneer je veel onderweg bent en daarbij toegang hebt tot verschillende computers.

2. AppLocker

AppLocker is een handige functionaliteit waarmee je regels/toegang kunt instellen met betrekking tot welke gebruikersaccounts toegang hebben tot specifieke programma’s. Het is mogelijk om een ‘white list’ aan te maken waarmee een gebruikersaccount op uw computer slechts een handvol veilige toepassingen kan uitvoeren. Het kan verwarrend zijn dat u met de Professional-editie van Windows 10 AppLocker-regels kunt maken met behulp van de Local Security Policy-editor. Deze regels worden echter niet toegepast, tenzij u een Enterprise- of Education-editie van Windows 10 gebruikt. De regels worden dus alleen toegepast wanneer u beschikt over een Enterprise (of Education) licentie.

Windows 10 banner

3. Device Guard en Credential Guard

Device Guard en Credential Guard zijn virtualisatie-based beveiligingen en beschikbaar voor systemen waarop een Microsoft volume licentieovereenkomst van toepassing is.

Device Guard is ontworpen om de computers van een organisatie te beveiligen. Zoals de Device Guard-documentatie van Microsoft het verwoordt: “Device Guard op Windows 10 Enterprise verandert van een modus waarin apps worden vertrouwd, tenzij ze worden geblokkeerd door een antivirus- of andere beveiligingsoplossing, naar een modus waarin het besturingssysteem alleen apps vertrouwt die door uw onderneming zijn geautoriseerd. U wijst deze vertrouwde apps aan door code-integriteitsbeleid te maken. " Device Guard gebruikt hardwarefuncties zoals Intel VT-x en AMD-V virtualisatie-extensies om een computer te beschermen tegen aanvallen en ervoor te zorgen dat alleen goedgekeurde code kan worden uitgevoerd. Maar bedrijven moeten precies configureren welke code is goedgekeurd.

Credential Guard gebruikt op virtualisatie gebaseerde functies om "geheimen", zoals gebruikersaccounts en netwerkaanmeldingsgegevens, op de pc te isoleren, zodat ze alleen kunnen worden gelezen door systeemsoftware. Microsoft merkt op dat u ook andere beveiligingstechnieken moet gebruiken, zoals Device Guard, om uw gegevens te beschermen.

4. DirectAccess

DirectAccess is een VPN-achtige functie die zorgt voor intranetconnectiviteit wanneer er verbonden is met internet. Traditionele VPN-verbindingen moeten handmatig door de gebruiker worden gestart. DirectAccess is ontworpen om automatisch verbinding te maken telkens wanneer een gebruiker verbinding maakt met internet. Een bedrijf kan ervoor zorgen dat de laptops altijd proberen om rechtstreeks verbinding te maken met hun netwerk via een versleutelde verbinding.

5. BranchCache

BranchCache is een functie die is ontworpen voor organisaties met meerdere "branches" op verschillende locaties. Het hoofdkantoor kan bijvoorbeeld een server bevatten met nuttige gegevens die een bijkantoor nodig heeft. In plaats van de hele dag toegang te krijgen tot deze gegevens via de WAN-verbinding (internet), kan BranchCache een lokale cache van de gegevens maken en onderhouden. Dit versnelt de zaken en vermindert het gebruik van de internetverbinding. BranchCache kan werken in de "Distributed Cache" -modus, waarbij de cache wordt opgeslagen op de computers in het filiaal, of in de "Hosted Cache" -modus, waarbij de cache wordt gehost op een server in het filiaal.

Goedkope Windows 10 licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Windows 10 licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Windows 10 Enterprise en Professional, Windows 8.1 Professional en Windows 7 Enterprise en Professional aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.