10/23/2020
1 min
0

Windows 10: wat zijn de verschillende varianten?

10/23/2020
1 min
0

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Omdat de ondersteuning van Windows 7 in januari is vervallen zullen veel gebruikers moeten overstappen op Windows 10. Er zijn twee zakelijke varianten van Windows 10 beschikbaar, Professional en Enterprise. Welke past het beste in uw omgeving?

Windows 10 volume licenties

Zowel voor kleine ondernemingen als voor organisaties met honderden of zelfs duizenden pc's biedt Microsoft een oplossing met Windows 10. Dit besturingssysteem is verkrijgbaar in de (OLP) volume variant en daarmee zeer geschikt voor het zakelijke gebruik. U heeft de keuze uit 2 varianten, Windows 10 Professional & Windows 10 Enterprise. Met beide varianten is het mogelijk om 'remote' te werken. Hiermee is gedacht aan werknemers die onderweg of vanuit thuis werken.

- Windows 10 Professional (OLP)

Deze opvolger van Windows 8.1 is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. Windows 10 Pro  heeft extra functies waarmee bedrijven hun apps en gegevens op verschillende apparaten kunnen beheren. De nieuwe Windows Update for Business is zo te configureren dat updates meteen worden geïnstalleerd voor maximale beveiliging. Daarnaast is de beveiliging van Windows 10 Pro geautomatiseerd. Hierdoor hoeft u niet te knoeien met de instellingen voor de beveiliging. Widows 10 Pro wordt beveiligd met BitLocker, BitLocker to Go en Windows Defender Antivirus

Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

- Windows 10 Enterprise (OLP)

Grotere organisaties met een stevige IT basis zullen voor Windows 10 Enterprise kiezen. Bedrijven die de overstap van Windows 8.1 maken kunnen dezelfde functies als voorheen verwachten, gegoten in een nieuw jasje en met betere prestaties.

Daarnaast is het mogelijk om met Windows 10 Enterprise de beveiliging naar wens aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de IT-afdeling apparaten op afstand beheren.

Ook komt Windows 10 Enterprise met een uitgebreidere variant van Windows Defender. Deze bevat naast Windows Defender Antivirus vier extra producten: Application Guard, Application Control, Credential Gaurd en ATP. Deze producten samen vormen de beveiliging rondom Windows 10 Enterprise.

windows 10 pro vs enterprise

Windows 10 licenties kopen

Bent u opzoek naar goedkope volume licenties voor Windows 10? Softtrader is gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands Software waardoor u kunt besparen op de aanschaf van dit soort licenties. Dit doet Softtrader volledig volgens de regels die zijn opgesteld door het Europees hof.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.