Wat is er nieuw in Windows 10 Enterprise LTSC 2021?
04/03/2023
3 min
0

Wat is er nieuw in Windows 10 Enterprise LTSC 2021?

04/03/2023
3 min
0

Windows 10 Enterprise 2021 is de nieuwste versie van de Windows 10 Enterprise editie. De editie 2021 is uitgebracht in mei 2021 en is zowel beschikbaar als upgrade voor bestaande Windows 10 Enterprise-gebruikers als als standalone product. Verder in dit artikel vind je de features, verbeteringen en het verschil met de 2019 editie van Windows 10 Enterprise 2021.

Wat is Windows 10 Enterprise LTSC?

Het Windows Long Term Service Channel is een versie van Windows die veel minder vaak wordt bijgewerkt dan de algemene consumentenversie van Windows. De software is speciaal ontworpen voor organisaties met grote en complexe computeromgevingen. Het idee achter Windows 10 Enterprise LTSC is om de stabiliteit van functies op apparaten met een vaste functie te behouden.

Windows 10 Enterprise 2019 vs. 2021

Windows 10 Enterprise LTSC 2021 heeft een levenscyclus van 5 jaar. De LTSC 2021-versie kan dus niet worden beschouwd als een directe vervanging van LTSC 2019, die een levenscyclus van 10 jaar heeft.

Windows 10 Enterprise LTSC 2021 bouwt voort op Windows 10 Enterprise LTSC 2019 door premium functies toe te voegen, zoals geavanceerde bescherming tegen moderne beveiligingsbedreigingen en uitgebreide mogelijkheden voor apparaatbeheer, applicatiebeheer en controle. Windows 10 Enterprise LTSC 2021 bevat ook de cumulatieve verbeteringen in Windows 10 versies 1903, 1909, 2004, 21H1 en 21H2.

Lees meer over de verschillen tussen Windows 10 en Windows 11.

Softtrader Banner Windows 10 & Windows 11

Windows 10 Enterprise LTSC 2021: Verbeteringen

Systeembewaking

Deze functie is in wezen een verbeterde SMM Firmware Protection, die is gebouwd bovenop de veilige release van System Guard. Het is ontworpen om "het aanvalsoppervlak voor firmware te verkleinen". Windows Defender "maakt een nog hoger niveau van SMM-firmwarebescherming (System Management Mode) mogelijk" om een hoger niveau van SMM-compliance te detecteren.

Windows Beveiligings app

De Windows Security app bevat functies voor geschiedenisbescherming en Controlled Folder Access blocks. Ook de acties uit de Windows Defender Offline Scanning tool zijn hierin opgenomen.

Bitlocker en beheer van mobiele apparaten (MDM) met Azure Active Directory

Nu kunt u profiteren van een betere bescherming tegen het per ongeluk vrijgeven van wachtwoorden. Dit wordt vergemakkelijkt door de innovatieve functie die herstelwachtwoorden veilig roteert op apparaten die door MDM worden beheerd.

Windows Defender Firewall

De Windows Defender Firewall vermindert het aanvalsrisico van een apparaat met behulp van regels die het verkeer van het apparaat regelen. De regels maken gebruik van eigenschappen zoals IP-adressen, poorten of programmapaden. Dit betekent dat u als beheerder de geavanceerde beveiligingsinstellingen kunt aanpassen door lijsten met URL's en IP-adressen toe te staan en te weigeren.

Meer over de verbeterde beveiliging is te zien in de verbeterde Windows Defender Firewall event logs, de eenvoudigere analyse en debudding en de integratie van IPsec in de Packet Monitor. Bovendien dwingt het gebruik van IPsec (Integrated Internet Protocol Security) de geauthenticeerde end-to-end netwerkcommunicatie af. Met Windows 10 Enterprise LTSC 2021 krijgt u ook ondersteuning voor Windows for Linux Subsystem (WSL). Al met al is de bescherming van deze Next-generation bescherming: uitgebreid om te beschermen tegen ransomware, misbruik van credentials en aanvallen op verwijderbare opslag.

Anti-vervalsingsmogelijkheden

Windows 10 Enterprise LTSC 2021 heeft een op virtualisatie gebaseerde beveiliging die Microsoft Defender voor eindpuntbeveiliging isoleert van het OS en potentiële aanvallers.

Overspanningsbeveiliging

Uw apparaten worden automatisch bijgewerkt met "nieuwe intelligentie" wanneer uitbraken worden gedetecteerd. Windows 10 Enterprise LTSC 2021 heeft ook verbeterde ondersteuning voor niet-ASCII bestandspaden, ondersteunt geolocatie van voorbeeldgegevens en Windows Sandbox.

Microsoft Defender Application Guard verbeteringen

Met de nieuwste editie van Windows 10 Enterprise hebt u nu de mogelijkheid om de instellingen van Windows Defender Application Guard te wijzigen zonder dat u de instellingen van de registersleutel hoeft te wijzigen. Bovendien kunt u vanuit de Application Guard Microsoft Edge terugnavigeren naar uw standaardbrowser. De Application Guard wordt geleverd als een extensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Het ondersteunt ook Microsoft Office.

Gereserveerde opslag

Gereserveerde opslag is de schijfruimte die wordt gebruikt door systeemupdates, toepassingen, tijdelijke bestanden en caches. Het verbetert de dagelijkse werking van uw computer door ervoor te zorgen dat essentiële functies van het besturingssysteem altijd toegang hebben tot schijfruimte.

Conclusie

Hoewel Windows 10 Enterprise LTSC 2021 een kortere ondersteuningstijd heeft ten opzichte van de vorige versie, zijn er veel updates uitgebracht, vooral op het gebied van beveiliging. Daarmee heeft Microsoft dit nieuwe systeem robuuster en veiliger gemaakt. Bovendien kunt u met deze nieuwe editie profiteren van een bijgewerkte omgeving en een stabieler en betrouwbaarder besturingssysteem. Met Windows 10 Enterprise LTSC 2021 kunt u beter en efficiënter gebruikmaken van de beschikbare mogelijkheden en functies.

Wilt u een offerte voor Windows 10 Enterprise licenties? Neem contact met ons op! Softtrader biedt alle versies van Windows 10 Enterprise aan tegen betaalbare prijzen. Bespaar tot 70% met Microsoft volumelicenties bij Softtrader.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.