01/08/2021
1 min
0

6 tijdbesparende tips voor Microsoft Access-gebruikers

01/08/2021
1 min
0

Bent u op zoek naar wat tijd af te schrapen van routine Microsoft Access taken? Access biedt veel functies die uw efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren. De sleutel is te weten waar deze functies te vinden en hoe ze te gebruiken. In deze blog leest u hoe u Microsoft Access het meest efficiënt kunt gebruiken.

1. Tijdstempels toevoegen aan databaserecords

Met de functie ‘Now’ kunt u de tijd en datum automatisch toevoegen aan uw databaserecords. Op deze manier ziet u als u de gegevens erbij haalt, wanneer de gegevens zijn ingevoerd.

2. Sjablonen gebruiken om databases te bouwen

Sjablonen zijn uw zijn erg efficiënt te gebruiken in Access. Met sjablonen hoeft u geen database helemaal opnieuw te bouwen. Kies uit honderden opties die zijn gemaakt door Microsoft of iemand in de Access-community.

Softtrader Banner Microsoft Acces 2019 & 2021

3. Gegevens importeren uit Excel naar Access

Het importeren van gegevens uit Excel naar Access kan een enorme tijdsbesparing zijn. U kunt veel meer met uw gegevens doen met Access, waaronder het bijwerken van formules en het sorteren of filteren door middel van resultaten.

4. SQL gebruiken voor geavanceerde query's

Structured Query Language (SQL) is een goede om op terug te vallen als u problemen ondervindt bij het ontwerpen van een query. SQL is de basis voor relationele databases en laat u de exacte resultaten kiezen die u zoekt.

5. Snelkoppelingen

Neem de tijd om vertrouwd te raken met de snelkoppelingen die nuttig voor u zijn. U kunt bijvoorbeeld alles uit Access halen door resultaten te filteren, kopieën in rapporten te verbergen en gegevensinvoer te versnellen.

6. Maak regelmatig een back-up van uw database

Uw Access-databases zijn niet immuun voor corruptie of schade, dus het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om ze te beschermen. De beste manier om dit te doen is om regelmatig een back-up van uw databases te maken.

Goedkope Microsoft Access licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Access licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Access 2008, 2012, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.