04/04/2022
5 min
0

Visual Studio: Alles wat u moet weten

04/04/2022
5 min
0

Wat is Visual Studio?

Microsoft Visual Studio is een door Microsoft gecreëerde IDE (Integrated Development Environment). Oftewel, het is een softwareapplicatie die vele verschillende en uitgebreide mogelijkheden biedt op het gebied van softwareontwikkeling. Het programma kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van websites, webapplicaties, webservices, databases en mobiele applicaties.

Waarvoor kun je Visual Studio gebruiken?

Met Microsoft Visual Studio is het mogelijk om vele verschillende acties uit te voeren rondom softwareontwikkeling, namelijk de volgende:

Ontwikkelen
Rondom het ontwikkelen van software zijn de volgende zaken mogelijk:

  • Navigeren;
  • Schrijven;
  • Snel code repareren.

Debuggen
Als het gaat over debuggen is met Microsoft Visual Studio het volgende mogelijk:

  • Debuggen;
  • Profileren;
  • Met gemak diagnoses stellen.

Softtrader Banner Microsoft Visual Studio Professional

Testen
Het is mogelijk om hoge kwaliteit code te schrijven met handige en gemakkelijk tools om te kunnen testen.

Samenwerken
Met Microsoft Visual Studio is het gemakkelijk om efficiënt samen te werken en weerbaar te zijn. Verder kan er controle op verschillende applicaties worden uitgeoefend.

Uitbreiden
Het is mogelijk om duizenden verschillende uitbreidingen toe te passen, zo kan uw IDE naar behoren gevormd worden.

Visual Studio 2022 vs 2019 vs 2017: Wat zijn de verschillen?

Visual Studio 2022

Microsoft Visual Studio 2022 is de nieuwste versie van Visual Studio. Het bevat de beste tools en services voor programmeurs, applicaties en platformen. Microsoft Visual Studio 2022 presteert beter dan zijn voorgangers. Het programma is sneller, lichter, gebruiksvriendelijker en ontworpen voor, zowel beginners als professionals.
Microsoft Visual 2022 is een 64-bit applicatie, hierdoor is openen, editen, draaien en debuggen van de grootste en meest complexe programma’s mogelijk, zonder opslagruimte tekort te komen. Daarnaast bevat het programma de nieuwste versies van de verschillende beschikbare technologieën, bijvoorbeeld .NET 5.
Verder zijn er verschillende zaken verbeterd rondom programmeren en samenwerken. Bijvoorbeeld, IntelliCode heeft een aantal aanpassingen gekregen. Ook is multi-repo support met Git in de IDE toegevoegd. Microsoft Visual Studio 2022 is een doorontwikkelde versie van Microsoft Visual Studio 2019.

Visual Studio 2019

Microsoft Visual Studio 2019 is de voorganger van Microsoft Visual Studio 2022. Vanaf de 2019 versie en nieuwer is het mogelijk om Microsoft Visual Studio te installeren en gebruiken op MacOS. Microsoft Visual Studio 2019 is simpelweg een gemoderniseerde versie van Microsoft Visual Studio 2017. De interface is vernieuwd, het is anders ingedeeld, hierdoor is het lichter en dus sneller geladen. De Code Cleanup functie is toegevoegd. Gebruikers wilden graag code op kunnen ruimen zonder de stijl en andere zaken overhoop te halen.

Lees hier alles over Visual Studio 2022 vs 2019.

Visual Studio 2017

Microsoft Visual Studio 2017 is de voorganger van Microsoft Visual Studio 2019. Microsoft Visual Studio 2017 kan gebruikt worden voor applicaties van Android, iOS, Windows, Linux, web en cloud. Met deze versie is mogelijk om te programmeren, debuggen, testen en om diagnoses te stellen.

Softtrader Banner Microsoft Visual Studio Professional

Visual Studio: Codes

Microsoft Visual Studio beschikt over de volgende technologieën:

C++
C++ is snel, presteert goed en is compatibel met vele verschillende apparaten.

.NET
.NET kan gebruikt worden om applicaties en services te maken op ieder apparaat en opererend systeem.

Node.js
Node.js kan gebruikt worden om platformonafhankelijk, snel en schaalbaar te werken in JavaScript.

JavaScript
Met Microsoft Visual Studio is het mogelijk om met JavaScript te werken. Werk productief, kwalitatief en flexibel met uw JavaScript applicaties.

Python
Gebruik Python voor platformonafhankelijk script schrijven, web services, IoT, en taken omtrent data.

Visual Studio: Mac vs. Windows

Microsoft Visual Studio is beschikbaar voor zowel MacOS als Windows. Er zitten wel een aantal verschillen tussen de twee versies, namelijk de volgende:

Keyboard shortcuts

MacOS en Windows hebben verschillende snelkoppelingen als het gaat om het toetsenbord. Het grootste verschil tussen de twee is dat MacOS “command” en Windows “Ctrl” gebruikt bij snelkoppeling. Verder zijn er verschillen in combinaties van toetsen om tot een snelkoppeling te komen.

Menu

De menu’s van MacOS en Windows zijn anders ingedeeld. Hierbij zijn de volgorde van knoppen die tot de gewenste taak leiden anders en hebben soms een andere benaming.

Visual Studio 2019 Professional kopen Visual Studio 2022 Professional kopen

Visual Studio: Community vs. Professional vs. Enterprise

Microsoft Visual Studio Community

Voor de individuele gebruiker is Microsoft Visual Studio community aan te raden. Alle basis functionaliteiten zijn ermee mogelijk. Het is mogelijk om te debuggen, testen en samenwerken. Microsoft Visual Studio is gratis, maar specifiek bedoeld voor de individuele gebruiker.

Microsoft Visual Studio Professional

Microsoft Visual Studio Professional is perfect geschikt voor ondernemingen. Het heeft alle nodige functionaliteiten te bieden. Het biedt ondersteuning op ieder niveau. Het is met Microsoft Visual Studio Professional mogelijk om te debuggen, testen en samenwerken. De IDE (Integrated Development Environment) heeft een volledige CodeLens. Dit is de goedkoopste optie voor ondernemingen die Visual Studio willen gebruiken.

Microsoft Visual Studio Enterprise

Microsoft Visual Studio Enterprise is de meest uitgebreide versie van Visual Studio. Het biedt de meeste functies en tools. Het bevat meer functies op het gebied van testen en debuggen. Dit is de duurste versie van Visual Studio. Of deze versie nodig is verschilt per situatie.

Welke Visual Studio is het beste voor Windows 11, 10 en 7?

Windows 11

Dit is de nieuwste versie van Microsoft Windows, daarom ondersteunt het ook alleen de nieuwste versie van Microsoft Visual Studio. De oudere versies worden niet ondersteund door Windows 11. Het is verstandig om de nieuwste versie van Visual Studio te kiezen als u Windows 11 gebruikt of wilt gebruiken. Dit is verstandig, omdat Microsoft hierbij het langst ondersteuning biedt.

Windows 10

Windows 10 ondersteunt Visual Studio 2022, 2019 en 2017. Met Windows 10 is dus veel mogelijk. Het is de voorganger van Windows 11, hierdoor is de kans groot dat de ondersteuning eerder verloopt dan bij de nieuwste versie van Windows. Het is mogelijk om gratis van Windows 10 naar Windows 11 te upgraden.

Windows 7

Met de nieuwste updates biedt Windows 7 ondersteuning voor Visual Studio 2019 en 2017. Windows 7 ondersteunt Visual Studio 2022 niet, helaas.

Visual Studio Build en Rebuild: Wat is het verschil?

“Build” en “Rebuild” zijn twee verschillende functies die Visual Studio te bieden heeft. Bij “Build” is het mogelijk om bestaande code-bestanden compleet te maken. Bij “Rebuild” worden alle voorgaande samengestelde bestanden verwijderd, vervolgens wordt de oplossing volledig opnieuw samengesteld.

Welke Visual Studio moet ik gebruiken, Visual Studio of Visual Studio code?

Visual Studio Code biedt slechts een deel van wat Visual Studio allemaal te bieden heeft. Visual Studio Code wordt gelabeld als een “Open-source text editor”, terwijl Visual Studio een complete IDE is. Visual Studio Code is perfect voor de individuele gebruiker. Het is handig om codes mee te schrijven en bewerken, daarnaast heeft het maar 300MB RAM nodig. Voor professionele ondernemingen is Visual Studio de betere keuze. Het biedt aanzienlijk meer mogelijkheden op het gebied van programmeren dan Visual Studio Code. Het is met Visual Studio bijvoorbeeld mogelijk om met verschillende vensters te werken. Ook zijn er veel meer soorten projecten mogelijk met Visual Studio. Het verschilt dus per doeleinden welke van de twee beter geschikt is.

Vraag een offerte aan!

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.