05/31/2022
3 min
0

Microsoft Visual Studio 2022 vs 2019

05/31/2022
3 min
0

Met Visual Studio is het ontwikkelen van consoles, GUI’s (Graphical User Interfaces), webapplicaties, mobiele apps, cloudservices, webservices en meer mogelijk. Visual Studio is een IDE (Integrated Development Environment) van Microsoft. Er zijn meerdere varianten beschikbaar, de meest recente versies zijn de 2022- en 2019 versie. In deze blog worden deze twee verschillende varianten met elkaar vergeleken. 

Microsoft Visual Studio 2019: De voordelen

Toen Microsoft Visual Studio 2019 uitgebracht werd, kwam het met een aantal veranderingen en verbeteringen. Hieronder volgen de voordelen van MS Visual Studio 2019:

Nieuw en duidelijk startscherm

De opties “Check out the code”, “Open a project”, “Open a folder” en “Create a new folder” zijn hierbij aangepast.

De mogelijkheid om code te delen

Met Live Share is het mogelijk om context rondom code en debug processen te delen met teamgenoten.

Code structureren is eenvoudiger

Er zijn refactoringsfuncties toegevoegd, hierdoor is het organiseren van code eenvoudiger dan voorheen.

Aansluitende weergave per monitor

Het programma past zich aan op de monitor waar het zich bevindt. Zo blijft het programma er goed uitzien op elke monitor.

Het opsporen van fouten is eenvoudiger met Managed Pulled Requests

Met deze extensie is het mogelijk om pull-verzoeken uit te voeren om fouten van uw team binnen de Visual Studio-toepassing op te sporen.


Microsoft Visual Studio 2022: De voordelen

In Microsoft Visual Studio 2022 zijn er een aantal zaken veranderd en verbeterd. Microsoft Visual Studio 2022 heeft dezelfde voordelen als de 2019 versie, toch zijn er aanpassingen aangebracht waardoor Visual Studio 2022 extra voordelen biedt. Hieronder volgen de voordelen van MS Visual Studio 2022:

De mogelijkheid om code aan te passen of aan te vullen is verbeterd

Met Intellicode kunnen gehele coderegels worden ingevuld. Vooraf werkte dit alleen met C#, Microsoft heeft het voor meerdere talen mogelijk gemaakt.

De foutopsporing in het programma is eenvoudiger gemaakt

Het decompileren van code is vereenvoudigd, hierdoor is fouten opsporen in lokale én externe code eenvoudiger.

De programmeerinterface is aangepast

Er zijn meer mogelijkheden om de interface visueel aan te passen naar wens. Verder is de mogelijkheid om een documentbeheersysteem te implementeren toegevoegd.

De toegankelijkheid is verbeterd

Er zijn toegangsfuncties toegevoegd. Verder is het overzicht van goedgekeurde extensies verbeterd.

De nieuwste versie van C++ wordt ondersteund

Visual Studio 2022 heeft een reeks aan tools voor C++ 20.

Het programma is lichter geworden

Microsoft heeft Visual Studio 2022 een lichtgewicht gemaakt, hierdoor is het programma sneller dan voorheen.

Visual Studio 2022 is een 64-Bit applicatie

Dit wil zeggen dat het programma aanzienlijk meer geheugen heeft dan de 2019 versie. Hierbij bent u niet meer gelimiteerd tot 4 GB geheugen.

MS Visual Studio Professional 2022 vs 2019

De meest merkbare verschillen tussen Microsoft Visual Studio Professional 2022 en Microsoft Visual Studio Professional 2019 zijn de volgende:

Prijs

De oudere variant van Microsoft Visual Studio is beschikbaar voor een lagere prijs dan de nieuwste versie. Wilt u de exacte prijzen weten? Lees dan verder bij het kopje “Visual Studio 2022: Prijs”.

Geheugen

De nieuwste variant heeft aanzienlijk meer geheugen. Zo kan er meer worden bewerkt, gedebugd en uitgevoerd worden zonder een tekort aan geheugen.

Gebruiksvriendelijkheid

Verschillende aanpassingen, zoals de aanpasbare interface, verbeterde foutopsporing, toegevoegde en verbeterde toegangsfuncties en verlichting van het programma zorgen ervoor dat Visual Studio eenvoudiger en overzichtelijker is.

Visual Studio 2022 Professional: Prijs

Hoeveel Microsoft Visual Studio 2022 Professional licenties u zullen kosten verschilt per hoeveelheid die u bestelt. Softtrader biedt tweedehands Microsoft licenties voor prijzen die tot wel 70% lager zijn dan nieuwe licenties. Om erachter te komen hoeveel Visual Studio 2022 Professional u zal kosten, kunt u hier een offerte aanvragen.

Visual Studio 2019 Professional: Prijs

Microsoft Visual Studio 2019 Professional is de oudere versie van Microsoft Visual Studio 2022, daarom is het ook een stuk goedkoper. Ook hierbij biedt Softtrader tweedehands Microsoft licenties voor prijzen die tot wel 70% lager zijn dan nieuwe licenties. Om erachter te komen hoeveel Visual Studio 2019 Professional u zal kosten, kunt u hier een offerte aanvragen.

Goedkope Microsoft Visual Studio licenties kopen


Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.