12/21/2020
2 min
0

Features van Microsoft Office Outlook die nauwelijks worden gebruikt

12/21/2020
2 min
0

Als u Outlook gebruikt, weet u al dat het een handig programma is voor het beheren van uw e-mail en dat het veel goede functies bevat. In deze blog worden enkele minder bekende Outlook-functies bespreken die kunnen helpen bij het verbeteren van uw workflow en in welke in welke Office-pakketten Outlook voorkomt.

1. Plan de verzending van uw e-mail

Soms moet u een e-mail schrijven, maar deze pas op een later tijdstip verzenden. Met de functie ‘Bezorging Uitstellen’ van Outlook kunt u dit eenvoudig doen.

Schrijf eerst uw nieuwe e-mail of beantwoord een e-mail. Klik vervolgens op Bezorging Uitstellen in het gedeelte Meer Opties op het tabblad Opties in het berichtvenster.

Vink onder Bezorgopties het selectievakje Niet bezorgen vóór aan en selecteer een datum en tijd.

Selecteer eventueel andere gewenste opties en klik op Sluiten.

Outlook slaat geplande e-mailberichten op in uw Postvak UIT totdat ze worden verzonden wanneer ze naar uw map Verzonden worden verplaatst.

Als u van gedachten verandert en de vertraagde bezorging moet annuleren of een andere datum en tijd moet instellen, gaat u naar uw Postvak UIT en opent u het e-mailbericht. Klik nogmaals op Bezorging Vertragen op het tabblad Opties en wijzig de datum en tijd voor de optie Niet bezorgen vóór of vink het selectievakje uit om vertraagde levering uit te schakelen.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

2. Outlook helpt je herinneren

Outlook heeft een handig trucje om u te helpen herinneren dat u uw bijlagen moet toevoegen. Als u het woord ‘bijlage’ opneemt in de onderwerpregel of in de hoofdtekst van uw e-mail, dan zal Outlook u eraan herinneren een bestand bij te voegen als u het zonder een bestand probeert te verzenden.

3. Meerdere tijdzones

Wanneer u met meerdere tijdzones werkt, is het belangrijk om, voordat u een vergadering plant, de tijd aan de andere kant te weten om te voorkomen dat u een vergadering plant die te vroeg of te laat is. In plaats van rond te dwalen bij Google om erachter te komen, kan Outlook u helpen door twee tijdzones tegelijk weer te geven. Om het in te schakelen, gaat u naar: Opties - Agenda - Tijdzones - Een tweede tijdzone weergeven.

4. Agenda’s delen

Wanneer u in een team werkt, vooral wanneer u niet dicht bij elkaar zit, kan het moeilijk zijn om een vergadering te plannen. Bij het kiezen van een tijd kun je alleen zien of iemand het bezet heeft of niet, maar je ziet geen vergaderingsdetails. Dit kan worden opgelost door uw Outlook-agenda te delen. Je kunt het hele team vragen om dit te doen.

In welke Microsoft Office licenties komt Outlook voor?

Zoals hieronder te zien komt Outlook in alle licenties voor behalve Office Home & Student.

Goedkope Microsoft Office licenties kopen

Bent u op zoek naar een goedkope Microsoft Office licentie? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt Microsoft Office 2010, 2013, 2016 en 2019 aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.