10/26/2020
1 min
0

Office zakelijk: laat Word en Outlook teksten voorlezen als u de handen vol heeft

10/26/2020
1 min
0

Bent u op zoek naar een zakelijke Office licentie?

Office zakelijk is voor veel bedrijven onmisbaar, en kan tegelijkertijd heel handig tijd. Bijvoorbeeld onderweg of als u de handen even vol heeft. Wist u namelijk dat Word en Outlook teksten kunnen voorlezen? Helemaal in lijn met spraak gestuurde assistenten, maar dan precies andersom.

Handen vol? Office zakelijk kan voorlezen

Office zakelijk heeft tal van handige functies, die veel mensen niet allemaal kennen. Eén van de minder bekende functies is de mogelijkheid om teksten voor te laten lezen. Het is op die manier niet nodig om de ogen op het scherm te houden. Handig op het moment dat u onderweg bent, of op andere momenten wanneer u de handen vol heeft. Het is namelijk ook niet nodig om met de tekst mee te scrollen, om steeds het volgende deel daarvan zichtbaar te kunnen maken.

Benieuwd waar de mogelijkheid zit om Office zakelijk de teksten in Word en Outlook voor te laten lezen? Dit is hoe u de optie kunt activeren:

• In Word

Selecteer bovenin het lint ‘Controleren’ en kies daar voor ‘Voorlezen.

• In Outlook

Selecteer ‘Start’ en vervolgens ‘Voorlezen’.

Het is een handige en makkelijke functie in de zakelijke Office-pakketten, die in verschillende situaties goed van pas kan komen.

Tip: geen Office zakelijk, maar wel laten voorlezen? De functie in Word is in alle pakketten beschikbaar, Outlook maakt alleen onderdeel van de zakelijke licenties.

Softtrader Banner Microsoft Office 2016, 2019 & 2021

Handig voor onderweg

Gebruik de functie om in Word of Outlook voor te laten lezen bijvoorbeeld op het moment dat u onderweg bent. Het is dan niet nodig om de ogen op het scherm te houden, terwijl u wel meteen op de hoogte bent van wat er in een belangrijke mail staat.

En heeft u teksten ontvangen van een tekstschrijver of een collega? Het is mogelijk om die voor te laten lezen, zodat u een idee krijgt van de inhoud. U hoeft zelf niet met de tekst mee te scrollen, wat goed van pas kan komen op het moment dat u uw handen vol heeft. Probeer het gewoon een keer uit, dan is de kans groot dat u meer situaties zal ontdekken waarin dit heel handig kan zijn.

Office zakelijk kopen: goedkope Microsoft Office-licentie

Office zakelijk kopen om hier gebruik van te maken? Er zijn daarvoor gebruikte licenties beschikbaar. Het is een goedkope keuze voor bedrijven, terwijl u de beschikking krijgt over 100% officiële en legale software, die netjes audit-proof is.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.