01/04/2022
2 min
0

Office 365 gebruiken met Microsoft Teams

01/04/2022
2 min
0

Office 365 en Microsoft Teams worden veelgebruikt tijdens de coronatijd. In deze blog leggen we je uit hoe je Microsoft Teams kan gebruiken bij je Office 365 licentie. Office 365 is de cloud-based productiviteitssuite van Microsoft. Microsoft Teams is een relatief nieuw samenwerkings- en communicatieplatform.

Verkrijgbaarheid

Er zijn meerdere manieren om Microsoft Teams te gebruiken. Voor bepaalde situaties zal de gratis versie van Microsoft Teams voldoende zijn. Echter zal voor veel bedrijven de betaalde versie die onderdeel is van Microsoft 365 nodig zijn. Om de gratis versie van Microsoft Teams te krijgen maak je een Microsoft account aan en gebruik je hetzelfde e-mailadres tijdens je registratie bij Microsoft Teams. Wanneer je van de betaalde Microsoft Teams versie gebruik wilt maken, zijn er verschillende opties. Je kan namelijk kiezen voor een abonnement voor alleen Microsoft Teams, maar ook voor een Microsoft 365 abonnement waar Microsoft Teams bij inbegrepen zit. Bij welke versies Microsoft Teams inbegrepen is, lees in je deze blog over Microsoft 365 versies!

Functionaliteit

In deze blog gaan we in op de functionaliteit van de betaalde Microsoft Teams versie die inbegrepen is bij de meeste Microsoft 365 pakketten. Bij de betaalde versie van teams kun je oneindig opschalen qua aantal gebruikers en krijgt iedere gebruiker 1TB aan cloud opslag. Je kunt met maximaal 300 deelnemers in een vergadering deelnemen en deze vergaderingen mogen maximaal 30 uur duren. Je kunt de vergaderingen opnemen en de transcripties opslaan waar nodig.

Microsoft Office 2021 Banner

Samenwerking

File sharing

In Microsoft Teams is het mogelijk om met meerdere collega’s in één bestand te werken. Wanneer je een bestand wil bewerken is het mogelijk om deze in Teams zelf of in Word of een andere lokale applicatie te openen, in beide kun je real-time samenwerken. Dit is in bepaalde situaties erg nuttig, maar het gaat regelmatig mis met de synchronisatie, Dit kan voor problemen zorgen.

SharePoint integratie

De SharePoint integratie van Microsoft Teams maakt het mogelijk om bestanden te delen en te bewerken met collega’s. Het samenwerken in een bestand is hierboven al toegelicht. Via Microsoft Teams navigeer je gemakkelijk naar de SharePoint browserversie via het bestanden tabblad.

Communicatie

Eén van de hoofdfuncties van Microsoft Teams is het online videobellen in groepen. In deze online calls beschikt de organisator over een aantal functies, zoals het opnemen van vergaderen, het delen van een beeldscherm en het dempen van deelnemers. In de betaalde versie van Microsoft Teams die bij enkele Office 365 abonnementen is inbegrepen ligt de limiet van het aantal deelnemers van een videomeeting op 300 deelnemers.

Meer over Office 365 lees je hier!

Goedkope Office licenties kopen

Bent u op zoek naar goedkope Office licenties? Softtrader is specialist in tweedehands Microsoft-licenties, hiermee bespaart u tot 70% op de nieuwprijs. Softtrader biedt verschillende Microsoft Office pakketten aan. Benieuwd naar de prijs? Vraag nu een offerte aan.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Neem voor meer informatie over welke Microsoft-software en welke licenties het beste bij u passen contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.